Artikel top billede

Microsoft betaler store beløb til kendte top-hackere

Microsoft udbetaler store summer til hackere.

For første gang nogensinde har Microsoft udbetalt dusører til udviklere, der har fundet bugs i Microsofts systemer.

I alt har Microsoft udbetalt 28.000 dollar - 154.000 kroner - til udviklerne.

Det er sket som led i en kortvarig dusør-jagt i løbet af sommeren, hvor Microsoft lovede kontant betaling til udviklere, der kunne finde bugs i preview-versionen af Internet Explorer 11.

Google har i flere år udlovet kontante dusører til udviklere, der fandt bugs i Googles systemer. Det kan du læse mere om her.

Seks udviklere har opdaget 15 bugs

De kontante beløb har været årsagen til, at mange udviklere er kommet i gang med nøje at gennemgå systemerne i håbet om at finde bugs, der kunne udløse kontanterne.

Microsoft stillede oprindeligt op til 11.000 dollar - 60.500 kroner - på højkant per opdaget sårbarhed i Internet Explorer 11, som blev indrapporteret inden 26. juli.

Det har ført til, at Microsoft har modtaget rapporter fra seks udviklere, der tilsammen har opdaget 15 hidtil ukendte bugs i browseren.

Den største dusør på knap 55.000 kroner gik til sikkerheds-manden Peter Vreugdenhill for opdagelsen af en alvorlig og hidtil ukendt sårbarhed i Internet Explorer.

En anden udvikler fra sikkerhedsfirmaet Context Security, James Forshaw, har modtaget knap 52.000 kroner for opdagelsen af fire sårbarheder i Internet Explorer 11, ligesom han kunne dokumentere, at Internet Explorer flere steder var designet på en uhensigtsmæssig måde.

Vindere af stor hackerkonkurrence

Begge de pågældende udviklere har tidligere vundet hacker-konkurrencen Pwn2Own, som du kan læse mere om her.

James Forshaw vandt således 100.000 kroner ved årets udgave af Pwn2Own for at hacke Java, mens Peter Vreugdenhill vandt godt 50.000 kroner i 2010.

Microsoft betegner selv sit første forsøg med at udlove dusører til udviklerne som en succes.

Selskabet er også godt tilfreds med det relativt begrænsede antal fundne bugs, som Microsoft betegner som et "sundt antal."

Microsoft frigiver formelt Internet Explorer 11 til Windows 8 og Windows RT 17. oktober.

Den nye browser kommer til Windows 7 senere på året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.