Artikel top billede

Ballade: Google havnet i storm om Gmail-privatliv

Google er havnet i en større mediestorm, der drejer sig om privacy, når man sender mail til Gmail.

"Google: Email Users Can't Legitimately Expect Privacy When Emailing Someone On Gmail"

Sådan lyder overskriften på en artikel hos The Huffington Post.

Temaet for artiklen er, hvad brugerne egentlig kan forvente omkring privacy, når de sender mail.

I artiklen, som er blevet delt tusindvis af gange på sociale medier, skriver avisen med henvisning til dokumenter fra en erstatningssag:

"Google hævder, at hvis du overlader dine personlige beskeder til en tredjepart, kan du i princippet ikke forvente, at den tredjepart ikke vil røre nogen af disse oplysninger."

Ligende artikler har bredt sig som en steppebrand på andre internationale nyhedssites.

Google, NSA og Prism

Af et dokument fremgår det, at Google ifølge avisen direkte skriver, at "alle brugere af e-mail nødvendigvis må forvente, at deres e-mails vil være underlagt automatiseret behandling".

Dokumenterne er del af en erstatningssag omkring netop privacy, hvor Google beskyldes for at snage i mail for at målrette annoncer.

Tidligere har Google også været nævnt af Guardian som et af de selskaber, der giver NSA "direkte adgang til dets systemer" som en del af overvågningsprogrammet PRISM, skriver Huffington Post.

Beskyldninger som Google har afvist.

Nu er kritikere så kommet på banen over for den mediestorm, som Google er havnet i. For er der reelt tale om fejltolkning af Googles budskab.

Læs mere om det her.

Under alle omstændigheder falder historien om Google og Gmail lige ned i den heftige og verdensomspændende debat om privacy, der har taget fart efter Edward Snowdens afsløringer.

Midt i debat

Her har debatten kredset om, hvordan hensynet til eksempelvis national sikkerhed og terrorbekæmpelse vægtes i forhold til hensynet til privatlivets fred.

I sidste ende munder debatten også også ud i det mere principielle omkring "det der står småt" - altså hvad har brugerne af diverse it-tjenester reelt fået oplyst om brugen af data.

Og hvad kan man egentlig forvente - herunder når man sender mail til Gmail-konti?

Læs også:

USA oplyser i nyt dokument: Sådan overvåger vi dig

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere