Artikel top billede

Direktør: Derfor spænder vi ben for stort it-udbud

En klage har spændt ben for kæmpe it-udbud med masser af kommuner tilmeldt. Nu fortæller it-direktør, hvorfor han sendte klagen.

Et udbud om et nyt fælles it-system til landets biblioteker er løbet ind i problemer.

For en konkurrent til den vindende virksomhed har klaget over udbuddet til Klagenævn for Udbud.

Klagen har imidliertid stoppet det udbud, og Kombit har måttet sende et brev ud til massevis af kommuner.

Du kan læse brevet her.

Nu forklarer administrende direktør Morten Nørgaard Berg fra
Axiell Danmark A/S, hvorfor man sendte klagen over udbuddet, som selskabet i øvrigt slet ikke bød på.

"I udbudsmaterialet er der nogle ufravigelige minimumskrav, som skal accepteres for at afgive tilbud på opgaven," forklarer han indledningsvist.

Blandt andet har der været krav om, at systemet skal kunne sættes i drift senest den 1. oktober 2014, ufravigelige vilkår i udviklings- og driftskontrakten samt krav til en egenkapital på minimum 20 millioner kroner i gennemsnit over de seneste tre regnskabsår - et såkaldt egnethedskrav.

"Man har imidlertid ikke stillet krav til referencer, erfaring fra lignende opgaver eller tilsvarende leverancer indenfor de seneste tre år. Kun ét krav til egnethed - økonomi," påpeger direktøren. 

Derfor bød virksomheden slet ikke

"Vi har brugt mange ressourcer på en grundig analyse, og konklusionen var tydelig: Det er ikke muligt at levere den ønskede kontrakt indenfor de opstillede rammer," forklarer Morten Nørgaard Berg.

"Derfor bød vi ikke, og måske derfor var der kun et tilbud, der nåede frem til vurdering," oplyser han. 

På den baggrund har selskabet en stor interesse i at sikre, at dersom kontrakten skal tildeles en leverandør, at det da sker til én, som lever op til alle de stillede minimumskrav, forklarer han.

Axiells påstand er, at Dantek A/S ikke har den krævede økonomi, og at den underleverandør, de samarbejder med, kun garanterer for it-driften og ikke for udviklingen og leverancen af løsningen.

"Vi kan ikke stiltiende acceptere, at kontrakten tildeles en leverandør, som end ikke opfylder de økonomiske mindstekrav for at kunne afgive tilbud på opgaven."

"Vi har derfor også nedlagt påstand om, at Klagenævnet for Udbud annullerer Kombits beslutning om at tildele kontrakten til Dantek A/S," slutter Morten Nørgaard Berg.

Direktøren henviser i øvrigt til selskabets tidligere meddelelse om sagen fra den 21. maj 2013.

Omkring 90 kommuner har tilmeldt til det fælles udbud, hvor den udråbte vinder altså i hvert fald for en stund må proppe champagneproppen i flasken igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.