Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD og Kombit slås: Vild uenighed om priser

Freden har ikke sænket sig over det milliard-store kommunale marked for it-ydelser, hvor KMD og kommunerne fortsat skændes.

Læs mere: Strid om KMD-priser: Byråd blæser på advarsler

En af de absolut største leverandører til landets kommuner, KMD, og kommunernes fælles it-selskab Kombit er havnet i en benhård strid om priser.

Seneste udvikling er, at Norddjurs Kommunes byråd fuldstændig har blæst på advarsler fra KMD om, at kommunerne overtræder konkurrenceloven, hvis de sender KMD-priser til Kombit.

Hos Kombit, der har en lodret anden juridisk opfattelse, roser man kommunalpolitikernes beslutning.

"Vi kan kun glæde os over, at Norddjurs Kommune bakker op om udleveringen af KMD's priser til Kombit," udtaler kommunikationschef Mikkel Tang Hegegaard fra Kombit til Computerworld.

Afventer voldgiftssag

Samtidig henviser han til den retssag, som KL og kommunerne tidligere har truet KMD med.

"Nu må vi afvente voldgiftsagens videre forløb," hedder det fra Mikkel Tang Hegegaard.

Sagen er nemlig den, at Kombit og KL vil have et fuldstændigt overblik over priserne på KMD´s mange monopol-systemer, der meget snart også skal anvendes af ATP under Udbetaling Danmark.

Ergo vil man sikre sig, at der ikke sker en dobbeltbetaling, lyder det fra kommunerne.

KMD anerkender dette ønske, men understreger altså, at det vil striden mod konkurrenceloven, såfremt priserne sendes til Kombit, der ifølge KMD, kan betragtes som en potentiel konkurrent.

Hos KMD, der står over for et forventet snarligt salg, taler man ikke om voldgiftssagen.

Tværtimod håber man fortsat på en god løsning for alle parter.

Løsning til alles tilfredshed

"KMD har igennem hele forløbet fremsat konkrete forslag til, hvordan KL og Kombit kan modtage de efterlyste oplysninger uden at komme i konflikt med konkurrencereglerne, og det er forsat vores forventning og håb, at der kan findes en løsning til alles tilfredshed," lyder det fra pressechef Christoffer Hellmann fra KMD.

Alene i 2011 blev kommunerne samlet faktueret for omkring 1.1 milliarder kroner på monopol-systemerne.

Striden har da også fået flere hovedpersoner til at bruge hårde ord. Herunder KL´s nu afdøde Jan Trøjborg (S).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere