Artikel top billede

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) kommer med et teleudspil til bedre mobil- og bredbåndsdækning senere på året.

Minister: Teleselskaber skal ikke tvinges til bredbånd

Minister siger nej til forslag om, at danske teleselskaber skal tvinges til at sikre bredbånd til alle danskere. Se her hvorfor.

Den danske teleindustri skal ikke holde for, når danskere i yderområder skal have mobildækning.

Det slog erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i sidste uge fast fra Folketingets talerstol, efter Venstres teleordfører, Torsten Schack Pedersen, havde stillet hende spørgsmål om, hvorvidt det var regeringens politik at tvinge teleselskaberne til dækning i hele landet.

Spørgsmålet fra Venstres teleordfører kom i kølvandet på, at regeringspartiet Socialdemokraterne i sit nyligt publicerede teleudspil slår på, at teleindustrien har et 'sociale ansvar', således at den kan blive forpligtet til også at dække Danmarks yderområder.

Spørgsmålet gik konkret på, om ministeren er enig med socialdemokraternes teleordfører Trine Bramsen i, at "TDC og andre bredbåndsfirmaer bør tvinges til at lægge bredbånd ud til den del af befolkningen, som i dag har rigtig dårlig eller ingen forbindelser".

Ingen planer om tvang

Hertil svarer erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:

"Regeringen har ikke planer om at pålægge telebranchen regulering i form af krav om fastnetbredbånd," hvorefter Annette Vilhelmsen henviser til det brede teleforlig fra 1999 som et pragmatisk grundlag for at skabe brede rammer for teleindustrien herhjemme.

Samtidig påpeger hun, at telebranchen inden for de seneste 10 års tid samlet har foretaget investeringer for 70 milliarder kroner, og at regeringen arbejder fokuseret på at få en velfungerende bredbåndsinfrastruktur i hele landet.

"Derfor vil regeringen i løbet af kort tid lancere et udspil, som skal medvirke til bedre mobildækning og bredbåndsforbindelser i hele Danmark," lyder det fra Annette Vilhelmsen, som dog ikke vil røbe meget af indholdet fra det kommende teleudspil.

Hun fortæller dog fra Folketingets talerstol, at udspillet blandt andet vil indeholde bedre rammebetingelser for teleselskabernes investeringer ved at fjerne barrierer uden at komme ind på disse barrierer.

Derudover vil regeringen i sit kommende teleudspil også kigge på, hvordan kommunerne kan hjælpe lokalt med at få bredbånd og mobildækningen bredere ud.

Undrer sig over regeringsparti

Teleordfører Torsten Schack Pedersen fra Venstre er godt tilfreds med svaret.

"Jeg havde forventet netop det svar fra ministeren, fordi det jo ikke fremmer investeringslysten i Danmark, hvis vi tvinger industrien til at dække bestemte områder i Danmark. Det vil jo betyde færre investeringer og derfor risiko for dårligere dækning i sidste ende," siger Torsten Schack Pedersen til Computerworld.

Samtidig med tilfredsstillelse over for svaret, er han lidt uforstående over for, at Socialdemokraternes it- og teleordfører, Trine Bramsen, der igen er fremme med forslag, som bliver skudt ned af den siddende minister.

"Jeg synes, at det er temmelig problematisk, at regeringens største parti skyder forbi så ofte i teledebatten. Det kan jo godt give stof til eftertanke, siger Torsten Schack Pedersen.

At en erhvervs- og vækstminister sætter Trine Bramsen på plads, er sket flere gange før, da Ole Sohn (SF) sad som minister i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Her kommenterede Ole Sohn blandt andet et forslag om at forbyde teleselskaberne at markedsføre sig og bruge frekvenser til telefoni.

Ole Sohn har i sin ministerperiode også tidligere været ude og påpege, at udrulningen af mobildatanettet skal ske på et markedsbaseret grundlag modsat et forslag fra Trine Bramsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?