Artikel top billede

Sådan gør Google det cool at være app-udvikler

Det er muligt, at Google havde masser af konkrete produktnyheder på sidste uges I/O-konference. Men den største nyhed henvender sig direkte til udviklerne.

Google have på konferencen I/O 2013 i sidste uge blandt blandt andet nyt at fortælle om musiktjenester og fremtidens søge-teknologier, men spørger man Run Tolido, CTO for Capgemini Application Services i Europa, var det slet ikke det mest interessante ved konferencen.

"Alt sammen meget fint. Men for mig var den største åbenbaring ved I/O 2013 det fornyede fokus på udviklere. I/O er trods alt en udviklerkonference, og Google vendte helt tydeligt tilbage til det grundlæggende," skriver Ron Tolido i et blogindlæg.

"Hvis du ser den mere end tre timer lange keynote (den er indrømmet lang, men værd at bruge din kostbare tid på), så giver den dig på en eller anden måde lyst til at kode noget, hvad som helst, med det samme."

"Det er cool at være udvikler. Ingen virksomhed understreger den besked mere end Google," skriver Ron Tolido fra Capgemini.

Ron Tolido peger blandt andet på lanceringen det nye Android Studio, der skal gøre det lettere at udvikle apps, der fungerer på alle Android-enheder uanset skærmstørrelse og -opløsning. Men det var dog ikke den største nyhed for udviklerne: 

"Det, der uden tvivl skabte mest entusiasme, var kort og godt en samling af nye API'er: adgang til spændende funktioner, som udviklere med det samme kan bruge til at skabe helt nye apps eller forstærke deres eksisterende apps med."

Derfor elsker Google udviklerne

Ron Tolido forklarer, at det for Google handler om at skabe det bedst mulige udvikler-community i stedet for at satse på selv at udvikle alle apps.

Det har over de seneste år netop vist sig, at de styresystemer, der har det stærkeste udbud af apps, også står stærkest i den stadig stigende konkurrence.

Det er også forklaringen på, at ikke bare Google, men også Microsoft, Apple, Blackberry og andre forsøger at tiltrække app-udviklernes opmærksomhed.

Du kan se hele Googles keynote fra I/O 2013 her:

Læs også:

It-giganter bønfalder app-udviklerne: Kom over til os

Rødglødende app-butikker: her er de mest succesfulde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere