Artikel top billede

Trods underskud: Danske chefer køber teknologi-firma

På trods af flere års millionunderskud har chefer i dansk teknologi-firma købt virksomheden.

Robotfirmaet Scape Technologies A/S overtages af ledelsen og to eksterne investorer.

Dermed bliver de nye ejere firmaets to direktører Søren Bøving og Rene Dencker Eriksen samt virksomhederne Blue Ocean Robotics og BaunInvest.

Det meddeles i besked fra Scape Technology A/S.

Tidligere var innovationsselskabet IVON A/S hovedaktionær, siden firmaets start i 2004. Ligesom også Syddansk Universitet har også haft en mindre aktiepost.

Software, kamera og robotter

Scape Technology har robotter i 10 virksomheder rundt i Europa, blandt andet på Volkswagens bilfabrikker i Tyskland, oplyses det.

"Der er tale om et system med et kamera og software, som gør, at robotter kan gribe komponenter, som ligger tilfældigt i en kasse, og placere dem for eksempel i en maskine eller på et bånd," hedder det videre. 

Scape Technologies leverer software samt gribere og sensorteknologi til robotterne.

I øvrigt er de to investerende virksomheder, der nu også er blevet medejere, også i samme branche.

Robotkoncepter

"BaunInvest ejes af Lars Baun, som er kendt fra sin tid som direktør for Coromatic i Odense."

"Blue Ocean Robotics er en udviklingsvirksomhed inden for robotkoncepter, også i Odense," oplyses det.

Planen for virksomheden - der har kørt med millionunderskud - er da også sorte tal, oplyser direktøren.

Direktør: Derfor investerer vi

Ifølge erhvervsdatabasen Biq har underskuddet før skat været mellem minus seks og 10 millioner kroner hvert år - de sidste fire år.

Men CEO Søren Bøving fra selskabet er fortrøstningsfuld.

"Scape har indtil 2011 primært været en udviklingsvirksomhed, hvor man har udviklet den unikke SCAPE Bin-picker, blandt andet med støtte fra Højteknologifonden."

"Jeg blev ansat i december 2010 og startede primo 2011 med at kommercialisere virksomheden, hvorefter vi fik gang i de første salg af standard systemet," oplyser han.

Stor salgsmæssig vækst

Men på baggrund af "den store interesse for systemet" - primært i bilindustrien og dens underleverandører - "samt den succes, vi har fået med de første systemer, forventer vi nu en stor salgsmæssig vækst." 

"Derfor er det en interessant virksomhed at investere i," forklarer han.

"Vi vil fortsat komme ud med negativt resultat i år, men forventer balance/overskud næste år og frem," lyder målsætningen for den nye medejer af selskabet. 

Prisen er fortrolig mellem parterne, oplyser han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.