Artikel top billede

Ballade: Google havnet i storm om Gmail-privatliv

Google er havnet i en større mediestorm, der drejer sig om privacy, når man sender mail til Gmail.

"Google: Email Users Can't Legitimately Expect Privacy When Emailing Someone On Gmail"

Sådan lyder overskriften på en artikel hos The Huffington Post.

Temaet for artiklen er, hvad brugerne egentlig kan forvente omkring privacy, når de sender mail.

I artiklen, som er blevet delt tusindvis af gange på sociale medier, skriver avisen med henvisning til dokumenter fra en erstatningssag:

"Google hævder, at hvis du overlader dine personlige beskeder til en tredjepart, kan du i princippet ikke forvente, at den tredjepart ikke vil røre nogen af disse oplysninger."

Ligende artikler har bredt sig som en steppebrand på andre internationale nyhedssites.

Google, NSA og Prism

Af et dokument fremgår det, at Google ifølge avisen direkte skriver, at "alle brugere af e-mail nødvendigvis må forvente, at deres e-mails vil være underlagt automatiseret behandling".

Dokumenterne er del af en erstatningssag omkring netop privacy, hvor Google beskyldes for at snage i mail for at målrette annoncer.

Tidligere har Google også været nævnt af Guardian som et af de selskaber, der giver NSA "direkte adgang til dets systemer" som en del af overvågningsprogrammet PRISM, skriver Huffington Post.

Beskyldninger som Google har afvist.

Nu er kritikere så kommet på banen over for den mediestorm, som Google er havnet i. For er der reelt tale om fejltolkning af Googles budskab.

Læs mere om det her.

Under alle omstændigheder falder historien om Google og Gmail lige ned i den heftige og verdensomspændende debat om privacy, der har taget fart efter Edward Snowdens afsløringer.

Midt i debat

Her har debatten kredset om, hvordan hensynet til eksempelvis national sikkerhed og terrorbekæmpelse vægtes i forhold til hensynet til privatlivets fred.

I sidste ende munder debatten også også ud i det mere principielle omkring "det der står småt" - altså hvad har brugerne af diverse it-tjenester reelt fået oplyst om brugen af data.

Og hvad kan man egentlig forvente - herunder når man sender mail til Gmail-konti?

Læs også:

USA oplyser i nyt dokument: Sådan overvåger vi dig

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere