Lars Mikkelgaard-Jensen på scenen i Bella Center.

Mød det nye IBM Danmark: Alt er (næsten) forandret

Reportage: Vi er næsten en halv million IBM'er, og vi laver noget helt andet, end vi gjorde for fem år siden, forklarer IBM-direktør Lars Mikkelgaard-Jensen på stor it-konference.

Reportage, Bella Center: Dæmpet belysning med stearinlys på bordene og blå spotlights i loftet gør det svært at skelne de mørke jakkesæt fra hinanden.

Discorytmerne i baggrunden danser det ungdommelige præg ind over den morgen-mumlen, der dominerer i Bella Center.

IBM Danmarks årlige softwarekonference for kunder, partnere og medarbejdere er præget af budskaber som Smarter Cities, Social Business og Mobile First og cloud/infrastruktur.

Nå ja, og så er der naturligvis også "Big Data & Analytics," som efterhånden er et must til it-konferencer på lige fod med iskold air condition og bitter kaffe - uden sammenligning i øvrigt.

Det nye IBM
IBM Danmark er ikke det selskab, det var for bare 5 eller 10 år siden, lyder budskabet på SmarterBusiness 2013-konferencen.
"Vi har flyttet os utrolig meget"

"Vi lever i en foranderlig verden, hvor der sker rigtig meget derude. Måske mere end vi havde turdet håbe på for få år siden. Det går rigtig, rigtig stærkt," lyder det fra Jan Simonsen, direktør i Software Group, da han byder velkommen.

"Vi har flyttet os utrolig meget fra den rene infrastruktur til de kundebaserede løsninger. Derfor er jeg også så utrolig glad for at se så mange forretningsledere her i dag," siger han fra scenen.

Sådan ser IBM ud i dag
Men hvad vil det konkret sige, at IBM har forandret sig?

"Vi er næsten en halv million IBM'er, og vi laver noget helt andet, end vi gjorde for fem år siden. Den strategiske ændring, som vi har set i markedet, har været så dramatisk, at der er sket et teknologispring," forklarer Lars Mikkelgaard-Jensen, administrerende direktør i IBM Danmark, med udgangspunkt i de mobile løsninger, der vinder frem alle steder.

"Software har altid været vigtig. Software har altid været det, der fik teknologien til at løbe rundt. Men da vi startede det her for ni år siden (softwarekonferencerne, red.), var der ikke noget, der hed en smartphone eller en tablet."

"Derfor er dagsordenen i dag en hel anden, end da jeg for en del år siden startede i it-branchen"

Lars Mikkelgaard-Jensen ridser fra scenen et af IBM Danmarks store satsningsområder op for tilskuerne.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.