Artikel top billede

Forslag: Store web-firmaer skal betale mere i skat

Nyt forslag sigter mod at indføre særlig skat for store web-firmaer, der er så dominerende, at de hindrer innovation.

Ikke-europæiske internet-firmaer skal kontrolleres og beskattes ekstra grundigt, når de opererer i Europa.

Det mener den franske regering, der vil forsøge at overtale de øvrige EU-landes regeringer til en ny, hård EU-kurs over for en række store amerikanske web-firmaer, når EU-toppen mødes i næste måned.

Frankrig vil ifølge Wall Street Journal have EU-kommissionen til at være klar med et konkret lovforslag i foråret 2014.

Det skal sigte mod indførelsen af en ny skatte-kontrol rettet mod de amerikanske net-giganter.

Det skal sikre, at den indtjening, som de henter på det europæiske marked, bliver beskattet.

EU-skat skal deles mellem landene

Frankrig forestiller sig, at indtægterne ved den nye skattekontrol skal deles mellem EU-landene, og at "skatte-basen skal forbindes med det sted, hvorfra indtjeningen stammer," som det hedder.

Frankrig vil også foreslå, at EU regulerer internettet samt de store applikationer fra blandt andre Google, Apple, Amazon og Facebook.

Det kunne ifølge Wall Street Journal eksempelvis betyde, at ejerne af de store applikationer skulle tvinges til at dele deres digitale produkter som e-books og bruger-oplysninger.

Dette skulle ifølge det franske forslag fremme etableringen af europæiske konkurrenter til de i dag dominerende amerikanske selskaber.

"Vi vil ikke regulere internettet. Vi vil regulere et lille antal internet-platforme, som i dag blokerer alle andre parters innovation. Den nuværende situation gør det svært for europæiske spillere at vokse til global skala," siger Frankrigs teknologiminister, Fleur Pellerin.

Ifølge Wall Street Journal har også Tyskland og Storbritannien rumlet med planer om at ændre de skatteregler, der i dag gør det muligt for amerikanske net-giganter at slippe uden om at betale særligt meget i skat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.