Artikel top billede

Tidligere Microsoft-chef: Vi hjalp FBI med at bryde krypteringsnøgler

FBI bad gentagne gange udvikler-teamet bag Microsofts krypteringsværktøj Bitlocker om at installere "bagdøre", som kunne gøre det lettere at få adgang til kundernes data.

De amerikanske myndigheders forsøg på at bryde datakryptering og overvåge brugernes data er tilsyneladende mere omfattende end hidtil antaget.

For nylig viste dokumenter lækket af whistlebloweren Edward Snowden, at efterretningstjenesten National Security Agency (NSA) over en længere årrække har arbejdet på kunne bryde forskellige former for datakryptering. Det er enten sket ved at indbygge svagheder i den software, som genererer brugernes krypteringsnøgler, eller ved direkte at indbygge såkaldte "bagdøre" i krypteringssoftwaren.

Men NSA er ikke de eneste, der har arbejdet på at omgå brugernes databeskyttelse.

I et interview med det amerikanske tidsskrift Mashable fortæller den tidligere leder af udviklingstemaet bag Microsofts krypteringsværktøj Bitlocker, Peter Biddle, at han flere gange blev kontaktet af agenter fra de amerikanske myndigheder, som bad ham om at indbygge en bagdør i Bitlocker. Formålet var angiveligt at styrke indsatsen mod kriminalitet - især børnepornografi.

"Jeg blev spurgt adskillige gange," siget Peter Biddle til Mashable.

Han er i dag ikke sikker på, hvor de pågældende agenter kom fra. Men en unavngiven kilde, som også arbejdede med udviklingen af Bitlocker, fastslår ifølge bladet, at der var tale om agenter fra det amerikanske forbundspoliti FBI, som ifølge kilden "konstant " lagde pres på Microsofts udviklere.

FBI-agenterne retfærdiggjorde deres ønsker med, at deres arbejde med at efterforske forbrydelser ville blive meget vanskeligt, hvis Microsoft gav almindelige mennesker bred adgang til krypteringsteknologien i Bitlocker.

Både Peter Biddle og den anonyme kilde siger, at de afviste FBI's ønsker om at indbygge en særlig bagdør i Bitlocker, som i sin tid blev udviklet til Windows Vista, men at hele sagen satte dem i en akavet situation.

"Vi var i klemme mellem vores ønske om at beskytte brugernes information, mens vi samtidig gjorde regeringens repræsentanter utilfredse," siger Peter Biddle, som i dag arbejder som systemudvikler hos Intel.

Alligevel gik Microsofts Bitlocker-team med til at undervise FBI-agenterne i, hvordan de kunne opsnappe data og omgå krypteringsnøgler.

Læs også:

Q&A: Få svaret på fem spørgsmål om overvågningen af dig og din virksomhed

Interaktivt kort: Se hvem der kan overvåge dig på nettet

Danske it-chefer ligeglade med dette sikkerhedsproblem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.