Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen.

Sådan kan Facebook forudsige fremtiden

Sociale medier som Facebook kan bruges til klarlægge, om der er stigende arbejdsløshed på vej. Se her, hvordan det kan lade sig gøre.

En ny undersøgelse har kortlagt, hvordan aktivitet i de sociale medier kan bruges som indikator på stigende arbejdsløshed.

Undersøgelsen er gennemført af United Nations Global Pulse, som er et innovationsinitiativ under FN, i samarbejde med SAS Institute.

I fællesskab har man har analyseret stemningen og aktivitetsniveauet i tæt ved en halv million blogs, chat-fora og nyhedssider i de sidste to år og sammenlignet dem med de officielle arbejdsløshedstal.

Helt konkret viser analysen, at når flere taler om at skære ned på dagligvareindkøb, bruge de offentlige transportmidler mere og skifte til en billigere bil, så er det en indikator på, at arbejdsløshedstallene vil stige.

I perioder med høj arbejdsløshed stiger snakken om aflyste ferier, opsigelser, tvangsauktioner og reduceret forbrug på sundhed i de sociale medier ligeledes.

"Ved at supplere de officielle statistikker med analyser af de sociale medier får politikere og offentlige instanser værdifuld, ny indsigt. Det styrker muligheden for at handle proaktivt og dæmpe de negative effekter af stigende arbejdsløshed," siger Jens Olivarius, nordisk marketingdirektør i SAS Institute.

God tone

Ved hjælp af software kan man analysere de enorme mængder data i de sociale medier og kategorisere indholdet i forhold til stemning og tone.

I USA registrerede analysen en stigning i "aggressiv" eller "deprimeret" indhold i de sociale medier fire måneder før en periode med stigende arbejdsløshed.

I Irland kunne man spore en stigning i "bekymret" indhold fem måneder før en markant stigning i arbejdsløsheden.

"Målinger som disse kan være med til at forbedre forholdet til særlige grupper i befolkningen og gør det muligt at igangsætte tiltag på grundlag af ændret adfærd i samfundet. Indsigten kan give afsæt for andre analyser, og de viser også effekten af de beslutninger, som myndigheder og virksomheder tager," siger Jens Olivarius.

Undersøgelsen er gennemført i USA og Irland.

Læs mere om analysen og resultaterne på FN-siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.