Artikel top billede

Microsoft betaler store beløb til kendte top-hackere

Microsoft udbetaler store summer til hackere.

For første gang nogensinde har Microsoft udbetalt dusører til udviklere, der har fundet bugs i Microsofts systemer.

I alt har Microsoft udbetalt 28.000 dollar - 154.000 kroner - til udviklerne.

Det er sket som led i en kortvarig dusør-jagt i løbet af sommeren, hvor Microsoft lovede kontant betaling til udviklere, der kunne finde bugs i preview-versionen af Internet Explorer 11.

Google har i flere år udlovet kontante dusører til udviklere, der fandt bugs i Googles systemer. Det kan du læse mere om her.

Seks udviklere har opdaget 15 bugs

De kontante beløb har været årsagen til, at mange udviklere er kommet i gang med nøje at gennemgå systemerne i håbet om at finde bugs, der kunne udløse kontanterne.

Microsoft stillede oprindeligt op til 11.000 dollar - 60.500 kroner - på højkant per opdaget sårbarhed i Internet Explorer 11, som blev indrapporteret inden 26. juli.

Det har ført til, at Microsoft har modtaget rapporter fra seks udviklere, der tilsammen har opdaget 15 hidtil ukendte bugs i browseren.

Den største dusør på knap 55.000 kroner gik til sikkerheds-manden Peter Vreugdenhill for opdagelsen af en alvorlig og hidtil ukendt sårbarhed i Internet Explorer.

En anden udvikler fra sikkerhedsfirmaet Context Security, James Forshaw, har modtaget knap 52.000 kroner for opdagelsen af fire sårbarheder i Internet Explorer 11, ligesom han kunne dokumentere, at Internet Explorer flere steder var designet på en uhensigtsmæssig måde.

Vindere af stor hackerkonkurrence

Begge de pågældende udviklere har tidligere vundet hacker-konkurrencen Pwn2Own, som du kan læse mere om her.

James Forshaw vandt således 100.000 kroner ved årets udgave af Pwn2Own for at hacke Java, mens Peter Vreugdenhill vandt godt 50.000 kroner i 2010.

Microsoft betegner selv sit første forsøg med at udlove dusører til udviklerne som en succes.

Selskabet er også godt tilfreds med det relativt begrænsede antal fundne bugs, som Microsoft betegner som et "sundt antal."

Microsoft frigiver formelt Internet Explorer 11 til Windows 8 og Windows RT 17. oktober.

Den nye browser kommer til Windows 7 senere på året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere