Artikel top billede

Ballade: Google havnet i storm om Gmail-privatliv

Google er havnet i en større mediestorm, der drejer sig om privacy, når man sender mail til Gmail.

"Google: Email Users Can't Legitimately Expect Privacy When Emailing Someone On Gmail"

Sådan lyder overskriften på en artikel hos The Huffington Post.

Temaet for artiklen er, hvad brugerne egentlig kan forvente omkring privacy, når de sender mail.

I artiklen, som er blevet delt tusindvis af gange på sociale medier, skriver avisen med henvisning til dokumenter fra en erstatningssag:

"Google hævder, at hvis du overlader dine personlige beskeder til en tredjepart, kan du i princippet ikke forvente, at den tredjepart ikke vil røre nogen af disse oplysninger."

Ligende artikler har bredt sig som en steppebrand på andre internationale nyhedssites.

Google, NSA og Prism

Af et dokument fremgår det, at Google ifølge avisen direkte skriver, at "alle brugere af e-mail nødvendigvis må forvente, at deres e-mails vil være underlagt automatiseret behandling".

Dokumenterne er del af en erstatningssag omkring netop privacy, hvor Google beskyldes for at snage i mail for at målrette annoncer.

Tidligere har Google også været nævnt af Guardian som et af de selskaber, der giver NSA "direkte adgang til dets systemer" som en del af overvågningsprogrammet PRISM, skriver Huffington Post.

Beskyldninger som Google har afvist.

Nu er kritikere så kommet på banen over for den mediestorm, som Google er havnet i. For er der reelt tale om fejltolkning af Googles budskab.

Læs mere om det her.

Under alle omstændigheder falder historien om Google og Gmail lige ned i den heftige og verdensomspændende debat om privacy, der har taget fart efter Edward Snowdens afsløringer.

Midt i debat

Her har debatten kredset om, hvordan hensynet til eksempelvis national sikkerhed og terrorbekæmpelse vægtes i forhold til hensynet til privatlivets fred.

I sidste ende munder debatten også også ud i det mere principielle omkring "det der står småt" - altså hvad har brugerne af diverse it-tjenester reelt fået oplyst om brugen af data.

Og hvad kan man egentlig forvente - herunder når man sender mail til Gmail-konti?

Læs også:

USA oplyser i nyt dokument: Sådan overvåger vi dig

Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.