Artikel top billede

Forslag: Store web-firmaer skal betale mere i skat

Nyt forslag sigter mod at indføre særlig skat for store web-firmaer, der er så dominerende, at de hindrer innovation.

Ikke-europæiske internet-firmaer skal kontrolleres og beskattes ekstra grundigt, når de opererer i Europa.

Det mener den franske regering, der vil forsøge at overtale de øvrige EU-landes regeringer til en ny, hård EU-kurs over for en række store amerikanske web-firmaer, når EU-toppen mødes i næste måned.

Frankrig vil ifølge Wall Street Journal have EU-kommissionen til at være klar med et konkret lovforslag i foråret 2014.

Det skal sigte mod indførelsen af en ny skatte-kontrol rettet mod de amerikanske net-giganter.

Det skal sikre, at den indtjening, som de henter på det europæiske marked, bliver beskattet.

EU-skat skal deles mellem landene

Frankrig forestiller sig, at indtægterne ved den nye skattekontrol skal deles mellem EU-landene, og at "skatte-basen skal forbindes med det sted, hvorfra indtjeningen stammer," som det hedder.

Frankrig vil også foreslå, at EU regulerer internettet samt de store applikationer fra blandt andre Google, Apple, Amazon og Facebook.

Det kunne ifølge Wall Street Journal eksempelvis betyde, at ejerne af de store applikationer skulle tvinges til at dele deres digitale produkter som e-books og bruger-oplysninger.

Dette skulle ifølge det franske forslag fremme etableringen af europæiske konkurrenter til de i dag dominerende amerikanske selskaber.

"Vi vil ikke regulere internettet. Vi vil regulere et lille antal internet-platforme, som i dag blokerer alle andre parters innovation. Den nuværende situation gør det svært for europæiske spillere at vokse til global skala," siger Frankrigs teknologiminister, Fleur Pellerin.

Ifølge Wall Street Journal har også Tyskland og Storbritannien rumlet med planer om at ændre de skatteregler, der i dag gør det muligt for amerikanske net-giganter at slippe uden om at betale særligt meget i skat.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere