Artikel top billede

Sådan undgår du at kikse med unified communications

Unified communications er kommet for at blive. Men det er bestemt ikke ligegyldigt, hvordan du implementerer det, hvis det skal blive en succes.

Læs også:

Unified communications: Sådan fungerer det

Unified communications er svært at komme udenom, hvis virksomheden skal imødekomme medarbejdernes stigende behov for fleksibilitet.

Men løsningen kan ikke bare trækkes ned over hovedet på dine medarbejdere.

Her er et par gode råd, der kan følges, når virksomheden skal implementere unified communications.

Spar penge det rigtige sted

I disse tider er næsten enhver virksomhed interesseret i at spare penge. Men besparelserne finder du ikke nødvendigvis ved at skære ned.

"Vi leder efter besparelser. Typisk kigger vi på rejseomkostningerne og sutter lidt på det bolsje et par gange. Men den virkelige værdi skabes ved at øge effektiviteten og produktiviteten," siger Thomas Pind, der er direktør i Microsoft-partneren Futurecom.

Ifølge Thomas Pind kan netop unified communications hjælpe dig med netop det.

Det løser ikke sig selv

Men en unified communications løsning kan ikke klare ærterne for dig. Det kræver en aktiv indsats fra dig, hvis tingene skal fungere.

Sharepoint er en udbredt løsning, men som Thomas Pind her fortæller, kan du ikke bare læne dig tilbage.

"It sørger for, at bilen kan køre. Den organisatoriske del sørger for at udstyre medarbejderen med et kørekort, så han kan finde ud af at køre bilen," siger han.

Med andre ord er det dit ansvar som it-chef at uddanne dine medarbejdere, hvis missionen skal lykkes.

Sådan gør Mærsk Line med UC

At omlægge strukturen i organisationen er ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden.

Men det er på den anden side heller ikke muligt at vente med at gå fremad, før alt er klart. Du skal derfor være udstyret med tålmodighed.

"Vi kan ikke vente på, at alle kommer online. Men alle kan ikke komme online fra den ene dag til den anden. Der vil altid være en omstillingsperiode," forklarer Nicholas O'neill, der er projektleder hos Maersk Line, som har gode erfaringer med unified communications.

Nicholas O'neill er af den opfattelse, at unified communications og collaboration er essentielt, da det skaber vækst, effektivitet og styrket kreativitet at kunne dele viden i organisationen.

Vær opmærksom på behovet ved implementering

"Videndelingssystemer skal efterspørges og bunde i et behov for viden hos medarbejderne. Den anden vej rundt fører til manglende adoption og brug af systemet," fortæller Louise Harder Fischer, der er ekstern lektor på CBS og research manager i Futurecom.

Ifølge hende er det vigtigt, at du iværksætter unified communication i virksomheden på baggrund af en efterspørgsel fra medarbejderne.

Men Louise Harder Fischer påpeger, at det er lige så vigtigt stadig at have medarbejdernes behov for øje, når løsningen skal implementeres.

"Vi har nemt ved at udvikle it, der matcher brugernes behov og kultur. Men vi har overordentligt svært ved at matche de samme behov og kulturer, når vi implementerer it. Det er vigtigt at tage hensyn til den menneskelige dynamik, når man skal implementere it," fortæller hun.

Læs også:

Unified communications: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.