Artikel top billede

Fem it-firmaer på statsstøttet eventyr til Silicon Valley

Hvis du ikke kender du virksomhederne The Eye Tribe, Javeleon, BlueSEQ, Leadmill eller Remove The Background, så kommer du måske til det.

Læs også:

På kursus i USA: Sådan får du penge til dine it-drømme

12 ugers eksperthjælp i Silicon Valley for 100.000 kroner

De fem virksomheder The Eye Tribe, Javeleon, BlueSEQ, Leadmill og Remove The Background er blevet udvalgt til at deltage i projektet SCALEit.

Projektet sender de fem virksomheder til Silicon Valley, hvor der venter seks uger med vejledning, workshops, præsentation, events og individuelle mentortimer fra succesfulde virksomhedsstiftere.

Målet med det hele er at gøre de fem virksomheder til globale vækstsucceser.

Rejse med statsstøtte

SCALEit-projektet gennemføres med støtte fra Erhvervsstyrelsen og Udenrigsministeriet (Eksportrådet), der også sidste år sendte 20 håbefulde virksomheder til USA.

"For innovative it-virksomheder, der ønsker at skalere deres forretning, er det ikke til at komme uden om de muligheder og resurser, der findes i Silicon Valleys unikke økosystem,"  udtaler handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, i en pressemeddelelse.

Start-ups tænker stort

Javeleon er en af de fem udvalgte virksomheder, der vil gå benhårdt efter at tiltrække investorer i forløbet. Den satser på det globale marked fra starten, og ser SCALEit som en unik mulighed for at komme godt fra start.

Virksomheden opstod ud af Allan Gregersens frustrationer over lange ventetider, når han programmerede Java på Syddansk Universitet.

Han stiftede derfor Javeleon, som har udviklet et produkt, der hævdes at kunne optimere tidsforbruget under Java-programmering med op til 20 procent.

"Alle de store spillere inden for Java ligger i Silicon Valley, så vi har rigtig gode muligheder for at gøre opmærksomme på os selv. Vi ser det som en mulighed for at tænke stort og samtidig introducere vores virksomhed globalt helt fra starten," siger Allan Gregersen fra Javeleon.

Nu skal der tiltrækkes midler

Målsætningen er at gøre de fem virksomheder klar til det udenlandske marked. Det skal ske gennem vejledning, workshops, præsentation, events og individuelle mentortimer. Og det er meningen, at der skal skabes kontakt til potentielle investorer, partnere og kunder.

"Der eksisterer en helt anden mentalitet omkring start-ups. Samarbejdspartnere som for eksempel advokater, forventer nemlig ikke at modtage betaling fra start-ups med det samme. I forhold til Danmark er man i langt større grad villig til at løbe en risiko," siger Allan Gregersen.

Innovation Center Denmark har som erklæret formål at styrke forskning og innovation i Danmark samt at markedsføre danske virksomheder i udlandet. Udover kontoret i Silicon Valley har de også aktiviteter i München, Hongkong og Shanghai.

Læs også:

På kursus i USA: Sådan får du penge til dine it-drømme

12 ugers eksperthjælp i Silicon Valley for 100.000 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere