TDC smækker porten i for spammere

TDC's bredbåndskunder skal fremover bruge teleselskabets mailserver. TDC smækker en kommunikationsport i, som forhindrer kunderne i at benytte deres egne mailservere. Det sker for at beskytte dem mod hackere, spammere og internet-orme.

TDC tog fløjlshandskerne af i kampen mod spammere, hackere og internet-orme, da teleselskabet 1. februar smækkede private bredbåndskunders kommunikationsport 25 i.

- Vi lukker porten, fordi vi dagligt modtager tusindvis af klager fra kunder, der får besked om, at de spreder spam og virus via deres bredbåndsforbindelser, siger Per B. Hansen, sikkerhedschef for TDC Erhverv.

Ifølge TDC står mange privatkunders bredbåndsforbindelser pivåbne for hackerangreb, spam-misbrug og virus, da forbindelserne ikke er beskyttet af eksempelvis firewalls.

- Derfor måtte vi gøre noget, da intetanende kunders bredbåndsforbindelser tit misbruges. Nu blokerer vi effektivt for trojanske heste, spam og internet-orme, der spreder sig ved at installere egne mailservere hos bredbåndskunderne, siger han.

Det betyder i praksis, at det fremover bliver sværere for eksempelvis Mydoom-ormen at sprede sig via bredbåndskundernes pc'er.

Den spreder sig nemlig ved at installere en SMTP-postserver på den inficerede pc. Ormen indsamler e-mail-adresser på harddisken. Dernæst sender den kopier af sig selv til de adresser, den har indsamlet. Hvis brugeren klikker på den vedhæftede fil, vil ormen installere sig.

- Det er lige nøjagtig sådan et spredningsmønster, som lukningen af port 25 er med til at sætte en stopper for, siger Per B. Hansen.

Brug TDC's egen mailserver

Lukningen af port 25 blokerer for, at bredbåndskunderne kan benytte deres private mailservere. De skal i stedet bruge TDC's server.

- Vi tvinger ikke kunderne til at bruge os som udbyder. På vores hjemmeside kan de hente en programlinje, der gør det muligt for dem at bruge deres egen mailserver fremover. Vi skal bare bruges som smarthost, siger sikkerhedschefen.

Ifølge Per B. Hansen vil de fleste bredbåndskunder ikke umiddelbart opdage, at port 25 er blevet blokeret, da langt de fleste bruger standardopsætningen, der anvender TDC's egen mailserver.

- Det her er et eksempel på, at vi går ind og tager et centralt initiativ som internetudbyder, der skal sætte en stopper for spredningen af dårligdomme som virus og spam. Alternativt kunne vi bruge 20 millioner kroner på centralt sikkerhedssoftware, men det her er uhyre effektivt, siger han.

Han oplyser, at TDC fik ideen til lukningen af porten fra datterselskabet Dansk Kabel TV, der har kørt med en lignende port-lukning i et stykke tid.

- Antallet af klager er faldet drastisk, fortæller Per B. Hansen.

Relevant link

TDC's beskrivelse af port-lukningen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis