Artikel top billede

Galaxy S II har været en gigantisk succes for Samsung og været med til at gøre selskabet den største spiller på markedet. Nu kommer Galaxy S III.

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk

ComputerViews: Smartphone-giganterne gør klar til det helt store slag om verdensherredømmet med lanceringerne af de ypperste smartphones.

Læs også:

Her er verdens bedste smartphone

Derfor vil Apple snart falde fra verdens tinder

ComputerViews: Der var engang for ikke ret mange år siden, hvor Nokia var den ubestridte smartphone-konge.

Så kom Steve Jobs og Apple på banen med iPhone og redefinede markedet og skabte et nyt styrkeforhold.

Men selvom iPhone har domineret billedet i de senere år, er det Samsung, der i dag er kongen af det globale marked.

Med lanceringen af Galaxy S III, der finder sted i aften i London, er der lagt op til giganternes kamp.

Den nuværende Galaxy S II har været en salgs-succes uden lige, og netop denne smartphone blev af 170 analytikere, journalister, forskere og industri-folk på Mobile World Congress kåret som den bedste smartphone i 2011.

Det er det udgangspunkt, der ligger til grund for, at dagens lancering af Galaxy S III næsten har nået Apple-højder hvad angår den forudgående hype.

Galaxy S III versus iPhone

Så hvad ved vi om den nye Galaxy-topmodel? Ikke meget, for også her har Samsung lært af Apple, at man opnår den maksimale omtale ved at sige mindst.

I stedet har sydkoreanerne kørt på med forventnings-opbyggende YouTube-videoer (se næstye side).

De mest almindelige forventninger er dog, at Galaxy S III vil komme med en top-moderne og hurtig processor, måske en quad core, en skærm på 4,6-8 tommer og et kamera, der kan klare omkring 12 megapixels.

Apple iPhone 4S blev lanceret i oktober, og selvom også den er en glimrende smartphone, er der næppe tvivl om, at Galaxy S III - rent hardware-mæssigt - vil overgå Apples produkt.

To spørgsmål skal besvarres i den kommende tid:

1) Er Galaxy S III kun et hardware-monster, eller har Samsung også skabt et helstøbt, velfungerende produkt som Galaxy S II?

2) Hvornår kommer Apples modsvar i form af en helt ny iPhone? (den iPhone 5, som mange ventede, da 4S blev præsenteret.) 

Det aktuelle styrkeforhold mellem de to kombattanter er ifølge IDC, at Samsung i første kvartal 2012 havde en global markedsandel på 29,1 procent, mens Apple lå på 24,2 procent.

Men Samsung og Apple kan på ingen måde regne med at få lov til at mæske og smæske sig i kagen, uden at andre melder sig ved bordet.

Nokia og HTC ligger på lur

Det nærmest vrimler med smartphone-producenter, der hungrer efter at få en større del af det boomende marked.

Tag bare taiwanske HTC, der efter længere tids krise nu ser ud til at være på vej tilbage som en af de smartphone-producenter, man skal regne med i toppen af markedet.

HTC's netop lancerede top-model One X modtager i hvert fald flotte anmeldelser, og HTC har samtidig koblet sig på Windows Phone-vognen, som de fleste store analysehuse forventer vil få fart på i de kommende år.

Gartner venter, at Microsofts smartphone-markedsandel vil være steget til 19,5 procent mod udgangen af 2015, hvor den var blot 5,6 procent ved udgangen af 2011.

Nokia giver ikke op

Og så er der Nokia. Den finske mobil-gigant har mildest talt oplevet nogle rædsels-år, men netop forventningerne til Windows Phones vækst får mange til også at vente, at Nokia vil gøre et seriøst comeback på smartphone-scenen.

Finnerne har stadig en god forretning for almindelige mobiltelefoner, og selskabet har ikke tænkt sig at lade Samsung og Apple få toppen af markedet for sig selv.

I første kvartal 2012 var Nokias markedsandel på det globale smartphone-marked blot 8,2 procent.

Der er med andre potentiale for vækst.

Her er boblerne

Udover velkendte selskaber som Research In Motion (Blackberry-producenten, der også er i krise) og LG, er en hel ny gruppe smartphone-producenter også begyndt at vise, at de vil ind og lege med de store spillere på markedet.

Det er blandt andet selskaber som ZTE og Huawei, der i det store billede må betegnes som boblere.

De omkring 110.000 ansatte hos Huawei stod i det seneste årsregnskab bag en omsætning på omkring 165 milliarder kroner og skabte et overskud i omegnen af 25 milliarder.

Det er med andre ord et kinesisk selskab, der har de fornødne muskler til hurtigt og effektivt at udnytte de muligheder, der måtte vise sig i markedet - noget selskabet allerede er godt i gang med.

Hvem får dig som kunde?

Her og nu er giganternes kamp dog forbeholdt selskaber som Samsung, Apple, Nokia og HTC.

Når Galaxy S III lanceres i London i aften, indledes kampen om de kommende års verdensherredømme for alvor.

Samsungs Galaxy S III teaser

Læs også:

Her er verdens bedste smartphone

Derfor vil Apple snart falde fra verdens tinder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere