Artikel top billede

KMD og Kombit slås: Vild uenighed om priser

Freden har ikke sænket sig over det milliard-store kommunale marked for it-ydelser, hvor KMD og kommunerne fortsat skændes.

Læs mere: Strid om KMD-priser: Byråd blæser på advarsler

En af de absolut største leverandører til landets kommuner, KMD, og kommunernes fælles it-selskab Kombit er havnet i en benhård strid om priser.

Seneste udvikling er, at Norddjurs Kommunes byråd fuldstændig har blæst på advarsler fra KMD om, at kommunerne overtræder konkurrenceloven, hvis de sender KMD-priser til Kombit.

Hos Kombit, der har en lodret anden juridisk opfattelse, roser man kommunalpolitikernes beslutning.

"Vi kan kun glæde os over, at Norddjurs Kommune bakker op om udleveringen af KMD's priser til Kombit," udtaler kommunikationschef Mikkel Tang Hegegaard fra Kombit til Computerworld.

Afventer voldgiftssag

Samtidig henviser han til den retssag, som KL og kommunerne tidligere har truet KMD med.

"Nu må vi afvente voldgiftsagens videre forløb," hedder det fra Mikkel Tang Hegegaard.

Sagen er nemlig den, at Kombit og KL vil have et fuldstændigt overblik over priserne på KMD´s mange monopol-systemer, der meget snart også skal anvendes af ATP under Udbetaling Danmark.

Ergo vil man sikre sig, at der ikke sker en dobbeltbetaling, lyder det fra kommunerne.

KMD anerkender dette ønske, men understreger altså, at det vil striden mod konkurrenceloven, såfremt priserne sendes til Kombit, der ifølge KMD, kan betragtes som en potentiel konkurrent.

Hos KMD, der står over for et forventet snarligt salg, taler man ikke om voldgiftssagen.

Tværtimod håber man fortsat på en god løsning for alle parter.

Løsning til alles tilfredshed

"KMD har igennem hele forløbet fremsat konkrete forslag til, hvordan KL og Kombit kan modtage de efterlyste oplysninger uden at komme i konflikt med konkurrencereglerne, og det er forsat vores forventning og håb, at der kan findes en løsning til alles tilfredshed," lyder det fra pressechef Christoffer Hellmann fra KMD.

Alene i 2011 blev kommunerne samlet faktueret for omkring 1.1 milliarder kroner på monopol-systemerne.

Striden har da også fået flere hovedpersoner til at bruge hårde ord. Herunder KL´s nu afdøde Jan Trøjborg (S).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere