Artikel top billede

Motorola køber Symbian-opfinder for 1,2 milliarder

En af verdens unge it-pionerer er blevet købt af den tilbageværende del af Motorola, der for 1,2 milliarder kroner får opfinderen af Symbian-styresystemet og PDA'en under sine vinger.

Læs også:
Nu er det officielt: Google overtager mobilproducent

Se de mobile produkter der ændrede verden

Den tilbageværende del af Motorola efter Google-opkøbet af selskabets Mobility-forretningsenhed, har været på shoppetur og købt det britiske it-selskab Psion.

Motorola Solutions har lagt knap 1,2 milliarder kroner på bordet i kontanter for at få fingrene i Psion, der i dag fabrikerer hårdføre computere, der kan tåle slag og stød lidt udover det sædvanlige.

Psion er ellers mest kendt for at være opfinderen af verdens engang mest udbredte styresystem, Symbian, som blandt andet den detroniserede finske telegigant Nokia for blot få år siden lagde hele verden for sine fødder med.

Derudover er Psion også berømmet for at have opfundet verden første håndholdte computer med sin Psion Organiser-PDA, der kom til verden i 1984.

Det skriver Tech Week Europe.

Udvider porteføljen

Formålet med Motorolas køb af Psion er kommet i stand, fordi Motorola ønsker at udvide sit sortiment rettet mod industriverdenen.

"Psion er en uimodståelig mulighed for at styrke vores ledende mobil-portefølje med hårdføre, håndholdte produkter og køretøjsmonterede terminaler," forklarer Motorolas direktør Greg Brown opkøbet med i en pressemeddelelse.

Handlen forventes at blive endeligt lukket hen mod slutningen af året, efter købsformalia er overstået. Til den tid vil Psion så glide ind under Motorola Solutions-brandet, som en del af Enterprise Mobil-afdelingen.

I dag beskæftiger Psion omkring 830 personer i 14 lande, som betjener kunder i 80 lande.

Fortidens triumfer

Selvom forretningen i 2011 solgte for 1,6 milliarder kroner, hvilket altså overstiger Motorolas købspris, er det i fortiden, at Psion store bedrifter ligger.

Udover at stå som fadder til open source-styresystemet Symbian og PDA'en, har Psion udviklet nogle af de tidlige 1980'eres mest udbredte programmer til Sinclais ZX81og ZX Spectrum-computere.

Allerede i 1996 registrerede Psion varemærket Netbook, som Intel helt oppe i 2008 begyndte at bruge som omtale af mindre bærbare computere. Efter en retssag i 2009 blev Psion tvunget til at trække sit Netbook-varemærke tilbage.

I 2000 udvidede Psion sin forretning med 2,2 milliarder købet af Teklogix, som i dag stadig er en del af Psion - og nu følger med over i Motorola Solutions.

I 2003 stod Psion som en central spiller i Symbian-udviklingen, og rygterne lød på, at Nokia var klar til at betale 4,5 milliarder kroner for Psion - altså godt tre milliarder kroner mere, end Motorola nu har lagt på bordet. 

Læs også:
Nu er det officielt: Google overtager mobilproducent

Se de mobile produkter der ændrede verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere