Artikel top billede

Nye avanceret hacker-metode vinder kraftigt frem

Mængden af en særlig type avanceret malware, der kan omgå antivirus, stiger kraftigt.

Computerworld News Service: De datakriminelle er ved at skifte taktik i forsøget på at omgå din virksomheds første forsvarslinje, som typisk inkluderer antivirussoftware, firewalls og såkaldte intrusion prevention-systemer, viser ny rapport fra it-sikkerhedsleverandøren FireEye.

De nyeste teknikker til omgåelse af it-sikkerheden inkluderer en større forskellighed i de skadelige filer vedhæftet e-mails samt øget brug af kortfristede domæner i forbindelse med drive by-angreb, hedder det.

Undersøgelsen af data indsamlet fra FireEyes kunder påviser en stigning på 225 procent i forhold til de foregående seks måneder i mængden af avanceret malware, der lykkedes med at undgå signatur-baseret opdagelse foretaget af sortlistning og antivirussoftware.

Det løber op på gennemsnitligt 643 infektioner per uge per virksomhed.

"Der er tydeligvis brug for bedre efterretninger til forsvarsformål," kommenterer Scott Crawford, der er chef for sikkerhedsanalyse hos Enterprise Management Associates, i en e-mail.

Brug for bedre oplysninger

"Der er brug for bedre oplysninger om trusselslandskabet i så tæt på realtid som muligt, hvad enten det er for at informere sikkerheds-medarbejderne eller for at styrke sikkerheds-teknologierne."

FireEye påviser i rapporten, at hackerne i højere grad anvender "engangs-domæner" til spearphishing-e-mails for at omgå sikkerhedsteknologier, der anvender analyse af domæne-omdømme samt sortlistning af url'er.

"Disse domæner anvendes så sjældent, at de flyver under radaren og undgår sortlistning og omdømmeanalyse, så de stort set forbliver ignorerede og ukendte," fremhæves det i rapporten.

E-mail er stadig mest populært

En anden populær taktik til at undgå opdagelse er en større forskellighed i de skadelige filer vedhæftet e-mails.

I første halvår 2012 udgjorde de 20 mest udbredte former for malware 26 procent af alle skadelige vedhæftede filer, der undgik opdagelse af antivirussoftware og andre former for perimeterforsvar.

I andet halvår 2011 lå denne andel på 45 procent. Dette fald indikerer, at hackerne nu anvender mange flere forskellige typer af malware.

"Med disse tal fremgår det klart og tydeligt, at de datakriminelle skifter deres malware ud hurtigere, anvender en længere liste af filnavne samt reproducerer og omformer malware på en automatiseret facon," forklares det i rapporten.

"Således bliver det sværere og sværere at opretholde et signatur-baseret forsvar, der kan bekæmpe disse skadelige filer."

Her kommer hackerne især tæt på dig

E-mail er stadig den mest anvendte angrebsvektor til at få malware og links til skadelige websites frem til virksomhedernes medarbejdere.

Skadelige e-mails er ofte designet til at narre modtageren til at åbne skadelige vedhæftede filer eller klikke på et skadeligt link.

For at forbedre forsvaret mod de mere og mere snedige angribere anvender it-sikkerhedsleverandørerne mere datadrevne modeller, der hjælper til at tilpasse forsvaret til nye trusler i tilnærmelsesvis realtid.

Mange forskellige kilder

Frem for at sætte sin lid til signaturer, der med mellemrum opdateres, indsamler leverandører af sikkerhedsløsninger nu trusselsdata fra mange forskellige kilder og udvikler her ud fra hurtigt nye opdateringer til deres produkter, beskriver Crawford i et blogindlæg for nylig.

Sådanne realtidsdata kommer fra blandt andet internetudbydere, it-sikkerhedsleverandørernes kunder, analyse af botnet og angrebsprofiler.

Af it-sikkerhedsleverandører, der benytter sig af denne dataorienterede tilgang nævner Crawford Symantec, McAfee, Trend Micro, Damballa, FireEye samt Endgame Systems.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere