It-system til en milliard erstatter 12 gamle systemer

Et nyt dansk it-system kommer til at få afgørende betydning for halvdelen af landets befolkning. Se her, hvor meget it man kan få for en milliard danske kroner.

Læs også:

Tre it-firmaer ryger i udbudsfinale om en milliard


Omkring 44.000 læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale plus administrative medarbejdere på 17 hospitaler i Region H og i Region Sjælland kan se frem til lysere tider på it-fronten.

For Region H og Region Sjælland er gået ind i slutspurten med at vælge én samlet it-platform.

Den store it-platform skal erstatte en lang række stand-alone-systemer, der med forskellige brugergrænseflader, logins og uensartede funktionaliteter har været sundhedspersonalets it-værktøjer på godt og især ondt siden 1980'erne.

Alene i Danmarks største region, Region H, vil it-platformen fra 2016/2017 og frem erstatte 12 systemer med mulighed for yderligere tilkøb af ni erstatningsmoduler.

Pris for it-platformen i de to regioner: En lille milliard kroner, fordelt med 75 procent i Region H og 25 procent i Region Sjælland.

Tre formål med it-platformen
For den slags penge kan men vel godt forvente et ordentligt kvalitetsløft på it-fronten med mere smidige arbejdsgange, der giver sig udslag i en bedre behandling for regionernes tilsammen cirka 2,5 millioner indbyggere.

Og det er lige, hvad it-platformen kan levere, påpeger sektionsleder fra Region Hovedstadens IMT (It, Medico og Telefoni), Claus Balslev, der sidder som programchef for sundhedsplatformen.

Han fortæller, at med indkøbet af it-sundhedsplatformen skal patienten og dennes data være i centrum i systemet, og at regionerne har tre hovedformål med det store it-indkøb:

"Vi skal have bedre patientkontinuitet, understøtte de kliniske arbejdsgange og processer mere effektivt, og så sidst skal vi have øget medarbejder- og patienttilfredsheden," forklarer Claus Balslev om investeringen på en milliard i en it-platform, der forventes at kunne holde i et årti eller to.

Den bedre patientkontinuitet betyder på jævnt dansk, at systemet skal kunne hjælpe det kliniske personale på hovedstadens og de sjællandske hospitaler med at finde alle relevante sundhedsinformationer om en given patient, selvom en klinisk afdeling aldrig har set patienten før.

Derved slipper patienten for at begynde forfra på sin sygehistorie, hver gang vedkommende bliver sendt til en ny afdeling, et nyt hospital eller sågar en ny region.

Lev længere med smart it
Understøttelsen af kliniske arbejdsgange giver sundhedspersonalet et intelligent værktøj i hænderne, da der skal indarbejdes en algoritme i it-sundhedsplatformen, der kan kigge på tværs af forskellige sundhedssystemer i den store, samlende it-platform.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.