Årets CIO: Sådan træffer man beslutninger
Interview: Medicinal-giganten Novo Nordisk er måske nok en af de absolut mest profilerede og værdifulde danske virksomheder, men fremtiden er helt og aldeles global.
Det er det udgangspunkt, der danner rammen om CIO Lars Fruergaards funktion i selskabet, der havde en omsætning på 66 milliarder kroner i 2011.
"Forudsætningen for, at Novo Nordisk kan blive ved med at vokse som en global virksomhed, er, at vi har en meget stram, konsolideret infrastruktur," fortæller han til Computerworld i forbindelse med, at han er nomineret til titlen som Årets CIO 2012.
Novo Nordisk har i dag 32.700 ansatte fordelt på 75 forskellige lande og sælger produkter over det meste af verden.
"Hvis det skal fungere godt, bliver vi nødt til at have en konsolidering på globalt niveau. Vi er i gang med at rulle ét sæt globale it-processer ud, så der er én global proces for den måde, vi laver system management på og den måde, vi kører projekter, governance og security på."
Samtidig implementerer Novo Nordisk et fælles service management-værktøj, så alle it-medarbejdere i hele verden eksempelvis logger 'incidents' på samme måde.
"Internt i it-afdelingen skal vi også have fælles processer og tools og en global model, der gør, at man kan arbejde sammen," siger Lars Fruergaard Jørgensen.
Alt skal være globalt
Rent infrastruktur-mæssigt konsolideres alt i Novo Nordisk på ét og samme domæne.
"Vi har et SAP-system, der støtter hele Novo Nordisk, et kvalitetssystem - et af alting," forklarer Lars Fruergaard Jørgensen.
"Vi har en stærk, konsolideret platform, og det ønsker vi at drive videre.
Er det din primære opgave som CIO at sikre det?
"Ja, det synes jeg, det er. Vores it kører godt: Vi har styr på vores systemer og på vores projekter, og vi eksekverer det ret professionelt."
"Vores store udfordring er alting kører på præcis de samme processer og de samme systemer. Det er altafgørende," fortæller Lars Fruergaard Jørgensen, og tilfører, at man eksempelvis netop har etableret verdens største insulinfabrik i Kina. Den afløste den tidligere nummer et i Brasilien.
"De fabrikker skal sælge de samme produkter rundt omkring i hele verden. Vi skal sikre os, at det kører på fuldstændig samme måde, og at deres infrastruktur er lige så solid og sikker, som hvis det var på en fabrik i Bagsværd. Det er altafgørende, at vi har et globalt mindset i alt, hvad vi laver."
Artiklen fortsætter på næste side...