Foto: Mikael Rieck

CIO i Novo Nordisk: Ansvarlig for it for milliarder

Årets CIO: Lars Fruergaard Jørgensen er som CIO i Novo Nordisk en afgørende person i en global mission. Læs, hvordan han forvalter et it-budget på hele 2,4 milliarder kroner.

Læs også:

Årets CIO: Sådan træffer man beslutninger


Interview: Medicinal-giganten Novo Nordisk er måske nok en af de absolut mest profilerede og værdifulde danske virksomheder, men fremtiden er helt og aldeles global.

Det er det udgangspunkt, der danner rammen om CIO Lars Fruergaards funktion i selskabet, der havde en omsætning på 66 milliarder kroner i 2011.

"Forudsætningen for, at Novo Nordisk kan blive ved med at vokse som en global virksomhed, er, at vi har en meget stram, konsolideret infrastruktur," fortæller han til Computerworld i forbindelse med, at han er nomineret til titlen som Årets CIO 2012.

Novo Nordisk har i dag 32.700 ansatte fordelt på 75 forskellige lande og sælger produkter over det meste af verden.

"Hvis det skal fungere godt, bliver vi nødt til at have en konsolidering på globalt niveau. Vi er i gang med at rulle ét sæt globale it-processer ud, så der er én global proces for den måde, vi laver system management på og den måde, vi kører projekter, governance og security på."

Samtidig implementerer Novo Nordisk et fælles service management-værktøj, så alle it-medarbejdere i hele verden eksempelvis logger 'incidents' på samme måde.

"Internt i it-afdelingen skal vi også have fælles processer og tools og en global model, der gør, at man kan arbejde sammen," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Alt skal være globalt
Rent infrastruktur-mæssigt konsolideres alt i Novo Nordisk på ét og samme domæne.

"Vi har et SAP-system, der støtter hele Novo Nordisk, et kvalitetssystem - et af alting," forklarer Lars Fruergaard Jørgensen.

"Vi har en stærk, konsolideret platform, og det ønsker vi at drive videre.

Er det din primære opgave som CIO at sikre det?

"Ja, det synes jeg, det er. Vores it kører godt: Vi har styr på vores systemer og på vores projekter, og vi eksekverer det ret professionelt."

"Vores store udfordring er alting kører på præcis de samme processer og de samme systemer. Det er altafgørende," fortæller Lars Fruergaard Jørgensen, og tilfører, at man eksempelvis netop har etableret verdens største insulinfabrik i Kina. Den afløste den tidligere nummer et i Brasilien.

"De fabrikker skal sælge de samme produkter rundt omkring i hele verden. Vi skal sikre os, at det kører på fuldstændig samme måde, og at deres infrastruktur er lige så solid og sikker, som hvis det var på en fabrik i Bagsværd. Det er altafgørende, at vi har et globalt mindset i alt, hvad vi laver."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.