Artikel top billede

Microsoft betaler store beløb til kendte top-hackere

Microsoft udbetaler store summer til hackere.

For første gang nogensinde har Microsoft udbetalt dusører til udviklere, der har fundet bugs i Microsofts systemer.

I alt har Microsoft udbetalt 28.000 dollar - 154.000 kroner - til udviklerne.

Det er sket som led i en kortvarig dusør-jagt i løbet af sommeren, hvor Microsoft lovede kontant betaling til udviklere, der kunne finde bugs i preview-versionen af Internet Explorer 11.

Google har i flere år udlovet kontante dusører til udviklere, der fandt bugs i Googles systemer. Det kan du læse mere om her.

Seks udviklere har opdaget 15 bugs

De kontante beløb har været årsagen til, at mange udviklere er kommet i gang med nøje at gennemgå systemerne i håbet om at finde bugs, der kunne udløse kontanterne.

Microsoft stillede oprindeligt op til 11.000 dollar - 60.500 kroner - på højkant per opdaget sårbarhed i Internet Explorer 11, som blev indrapporteret inden 26. juli.

Det har ført til, at Microsoft har modtaget rapporter fra seks udviklere, der tilsammen har opdaget 15 hidtil ukendte bugs i browseren.

Den største dusør på knap 55.000 kroner gik til sikkerheds-manden Peter Vreugdenhill for opdagelsen af en alvorlig og hidtil ukendt sårbarhed i Internet Explorer.

En anden udvikler fra sikkerhedsfirmaet Context Security, James Forshaw, har modtaget knap 52.000 kroner for opdagelsen af fire sårbarheder i Internet Explorer 11, ligesom han kunne dokumentere, at Internet Explorer flere steder var designet på en uhensigtsmæssig måde.

Vindere af stor hackerkonkurrence

Begge de pågældende udviklere har tidligere vundet hacker-konkurrencen Pwn2Own, som du kan læse mere om her.

James Forshaw vandt således 100.000 kroner ved årets udgave af Pwn2Own for at hacke Java, mens Peter Vreugdenhill vandt godt 50.000 kroner i 2010.

Microsoft betegner selv sit første forsøg med at udlove dusører til udviklerne som en succes.

Selskabet er også godt tilfreds med det relativt begrænsede antal fundne bugs, som Microsoft betegner som et "sundt antal."

Microsoft frigiver formelt Internet Explorer 11 til Windows 8 og Windows RT 17. oktober.

Den nye browser kommer til Windows 7 senere på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere