Foto: Mikael Rieck

CIO i Novo Nordisk: Ansvarlig for it for milliarder

Årets CIO: Lars Fruergaard Jørgensen er som CIO i Novo Nordisk en afgørende person i en global mission. Læs, hvordan han forvalter et it-budget på hele 2,4 milliarder kroner.

Læs også:

Årets CIO: Sådan træffer man beslutninger


Interview: Medicinal-giganten Novo Nordisk er måske nok en af de absolut mest profilerede og værdifulde danske virksomheder, men fremtiden er helt og aldeles global.

Det er det udgangspunkt, der danner rammen om CIO Lars Fruergaards funktion i selskabet, der havde en omsætning på 66 milliarder kroner i 2011.

"Forudsætningen for, at Novo Nordisk kan blive ved med at vokse som en global virksomhed, er, at vi har en meget stram, konsolideret infrastruktur," fortæller han til Computerworld i forbindelse med, at han er nomineret til titlen som Årets CIO 2012.

Novo Nordisk har i dag 32.700 ansatte fordelt på 75 forskellige lande og sælger produkter over det meste af verden.

"Hvis det skal fungere godt, bliver vi nødt til at have en konsolidering på globalt niveau. Vi er i gang med at rulle ét sæt globale it-processer ud, så der er én global proces for den måde, vi laver system management på og den måde, vi kører projekter, governance og security på."

Samtidig implementerer Novo Nordisk et fælles service management-værktøj, så alle it-medarbejdere i hele verden eksempelvis logger 'incidents' på samme måde.

"Internt i it-afdelingen skal vi også have fælles processer og tools og en global model, der gør, at man kan arbejde sammen," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Alt skal være globalt
Rent infrastruktur-mæssigt konsolideres alt i Novo Nordisk på ét og samme domæne.

"Vi har et SAP-system, der støtter hele Novo Nordisk, et kvalitetssystem - et af alting," forklarer Lars Fruergaard Jørgensen.

"Vi har en stærk, konsolideret platform, og det ønsker vi at drive videre.

Er det din primære opgave som CIO at sikre det?

"Ja, det synes jeg, det er. Vores it kører godt: Vi har styr på vores systemer og på vores projekter, og vi eksekverer det ret professionelt."

"Vores store udfordring er alting kører på præcis de samme processer og de samme systemer. Det er altafgørende," fortæller Lars Fruergaard Jørgensen, og tilfører, at man eksempelvis netop har etableret verdens største insulinfabrik i Kina. Den afløste den tidligere nummer et i Brasilien.

"De fabrikker skal sælge de samme produkter rundt omkring i hele verden. Vi skal sikre os, at det kører på fuldstændig samme måde, og at deres infrastruktur er lige så solid og sikker, som hvis det var på en fabrik i Bagsværd. Det er altafgørende, at vi har et globalt mindset i alt, hvad vi laver."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?