Artikel top billede

McAfee: Sikkerhedsløsninger er ved at tabe kampen mod malware

Sikkerhedsselskabernes traditionelle indgang til beskyttelse af din computer har svært ved at kapere de enorme mængder af malware, der vælter ind over os.

De traditionelle it-sikkerhedsløsninger er ved at tabe kampen mod malware, lyder det fra sikkerhedsselskabet McAfee.

Problemet er volumen. Malware i enorme mængder buldrer mod dørene, der ganske vist er boltede og sikrede, men som ikke kan holde stand, fordi malwaren i stedet myldrer ind gennem vinduer, tag og sprækker i murene.

"Hver eneste dag opdager vi omkring 150.000 stykker ny malware," siger Simon Hunt, der er teknisk direktør for slutbruger-løsninger i McAfee til amerikanske Cio.com.

Han peger på, at det er "aldeles umuligt" at håndtere de enorme angrebs-bølger.

Fuldstændigt i defensiven

"Vi er fuldstændigt i defensiven. Vi kan ikke nå at undersøge en ny virus ordentligt, medmindre nogen ofrer sig, lader den komme ind og så fortæller os om det. Det er en forfærdelig måde at gøre tingene på," siger han.

Simon Hun erkender, at McAfees traditionelle signatur-baserede blacklisting-tilgang til at stoppe malware er dømt til fiasko.

Metoden med at it-sikkerhedsprogrammerne husker malware-typerne, som de skal blokere for, dur kort og godt ikke længere.

"Blacklistning er ikke død endnu, men det ville jeg ønske, at det var. Jeg ved, at jeg ikke kan fortsætte ud af det spor," siger Simon Hunt.

Der er flere ulemper ved den signatur-baserede tilgang, fortæller han.

Dels gør den computerne langsommere, dels er nogen nødt til at være 'offer-lam' og lade sig inficere med malware, så malwaren kan blive undersøgt og identificeret, så der kan udvikles beskyttelse mod den.

I mellemtiden kan hackerne så i ro og mag skrive ny malware, som de signatur-baserede sikkerhedsystemer ikke er beskyttet imod.

"Udfordringen er, at vores kunder er udsat for så mange forskellige typer trusler. Som andre store firmaer reagerer vi straks på en nyopdaget trussel med at udvikle en ny løsning," siger Simon Hunt.

Det får antallet af it-sikkerhedsprodukter til at knopskyde vildt. Hvilket har ført til stor forvirring blandt kunderne.

"Folk vil bare have én stor, rød knap, der hedder "Beskyt mig," siger Simon Hunt, der peger på, at netop denne tilgang er sikkerhedsselskabernes store udfordring netop nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere