Artikel top billede

Her er Microsofts svar på ringe antivirus-test

Microsoft svarer igen på dårlige testresultater af firmaets antivirusprogram. Windows Defender har medvirket til at skabe langt bedre it-sikkerhed, lyder det fra virksomheden.

Microsoft endte langt nede på listen i den test af antivirusprogrammer til Windows 8, som den uafhængige organisation AV Test netop har udført.

Men det er der ikke noget underligt i, siger Microsofts teknologidirektør i Danmark, Jasper Hedegaard Bojsen.

Han beskriver Windows Defender som et såkaldt baseline-program, altså et basisprogram, der sætter et udgangspunkt for it-sikkerheden.

"Ved at inkludere Windows Defender i Windows 8 har vi løftet barren for it-sikkerhed markant i forhold til operativsystemer, der leveres helt uden nogen form for beskyttelse. Men det ville da være underligt, hvis de andre sikkerhedsprodukter, der fokuserer på at levere merværdi, ikke klarer sig lidt bedre i jagten på malware, i forhold til den baseline, der er udgangspunktet i Windows 8" siger Jasper Hedegaard Bojsen om testresultatet.

Desuden er brugernes behov og færden på nettet langt fra ens, hvilket giver et behov for forskellige løsninger, tilføjer han. 

"Nogle bruger nettet rigtig meget, andre bruger det lidt. Desuden er der stor forskel på, hvad man ønsker at beskytte på sin computer. Der er stor forskel på brugernes behov, hvilket berettiger, at der er flere forskellige produkter på markedet."

Virkelighed vs testcenter

Jasper Hedegaard Bojsen siger også, at der mangler et væsentligt parameter i AV Tests vurdering.

"Intet antivirusprogram er helt sikkert, og derfor bør man også indregne sandsynligheden for at blive ramt af en virus eller lignende og konsekvensen af, hvad der sker, hvis man bliver ramt."

Der er forskel på hvor farlige eller udbredte de forskellige virus- og malware-typer er, hvilket ikke er taget med i AV Tests vurdering, siger han.

"Vi vurderer vores arbejde efter, hvor stor sandsynligheden er for at blive ramt, for at sætte ind der, hvor risikoen er størst. Det afspejler virkeligheden og ikke miljøet i et testcenter."

Så du er ikke bange for, at Windows Defender kan skabe en falsk tryghed hos brugerne?

Nej, men det er naturligvis vigtigt, at vi får kommunikeret, at der er tale om et baseline-produkt for at undgå misforståelser. Vi har aldrig påstået, at man er 100 procent sikker, hvis man anvender vores produkt. Det er et spørgsmål om risikominimering, og det er vigtigt, at man forstår det," siger teknologidirektøren i Microsoft til Computerworld.

Læs også:
Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Microsoft efter elendig antivirus-test: Her er forklaringen

Test: Så elendig er Microsofts antivirus-værktøj

Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere