Her er Microsofts svar på ringe antivirus-test

Microsoft svarer igen på dårlige testresultater af firmaets antivirusprogram. Windows Defender har medvirket til at skabe langt bedre it-sikkerhed, lyder det fra virksomheden.

Microsoft endte langt nede på listen i den test af antivirusprogrammer til Windows 8, som den uafhængige organisation AV Test netop har udført.

Men det er der ikke noget underligt i, siger Microsofts teknologidirektør i Danmark, Jasper Hedegaard Bojsen.

Han beskriver Windows Defender som et såkaldt baseline-program, altså et basisprogram, der sætter et udgangspunkt for it-sikkerheden.

"Ved at inkludere Windows Defender i Windows 8 har vi løftet barren for it-sikkerhed markant i forhold til operativsystemer, der leveres helt uden nogen form for beskyttelse. Men det ville da være underligt, hvis de andre sikkerhedsprodukter, der fokuserer på at levere merværdi, ikke klarer sig lidt bedre i jagten på malware, i forhold til den baseline, der er udgangspunktet i Windows 8" siger Jasper Hedegaard Bojsen om testresultatet.

Desuden er brugernes behov og færden på nettet langt fra ens, hvilket giver et behov for forskellige løsninger, tilføjer han. 

"Nogle bruger nettet rigtig meget, andre bruger det lidt. Desuden er der stor forskel på, hvad man ønsker at beskytte på sin computer. Der er stor forskel på brugernes behov, hvilket berettiger, at der er flere forskellige produkter på markedet."

Virkelighed vs testcenter
Jasper Hedegaard Bojsen siger også, at der mangler et væsentligt parameter i AV Tests vurdering.

"Intet antivirusprogram er helt sikkert, og derfor bør man også indregne sandsynligheden for at blive ramt af en virus eller lignende og konsekvensen af, hvad der sker, hvis man bliver ramt."

Der er forskel på hvor farlige eller udbredte de forskellige virus- og malware-typer er, hvilket ikke er taget med i AV Tests vurdering, siger han.

"Vi vurderer vores arbejde efter, hvor stor sandsynligheden er for at blive ramt, for at sætte ind der, hvor risikoen er størst. Det afspejler virkeligheden og ikke miljøet i et testcenter."

Så du er ikke bange for, at Windows Defender kan skabe en falsk tryghed hos brugerne?

Nej, men det er naturligvis vigtigt, at vi får kommunikeret, at der er tale om et baseline-produkt for at undgå misforståelser. Vi har aldrig påstået, at man er 100 procent sikker, hvis man anvender vores produkt. Det er et spørgsmål om risikominimering, og det er vigtigt, at man forstår det," siger teknologidirektøren i Microsoft til Computerworld.

Læs også:
Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Microsoft efter elendig antivirus-test: Her er forklaringen

Test: Så elendig er Microsofts antivirus-værktøj

Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.