Artikel top billede

Dell satser på ultra-billig cloud-pc i lommeformat

Dell er på trapperne med en mikro-pc til mindre end 300 kroner. Læs her, hvad Dell har gang i.

Mens et styrtdykkende pc-salg presser hardware-selskabet Dell, er virksomheden begyndt at kigge i en helt ny retning med en computer i lommeformat.

Den nye enhed med kodenavnet Ophelia er en mikro-computer med et USB-stick, der via skyen kan skabe adgang til virtuelle versioner af stort set alle operativsystemer fra Windows til Mac OS og Chrome OS eller sågar Dells cloud-løsninger og Citrix' cloud-software.

Ideen med Ophelia er, at du tilslutter den lille enhed til en USB-port i en monitor eller i et tv, hvorefter Ophelia selv går på internettet over WiFi og kan linke til keyboards og andet tilbehør via Bluetooth.

Og så har du praktisk talt en virtuel pc i lommestørrelse præsenteret i stor størrelse på din skærm.

Det skriver nyhedsmediet Quartz.

En pc til 281 kroner

Ophelia blev for nyligt præsenteret på CES-konferencen i Las Vegas og kører i sin nuværende form på Android-styresystemet (version 4.1, Jellybean) til håndtering af lokale arbejdsgaver i mikro-pc'en.

De tunge beregninger foregår derimod og bliver præsenteret på skærmen via skyen.

Den lille enhed har på grund af sin begrænsede regnekraft et strømforbrug, der er 20 gange mindre end en normal pc.

Opfindelsen af Ophelia kommer fra Dells køb af Wyse, som Dell gaflede i et vildt opkøbstogt i 2012.  

Quartz skriver på baggrund af et interview med den tidligere direktør hos Wyse, Tarkan Maner, der i dag sidder som vicepræsident for Dell's cloud-satsninger, at prisen på Ophelia skal starte ved 50 dollar svarende til 281 kroner.

"Til den pris kan selv verdens største pc-leverandør, Lenovo, ikke konkurrere. Og jeg laver stadig et bruttoresultat på 50 procent," forklarer Tarkan Maner til Quartz.

Samtidig med nyheden om, at den sårede pc-gigant arbejder på Ophelia, er Dell sat til salg, hvor to kapitalfonde ifølge jungletrommerne har vist sig interesserede.

Det forlyder, at en opkøbsaftale skulle være lige om hjørnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere