Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Disse danske it-firmaer sværmer om stort biblioteksudbud

En stribe it-virksomheder har været til leverandør-møde omkring planerne om tilblivelsen af et nyt stort fælles bibliotekssystem.

Læs også: Omstridt it-projekt til landets bibliteker udskydes

Kritik: Gigantisk dansk it-projekt helt overflødigt

Arbejdet med tilblivelsen af et nyt stort it-system til landets biblioteker skrider fortsat frem.

Forleden blev der således afholdt leverandør-møde for it-firmaer, der var interesseret i at høre mere om projektet.

På møder, der blev holdt af Kombit, deltog følgende leverandører: Axiell, Dantek, Netcompany, Lyngsoe Systems, ExLibris, Bibliotekenes IT-senter, Jay.net, Trifork, OCLC, mens Redpill Linpro var tilmeldt, men ikke mødte op.

På udbyder-siden var repræsentanter fra Kombit, Aarhus Kommune og Devoteam Consult.

På mødet blev der orienteret om baggrund og scope for fællesudbuddet, oplæg til målarkitektur, udbudsform, formalia i øvrigt, kontrakt og tidsplan.

Udbydere giver svar

Blandt spørgsmålene var:

Er det en pris per borger eller en pris per modul i løsningen?

Svaret lød: Kommunerne betaler en pris per borger.

Derudover blev spurgt ind til projektmodellen.

"Der lægges ikke op til fuldstændig agil udvikling, men der vil være en afklaringsfase omhandlende materialets use cases. Kombit ser gerne så meget kreativitet som muligt," hedder det i referatet fra mødet.

Andre spurgte om man kunne man overveje at ændre udbudsformen?

Men udbudsformen bliver den traditionelle, men med involvering, hvor det er mest hensigtsmæssigt undervejs, lød svaret.

Endelig blev det oplyst, at der i udbudsmaterialet vil blive oplyst en prisramme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.