Foto: Mikael Rieck

CIO i Novo Nordisk: Ansvarlig for it for milliarder

Årets CIO: Lars Fruergaard Jørgensen er som CIO i Novo Nordisk en afgørende person i en global mission. Læs, hvordan han forvalter et it-budget på hele 2,4 milliarder kroner.

Læs også:

Årets CIO: Sådan træffer man beslutninger


Interview: Medicinal-giganten Novo Nordisk er måske nok en af de absolut mest profilerede og værdifulde danske virksomheder, men fremtiden er helt og aldeles global.

Det er det udgangspunkt, der danner rammen om CIO Lars Fruergaards funktion i selskabet, der havde en omsætning på 66 milliarder kroner i 2011.

"Forudsætningen for, at Novo Nordisk kan blive ved med at vokse som en global virksomhed, er, at vi har en meget stram, konsolideret infrastruktur," fortæller han til Computerworld i forbindelse med, at han er nomineret til titlen som Årets CIO 2012.

Novo Nordisk har i dag 32.700 ansatte fordelt på 75 forskellige lande og sælger produkter over det meste af verden.

"Hvis det skal fungere godt, bliver vi nødt til at have en konsolidering på globalt niveau. Vi er i gang med at rulle ét sæt globale it-processer ud, så der er én global proces for den måde, vi laver system management på og den måde, vi kører projekter, governance og security på."

Samtidig implementerer Novo Nordisk et fælles service management-værktøj, så alle it-medarbejdere i hele verden eksempelvis logger 'incidents' på samme måde.

"Internt i it-afdelingen skal vi også have fælles processer og tools og en global model, der gør, at man kan arbejde sammen," siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Alt skal være globalt
Rent infrastruktur-mæssigt konsolideres alt i Novo Nordisk på ét og samme domæne.

"Vi har et SAP-system, der støtter hele Novo Nordisk, et kvalitetssystem - et af alting," forklarer Lars Fruergaard Jørgensen.

"Vi har en stærk, konsolideret platform, og det ønsker vi at drive videre.

Er det din primære opgave som CIO at sikre det?

"Ja, det synes jeg, det er. Vores it kører godt: Vi har styr på vores systemer og på vores projekter, og vi eksekverer det ret professionelt."

"Vores store udfordring er alting kører på præcis de samme processer og de samme systemer. Det er altafgørende," fortæller Lars Fruergaard Jørgensen, og tilfører, at man eksempelvis netop har etableret verdens største insulinfabrik i Kina. Den afløste den tidligere nummer et i Brasilien.

"De fabrikker skal sælge de samme produkter rundt omkring i hele verden. Vi skal sikre os, at det kører på fuldstændig samme måde, og at deres infrastruktur er lige så solid og sikker, som hvis det var på en fabrik i Bagsværd. Det er altafgørende, at vi har et globalt mindset i alt, hvad vi laver."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.