Artikel top billede

Dell satser på ultra-billig cloud-pc i lommeformat

Dell er på trapperne med en mikro-pc til mindre end 300 kroner. Læs her, hvad Dell har gang i.

Mens et styrtdykkende pc-salg presser hardware-selskabet Dell, er virksomheden begyndt at kigge i en helt ny retning med en computer i lommeformat.

Den nye enhed med kodenavnet Ophelia er en mikro-computer med et USB-stick, der via skyen kan skabe adgang til virtuelle versioner af stort set alle operativsystemer fra Windows til Mac OS og Chrome OS eller sågar Dells cloud-løsninger og Citrix' cloud-software.

Ideen med Ophelia er, at du tilslutter den lille enhed til en USB-port i en monitor eller i et tv, hvorefter Ophelia selv går på internettet over WiFi og kan linke til keyboards og andet tilbehør via Bluetooth.

Og så har du praktisk talt en virtuel pc i lommestørrelse præsenteret i stor størrelse på din skærm.

Det skriver nyhedsmediet Quartz.

En pc til 281 kroner

Ophelia blev for nyligt præsenteret på CES-konferencen i Las Vegas og kører i sin nuværende form på Android-styresystemet (version 4.1, Jellybean) til håndtering af lokale arbejdsgaver i mikro-pc'en.

De tunge beregninger foregår derimod og bliver præsenteret på skærmen via skyen.

Den lille enhed har på grund af sin begrænsede regnekraft et strømforbrug, der er 20 gange mindre end en normal pc.

Opfindelsen af Ophelia kommer fra Dells køb af Wyse, som Dell gaflede i et vildt opkøbstogt i 2012.  

Quartz skriver på baggrund af et interview med den tidligere direktør hos Wyse, Tarkan Maner, der i dag sidder som vicepræsident for Dell's cloud-satsninger, at prisen på Ophelia skal starte ved 50 dollar svarende til 281 kroner.

"Til den pris kan selv verdens største pc-leverandør, Lenovo, ikke konkurrere. Og jeg laver stadig et bruttoresultat på 50 procent," forklarer Tarkan Maner til Quartz.

Samtidig med nyheden om, at den sårede pc-gigant arbejder på Ophelia, er Dell sat til salg, hvor to kapitalfonde ifølge jungletrommerne har vist sig interesserede.

Det forlyder, at en opkøbsaftale skulle være lige om hjørnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.