Artikel top billede

Her er Microsofts svar på ringe antivirus-test

Microsoft svarer igen på dårlige testresultater af firmaets antivirusprogram. Windows Defender har medvirket til at skabe langt bedre it-sikkerhed, lyder det fra virksomheden.

Microsoft endte langt nede på listen i den test af antivirusprogrammer til Windows 8, som den uafhængige organisation AV Test netop har udført.

Men det er der ikke noget underligt i, siger Microsofts teknologidirektør i Danmark, Jasper Hedegaard Bojsen.

Han beskriver Windows Defender som et såkaldt baseline-program, altså et basisprogram, der sætter et udgangspunkt for it-sikkerheden.

"Ved at inkludere Windows Defender i Windows 8 har vi løftet barren for it-sikkerhed markant i forhold til operativsystemer, der leveres helt uden nogen form for beskyttelse. Men det ville da være underligt, hvis de andre sikkerhedsprodukter, der fokuserer på at levere merværdi, ikke klarer sig lidt bedre i jagten på malware, i forhold til den baseline, der er udgangspunktet i Windows 8" siger Jasper Hedegaard Bojsen om testresultatet.

Desuden er brugernes behov og færden på nettet langt fra ens, hvilket giver et behov for forskellige løsninger, tilføjer han. 

"Nogle bruger nettet rigtig meget, andre bruger det lidt. Desuden er der stor forskel på, hvad man ønsker at beskytte på sin computer. Der er stor forskel på brugernes behov, hvilket berettiger, at der er flere forskellige produkter på markedet."

Virkelighed vs testcenter

Jasper Hedegaard Bojsen siger også, at der mangler et væsentligt parameter i AV Tests vurdering.

"Intet antivirusprogram er helt sikkert, og derfor bør man også indregne sandsynligheden for at blive ramt af en virus eller lignende og konsekvensen af, hvad der sker, hvis man bliver ramt."

Der er forskel på hvor farlige eller udbredte de forskellige virus- og malware-typer er, hvilket ikke er taget med i AV Tests vurdering, siger han.

"Vi vurderer vores arbejde efter, hvor stor sandsynligheden er for at blive ramt, for at sætte ind der, hvor risikoen er størst. Det afspejler virkeligheden og ikke miljøet i et testcenter."

Så du er ikke bange for, at Windows Defender kan skabe en falsk tryghed hos brugerne?

Nej, men det er naturligvis vigtigt, at vi får kommunikeret, at der er tale om et baseline-produkt for at undgå misforståelser. Vi har aldrig påstået, at man er 100 procent sikker, hvis man anvender vores produkt. Det er et spørgsmål om risikominimering, og det er vigtigt, at man forstår det," siger teknologidirektøren i Microsoft til Computerworld.

Læs også:
Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Microsoft efter elendig antivirus-test: Her er forklaringen

Test: Så elendig er Microsofts antivirus-værktøj

Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere