Sådan skal du redesigne dit website (og det skal du)

Klumme: Langt de fleste danske websites skal redesignes, fordi de ikke fungerer på tablet og smartphones. Her kan du se, hvordan du skal gøre, hvis du skal undgå panik og en dårlig løsning.

80 procent af danske hjemmesider skal redesignes inden 2014.

Det skal de, fordi siderne i stigende grad bliver besøgt fra tablets og smartphones - og fordi siderne virker ad helvede til på de små skærme i dag.

Alle har travlt, for ingen har råd til at halte efter konkurrenterne.

Tillad mig at mane til refleksion midt i panikken.

Når man står over for et større redesign af sin hjemmeside, er der nogle basale overvejelser at gøre sig.

Hvorfor har vi en hjemmeside, hvad vil vi opnå?

Og hvorfor besøger brugerne os, hvad vil de opnå? Banaliteter? Måske, men ikke desto mindre ubesvarede spørgsmål i rigtig mange organisationer.

Sådan en skal vi jo have
Alt for mange hjemmesider eksisterer, fordi "sådan en skal vi jo have."

Uden erklærede mål kan man jo dårligt følge op på, hvordan det egentlig går med at opfylde dem.

Og på samme måder er der en lige så forskrækkelig mangel på forståelse af, hvad de potentielle kunder, medlemmer, partnere osv. egentlig har behov for.

"Resultatorienteret Internet" præker jeg i tide - og måske også utide.

Forskellen på at arbejde efter specifikke mål og på bare at opdatere sin hjemmeside, når det lige passer, er enorm. Ikke blot målt på effekt, men også på arbejdsglæde.

Timingen er perfekt.

Der er i dag næsten uendelige muligheder for at opsætte meget detaljerede målinger i et hav af forskellige programmer, lige fra det gratis Google Analytics til tungere systemer mod betaling.

Der er alle muligheder for at få tilsendt ugentlige rapporter til hver eneste ansvarlige, som fortæller, hvordan det går med at opnå målene - og som giver konkret feedback på, hvad der virker godt, og hvad der kan gøres bedre.

Du skal stikke hovedet i statistikken og se, hvad brugerne leder efter, når de besøger dig fra deres smartphones.

Jeg tør vædde på, at det er forskelligt fra det, de skal bruge, når de sidder ved tastaturet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.