Artikel top billede

McAfee: Sikkerhedsløsninger er ved at tabe kampen mod malware

Sikkerhedsselskabernes traditionelle indgang til beskyttelse af din computer har svært ved at kapere de enorme mængder af malware, der vælter ind over os.

De traditionelle it-sikkerhedsløsninger er ved at tabe kampen mod malware, lyder det fra sikkerhedsselskabet McAfee.

Problemet er volumen. Malware i enorme mængder buldrer mod dørene, der ganske vist er boltede og sikrede, men som ikke kan holde stand, fordi malwaren i stedet myldrer ind gennem vinduer, tag og sprækker i murene.

"Hver eneste dag opdager vi omkring 150.000 stykker ny malware," siger Simon Hunt, der er teknisk direktør for slutbruger-løsninger i McAfee til amerikanske Cio.com.

Han peger på, at det er "aldeles umuligt" at håndtere de enorme angrebs-bølger.

Fuldstændigt i defensiven

"Vi er fuldstændigt i defensiven. Vi kan ikke nå at undersøge en ny virus ordentligt, medmindre nogen ofrer sig, lader den komme ind og så fortæller os om det. Det er en forfærdelig måde at gøre tingene på," siger han.

Simon Hun erkender, at McAfees traditionelle signatur-baserede blacklisting-tilgang til at stoppe malware er dømt til fiasko.

Metoden med at it-sikkerhedsprogrammerne husker malware-typerne, som de skal blokere for, dur kort og godt ikke længere.

"Blacklistning er ikke død endnu, men det ville jeg ønske, at det var. Jeg ved, at jeg ikke kan fortsætte ud af det spor," siger Simon Hunt.

Der er flere ulemper ved den signatur-baserede tilgang, fortæller han.

Dels gør den computerne langsommere, dels er nogen nødt til at være 'offer-lam' og lade sig inficere med malware, så malwaren kan blive undersøgt og identificeret, så der kan udvikles beskyttelse mod den.

I mellemtiden kan hackerne så i ro og mag skrive ny malware, som de signatur-baserede sikkerhedsystemer ikke er beskyttet imod.

"Udfordringen er, at vores kunder er udsat for så mange forskellige typer trusler. Som andre store firmaer reagerer vi straks på en nyopdaget trussel med at udvikle en ny løsning," siger Simon Hunt.

Det får antallet af it-sikkerhedsprodukter til at knopskyde vildt. Hvilket har ført til stor forvirring blandt kunderne.

"Folk vil bare have én stor, rød knap, der hedder "Beskyt mig," siger Simon Hunt, der peger på, at netop denne tilgang er sikkerhedsselskabernes store udfordring netop nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.