It-system til en milliard erstatter 12 gamle systemer

Et nyt dansk it-system kommer til at få afgørende betydning for halvdelen af landets befolkning. Se her, hvor meget it man kan få for en milliard danske kroner.

Læs også:

Tre it-firmaer ryger i udbudsfinale om en milliard


Omkring 44.000 læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale plus administrative medarbejdere på 17 hospitaler i Region H og i Region Sjælland kan se frem til lysere tider på it-fronten.

For Region H og Region Sjælland er gået ind i slutspurten med at vælge én samlet it-platform.

Den store it-platform skal erstatte en lang række stand-alone-systemer, der med forskellige brugergrænseflader, logins og uensartede funktionaliteter har været sundhedspersonalets it-værktøjer på godt og især ondt siden 1980'erne.

Alene i Danmarks største region, Region H, vil it-platformen fra 2016/2017 og frem erstatte 12 systemer med mulighed for yderligere tilkøb af ni erstatningsmoduler.

Pris for it-platformen i de to regioner: En lille milliard kroner, fordelt med 75 procent i Region H og 25 procent i Region Sjælland.

Tre formål med it-platformen
For den slags penge kan men vel godt forvente et ordentligt kvalitetsløft på it-fronten med mere smidige arbejdsgange, der giver sig udslag i en bedre behandling for regionernes tilsammen cirka 2,5 millioner indbyggere.

Og det er lige, hvad it-platformen kan levere, påpeger sektionsleder fra Region Hovedstadens IMT (It, Medico og Telefoni), Claus Balslev, der sidder som programchef for sundhedsplatformen.

Han fortæller, at med indkøbet af it-sundhedsplatformen skal patienten og dennes data være i centrum i systemet, og at regionerne har tre hovedformål med det store it-indkøb:

"Vi skal have bedre patientkontinuitet, understøtte de kliniske arbejdsgange og processer mere effektivt, og så sidst skal vi have øget medarbejder- og patienttilfredsheden," forklarer Claus Balslev om investeringen på en milliard i en it-platform, der forventes at kunne holde i et årti eller to.

Den bedre patientkontinuitet betyder på jævnt dansk, at systemet skal kunne hjælpe det kliniske personale på hovedstadens og de sjællandske hospitaler med at finde alle relevante sundhedsinformationer om en given patient, selvom en klinisk afdeling aldrig har set patienten før.

Derved slipper patienten for at begynde forfra på sin sygehistorie, hver gang vedkommende bliver sendt til en ny afdeling, et nyt hospital eller sågar en ny region.

Lev længere med smart it
Understøttelsen af kliniske arbejdsgange giver sundhedspersonalet et intelligent værktøj i hænderne, da der skal indarbejdes en algoritme i it-sundhedsplatformen, der kan kigge på tværs af forskellige sundhedssystemer i den store, samlende it-platform.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.