Artikel top billede

Oracle og Microsoft i tæt samarbejde: Det kommer det til at betyde for dig

Efter årelange drillerier har de to konkurrenter Microsoft og Oracle sluttet delvist fred. Vi har stillet 7 hurtige spørgsmål til Microsoft og Oracle om hvad samarbejdet konkret betyder for dig.

Microsoft og Oracle er fortsat konkurrenter, men på cloud-området er stridsøksen delvist begravet. For de to it-giganter vil i fremtiden samarbejde om at få løftet deres kunder og partnere ind i Microsofts cloudtjeneste, Azure.

Læs også: Microsoft og Oracle slutter fred

Det er en ny verden, ikke mindst for de udviklere, konsulenter og partnere der i dag leverer løsninger på den ene eller begge platforme.

Blækket er knapt nok tørt på aftalen, men til sammen giver den de to it-giganter mulighed for at rette skytset mod Amazon, hvis cloud-løsning nyder stor succes.

Vi har derfor stillet syv hurtige spørgsmål til Microsoft Danmarks direktør for Udvikling og Partnere, Ole Kjeldsen

- og de (stort set) samme spørgsmål til Oracle Danmarks direktør for Corporate Communications, Anders Lund Rendtorff. Se svarene på de næste par sider.

Microsoft: Det betyder samarbejdet

Computerworld har stillet Microsoft Danmarks direktør for Platform og Udviklere, Ole Kjeldsen, syv hurtige spørgsmål om hvad samarbejdet reelt betyder for udviklere, om vi kan forvente specielle tiltag og om han nu skal ud og tale varmt for Java.

Hvad betyder samarbejdet for Microsoft?

Microsoft har længe talt om vores commitment til at gøre det muligt for virksomheder at afvikle deres løsninger i både ‘private cloud', ‘public cloud' og mere og mere de senere år igennem hybrider af private/public cloud. 

Med aftalen med Oracle har vore kunder nu mulighed for at udnytte den fleksibilitet i Microsofts cloud-løsning på deres Oracle-applikationer, middleware og databaser, helt på linje med det, som man har kunnet på Windows Server igennem de senere år.

Hvorfor er det interessant for Microsoft at samarbejde med Oracle?

Mange Microsoft-kunder driver dele af deres it-infrastruktur og applikations-lag på andre platforme - det er kun naturligt og Oracle er ingen undtagelse.

Microsoft har interesse i at samarbejde med alle de leverandører, som ønsker at samarbejde med os og til fælles bedste hjælpe vores kunder med at få det optimale ud af deres it-investeringer. 

I dette tilfælde altså at give kunder muligheden for at drifte deres Oracle-installation direkte på Microsofts cloud-løsning Azure og nu med fuld support fra Oracle.

Er det interessant for vores kunder, så er det interessant for os.

Skal jeg så satse på .Net eller Java i fremtiden?

Når du spørger mig, får du naturligvis at vide, at man skal satse på .NET.

Men enhver god rådgiver bør fortælle sin kunde, at man skal satse på den bedste teknologi til den givne opgave/løsning.

.NET er stærk nok som platform til at vinde den vurdering i langt de fleste tilfælde.

Men det er et faktum, at mange kunder i dag har en både/og strategi, hvor flere platforme er til stede og løser forskellige dele af deres forretning - derfor er det væsentligt, når denne slags samarbejdsaftaler indgåes, og absolut kun til fælles bedste for kunden og de to leverandører.
 
Hvad ser du som det mest spændende for udviklerne i samarbejdet?

At de nu får adgang til drift af deres Oracle/Java baserede løsning på den bedst performende cloud platform i verden lige nu.

Det vil alt andet lige give dem en vinkel ind til og indblik i, hvad det er muligt at opnå af fordele.

Windows Azure er jo ikke blot en drift-platform, men også en udviklingsplatform, som mange tusinder partnere og udviklere i verden de senere år har brugt som platform for deres forretning med stor succes.

Kombinationen af vores værktøjer, prissætning, performance og ikke mindst hvor enkelt det er at udvikle til og drive på platformen, gør den ganske enkelt til den bedste i verden og det får endnu flere nu set og prøvet.
 
Nu får vi Java og Linux på Azure. Skal du og holdet fra Microsoft så ud og promovere de teknologier?

Nej, det lader vi Oracle om. Vi promoverer .NET-platformen som hidtil og har så blot endnu et stærkt argument med i bagagen, når vi taler om vores cloud-platform.
 
Hvad ser du af udfordringer for udviklere og leverandører for at få Oracle-teknologi til at køre hos Microsoft?

Vi har jo gennem de senere år udarbejdet en række cases, som inkluderede, at off-loade Oracle databaser til Windows Azure og SQL Azure med stor succes, så det ved jeg kan lade sig gøre.

Men det er naturligvis nyt, at det bliver muligt med fuld support fra Oracle, at flytte hele eller dele af en Oracle-installation op på Windows Azure. 

Aftalen er selvfølgelig ikke blot et stykke papir, men baserer sig på et længere tids samarbejde for at teste, hvad der kan lade sig gøre og hvordan med hvilke resultater.

Derfor forudser jeg faktisk ikke nogle uoverstigelige problemer i de kommende migreringsprojekter for at udnytte disse nye muligheder.

Vil I gøre noget særligt i Danmark for at få partnere og udviklere i gang med at bruge de nye muligheder?

Vi kører allerede mange mange aktiviteter og tilbud gennem vore forskellige programmer møntet på udviklere og it-professionelle, gennem vorse to portaler MSDN og TECHNET - tilbud der hjælper dem i gang på platformen, både til test og produktion, design og arkitektur guidance, deciderede træninger både online & offline.

De tilbud og aktiviteter udvikles konstant, og det kan da være hen af vejen nogle særlige on-boarding tilbud til Oracle partnere/udviklere dukker op, men vi har intet at annoncere i den retning lige nu.

...læs Oracles bud på samarbejdet på næste side.

Oracle: Det betyder samarbejdet

Oracle Danmarks direktør for corporate communications, Anders Lund Rendtorff har også svaret på Computerworlds spørgsmål om samarbejdet:

Hvad betyder samarbejdet for Oracle? 


Oracle bestræber sig på hele tiden at tilbyde kunderne flere valgmuligheder og dermed en større grad af fleksibilitet, når de skal udrulle og drive deres it.

Det inkluderer muligheden for at køre sine løsninger i eget datacenter såvel som i skyen - hvad enten der er tale om private eller offentlige skyer - eller hybrider.

Samarbejdet med Microsoft betyder, at vi har føjet endnu en platform til denne række af valgmuligheder - vi øger det frie valg og dermed fleksibiliteten for vores kunder.

Hvorfor er det interessant for Oracle at samarbejde med Microsoft? 

Fordi vi med aftalen gør det nemmere for vores kunder at tage cloud-løsninger i brug baseret på Oracle-software - uanset hvilken platform de måtte vælge.

Microsoft Windows har længe været en vigtig supporteret platform, og nu udvider vi samarbejdet med Microsoft.

Skal jeg så satse på .Net eller Java i fremtiden? 

Oracle fortsætter med at satse på Java.

Der er et økosystem med ni millioner udviklere på verdensplan, og hvis du har applikationer, der er udviklet i Java, så kan du frit flytte dem mellem din private sky og de offentlige skyer, som understøtter Java.

I løbet af det første år, har Oracle's Java Cloud fået 1.700 kunder.

Sammen med deltagerne i Java Community Process har vi lige lanceret Java Enterprise Edition 7, der blandt andet fokuserer på HTML 5-understøttelse og øget udviklerproduktivitet.

Hvad ser du som det mest spændende for udviklerne i samarbejdet? 

Helt klart at vi øger antallet af platforme, som Java er supporteret på. Og at du har flere steder at købe infrastructure services baseret på Oracle's software.

Nu får vi Java og Linux på Azure. Skal Oracle så ud og promovere Azure og Microsoft-teknologier? 

Med det, der er annonceret (og uden at kende detaljerne i aftalen), forestiller jeg mig, at Oracle skal ud og promovere, at vi har øget valgmulighederne og fleksibiliteten for vores kunder.

Hvis de har valgt at bygge deres private sky på Windows Server Hyper-V eller kører deres løsninger på Azure, så har du nu fuld support for Oracle software - inklusive Java, Oracle Database og Oracle WebLogic Server.

Hvad ser du udfordringer for udviklere og leverandører for at få Oracle-teknologi til at køre hos Microsoft? 

Jeg vil vende det om og sige, at det har stor positiv betydning, når en teknologi er certiceret til og supporteret på en given platform.

Vil I gøre noget særligt i Danmark for at få partnere og udviklere i gang med at bruge de nye muligheder?
 

Aftalen er så ny, at jeg her og nu må blive dig svar skyldig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere