Artikel top billede

Her er Microsofts svar på ringe antivirus-test

Microsoft svarer igen på dårlige testresultater af firmaets antivirusprogram. Windows Defender har medvirket til at skabe langt bedre it-sikkerhed, lyder det fra virksomheden.

Microsoft endte langt nede på listen i den test af antivirusprogrammer til Windows 8, som den uafhængige organisation AV Test netop har udført.

Men det er der ikke noget underligt i, siger Microsofts teknologidirektør i Danmark, Jasper Hedegaard Bojsen.

Han beskriver Windows Defender som et såkaldt baseline-program, altså et basisprogram, der sætter et udgangspunkt for it-sikkerheden.

"Ved at inkludere Windows Defender i Windows 8 har vi løftet barren for it-sikkerhed markant i forhold til operativsystemer, der leveres helt uden nogen form for beskyttelse. Men det ville da være underligt, hvis de andre sikkerhedsprodukter, der fokuserer på at levere merværdi, ikke klarer sig lidt bedre i jagten på malware, i forhold til den baseline, der er udgangspunktet i Windows 8" siger Jasper Hedegaard Bojsen om testresultatet.

Desuden er brugernes behov og færden på nettet langt fra ens, hvilket giver et behov for forskellige løsninger, tilføjer han. 

"Nogle bruger nettet rigtig meget, andre bruger det lidt. Desuden er der stor forskel på, hvad man ønsker at beskytte på sin computer. Der er stor forskel på brugernes behov, hvilket berettiger, at der er flere forskellige produkter på markedet."

Virkelighed vs testcenter

Jasper Hedegaard Bojsen siger også, at der mangler et væsentligt parameter i AV Tests vurdering.

"Intet antivirusprogram er helt sikkert, og derfor bør man også indregne sandsynligheden for at blive ramt af en virus eller lignende og konsekvensen af, hvad der sker, hvis man bliver ramt."

Der er forskel på hvor farlige eller udbredte de forskellige virus- og malware-typer er, hvilket ikke er taget med i AV Tests vurdering, siger han.

"Vi vurderer vores arbejde efter, hvor stor sandsynligheden er for at blive ramt, for at sætte ind der, hvor risikoen er størst. Det afspejler virkeligheden og ikke miljøet i et testcenter."

Så du er ikke bange for, at Windows Defender kan skabe en falsk tryghed hos brugerne?

Nej, men det er naturligvis vigtigt, at vi får kommunikeret, at der er tale om et baseline-produkt for at undgå misforståelser. Vi har aldrig påstået, at man er 100 procent sikker, hvis man anvender vores produkt. Det er et spørgsmål om risikominimering, og det er vigtigt, at man forstår det," siger teknologidirektøren i Microsoft til Computerworld.

Læs også:
Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Microsoft efter elendig antivirus-test: Her er forklaringen

Test: Så elendig er Microsofts antivirus-værktøj

Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere