Artikel top billede

Sådan gør Google det cool at være app-udvikler

Det er muligt, at Google havde masser af konkrete produktnyheder på sidste uges I/O-konference. Men den største nyhed henvender sig direkte til udviklerne.

Google have på konferencen I/O 2013 i sidste uge blandt blandt andet nyt at fortælle om musiktjenester og fremtidens søge-teknologier, men spørger man Run Tolido, CTO for Capgemini Application Services i Europa, var det slet ikke det mest interessante ved konferencen.

"Alt sammen meget fint. Men for mig var den største åbenbaring ved I/O 2013 det fornyede fokus på udviklere. I/O er trods alt en udviklerkonference, og Google vendte helt tydeligt tilbage til det grundlæggende," skriver Ron Tolido i et blogindlæg.

"Hvis du ser den mere end tre timer lange keynote (den er indrømmet lang, men værd at bruge din kostbare tid på), så giver den dig på en eller anden måde lyst til at kode noget, hvad som helst, med det samme."

"Det er cool at være udvikler. Ingen virksomhed understreger den besked mere end Google," skriver Ron Tolido fra Capgemini.

Ron Tolido peger blandt andet på lanceringen det nye Android Studio, der skal gøre det lettere at udvikle apps, der fungerer på alle Android-enheder uanset skærmstørrelse og -opløsning. Men det var dog ikke den største nyhed for udviklerne: 

"Det, der uden tvivl skabte mest entusiasme, var kort og godt en samling af nye API'er: adgang til spændende funktioner, som udviklere med det samme kan bruge til at skabe helt nye apps eller forstærke deres eksisterende apps med."

Derfor elsker Google udviklerne

Ron Tolido forklarer, at det for Google handler om at skabe det bedst mulige udvikler-community i stedet for at satse på selv at udvikle alle apps.

Det har over de seneste år netop vist sig, at de styresystemer, der har det stærkeste udbud af apps, også står stærkest i den stadig stigende konkurrence.

Det er også forklaringen på, at ikke bare Google, men også Microsoft, Apple, Blackberry og andre forsøger at tiltrække app-udviklernes opmærksomhed.

Du kan se hele Googles keynote fra I/O 2013 her:

Læs også:

It-giganter bønfalder app-udviklerne: Kom over til os

Rødglødende app-butikker: her er de mest succesfulde
IT-JOB

Rigspolitiet (PET)

Firewallspecialister

Dynamicweb Software A/S

Solution Architect

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Hands-on kvalitetssikring og test af native mobilapps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.