Artikel top billede

Minister om udskældt politi-system: Alt er godt

Udskældt politi-system virker da helt efter bogen, mener politiets øverste chef, justitsminister Morten Bødskov (S).

Læs også: Politiet overvejer fremtid for omstridt it-system

Et it-system hos politiet til planlægning af arbejds- og fritid er udskældt af landets betjente, som mener, at systemet ikke fungerer.

Men systemet virker efter hensigten, mener justitsminister Morten Bødskov (S).

I et svar på et spørgsmål fra Folketingets Retsudvalg skriver han, at "Polvagt som teknisk system grundlæggende fungerer efter hensigten."

Men ministeren, der har fået hjælp til besvarelsen af Rigspolitiet, indrømmer, at systemet kan være svært at betjene.

"Der er plads til forbedringer, som kan lette anvendelsen af systemet," skriver ministeren i svaret.

Især i Hovedstadsområdet

Det er især betjente i Hovedstadsområdet, der er utilfredse med Polvagt, som de som de sidste blev koblet på i begyndelsen af 2012.

Derfor er det især hos dem, at Rigspolitiet nu øger fokus på systemet som følge af problemerne.

Justitsministeren fortæller i svaret til politikerne, at Rigspolitiet har "implementeret nye funktioner og performanceforbedringer i Polvagt i blandt andet januar, marts, maj, juli og september måned 2012."

Desuden kan politiets ansatte forvente at der i første kvartal af det nye år bliver sat flere tiltag til forbedringer af systemet i gang.

Justitsminister Morten Bødskov trak for knap et år siden stikket til et andet it-system hos Rigspolitiet, hvor Polsags endeligt løb op i en halv milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.