Artikel top billede

Motorola køber Symbian-opfinder for 1,2 milliarder

En af verdens unge it-pionerer er blevet købt af den tilbageværende del af Motorola, der for 1,2 milliarder kroner får opfinderen af Symbian-styresystemet og PDA'en under sine vinger.

Læs også:
Nu er det officielt: Google overtager mobilproducent

Se de mobile produkter der ændrede verden

Den tilbageværende del af Motorola efter Google-opkøbet af selskabets Mobility-forretningsenhed, har været på shoppetur og købt det britiske it-selskab Psion.

Motorola Solutions har lagt knap 1,2 milliarder kroner på bordet i kontanter for at få fingrene i Psion, der i dag fabrikerer hårdføre computere, der kan tåle slag og stød lidt udover det sædvanlige.

Psion er ellers mest kendt for at være opfinderen af verdens engang mest udbredte styresystem, Symbian, som blandt andet den detroniserede finske telegigant Nokia for blot få år siden lagde hele verden for sine fødder med.

Derudover er Psion også berømmet for at have opfundet verden første håndholdte computer med sin Psion Organiser-PDA, der kom til verden i 1984.

Det skriver Tech Week Europe.

Udvider porteføljen

Formålet med Motorolas køb af Psion er kommet i stand, fordi Motorola ønsker at udvide sit sortiment rettet mod industriverdenen.

"Psion er en uimodståelig mulighed for at styrke vores ledende mobil-portefølje med hårdføre, håndholdte produkter og køretøjsmonterede terminaler," forklarer Motorolas direktør Greg Brown opkøbet med i en pressemeddelelse.

Handlen forventes at blive endeligt lukket hen mod slutningen af året, efter købsformalia er overstået. Til den tid vil Psion så glide ind under Motorola Solutions-brandet, som en del af Enterprise Mobil-afdelingen.

I dag beskæftiger Psion omkring 830 personer i 14 lande, som betjener kunder i 80 lande.

Fortidens triumfer

Selvom forretningen i 2011 solgte for 1,6 milliarder kroner, hvilket altså overstiger Motorolas købspris, er det i fortiden, at Psion store bedrifter ligger.

Udover at stå som fadder til open source-styresystemet Symbian og PDA'en, har Psion udviklet nogle af de tidlige 1980'eres mest udbredte programmer til Sinclais ZX81og ZX Spectrum-computere.

Allerede i 1996 registrerede Psion varemærket Netbook, som Intel helt oppe i 2008 begyndte at bruge som omtale af mindre bærbare computere. Efter en retssag i 2009 blev Psion tvunget til at trække sit Netbook-varemærke tilbage.

I 2000 udvidede Psion sin forretning med 2,2 milliarder købet af Teklogix, som i dag stadig er en del af Psion - og nu følger med over i Motorola Solutions.

I 2003 stod Psion som en central spiller i Symbian-udviklingen, og rygterne lød på, at Nokia var klar til at betale 4,5 milliarder kroner for Psion - altså godt tre milliarder kroner mere, end Motorola nu har lagt på bordet. 

Læs også:
Nu er det officielt: Google overtager mobilproducent

Se de mobile produkter der ændrede verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.