Artikel top billede

Kikset it-opsætning skyld i valg-kaos

Formiddagens køer og ventetider til valgstederne i Køge skyldtes interne it-problemer i kommunen. Læs her, hvad kommunen blev tvunget til at gøre.

Køge kommune har i lighed med København og andre kommuner haft sine it-problemer at slås med i formiddags, da valgstederne åbnede klokken 9.00.

"Vores pc'er på kommunens 16 valgsteder har været forkert sat op, men vi er i gang med at udbedre fejlen, som udelukkende er et lokalt problem i Køge," forklarer Køge Kommunes borgerservice-chef Mogens Pejtersen.

Han fortæller, at kommunens it-folk ved 12.30-tiden havde været på otte valgsteder for at rette på fejlene i opsætningen, mens der endnu manglede fejlretning på otte andre valgsteder i Køge.

Nødplan på USB-nøgler

I Køge har nødproceduren med den manglende opkobling til de digitale valglister betydet, at USB-nøgler med valglisterne blev sat i computerne kort efter klokken otte i morges, hvorefter valglisterne er blevet printet lokalt på de enkelte valgsteder.

Aktiveringen af de digitale valglister skete omkring 11-tiden. 

Indtil da måtte Køge-borgerne altså pænt vente på, at den manuelle nødprocedure blev iværksat og de lidt længere ventetider, som manuelle valglister med fast tilknyttede valgborde uundgåeligt giver.

"Brugen af papir har betydet, at det gik lidt langsommere end normalt, men jeg var selv ude på et valgsted i formiddags, hvor der var fem minutters ventetid. Med en digital valgliste havde ventetiden kun været halvt så lang," lyder det fra Køge Kommunes borgerservice-chef.

Spændt stemning hos KMD

Hos leverandøren af de digitale valglister, KMD, har der ikke været meldt om nogen nedbrud.

It-leverandøren ringede ellers rundt til kommunerne omkring middagstid efter flere pressehistorier omkring bøvl med de digitale valglister. 

KMD har blandt andet været i kontakt med Køge og Brøndby, hvor det ifølge KMD's pressechef Christoffer Hellmann bekræftes, at der har været knas med kommunernes interne it-setup.

"Stemning hos os er lige nu god og spændt, som den plejer, og vi er lige nu stadig i kontakt med en del kommuner," forklarer Christoffer Hellmann.

Årsagen til den tætte kontakt med kommunerne ligger i skrivende stund ikke i nogen nye nedbrud, men derimod at kommunerne forbereder sig til den store optælling i aften, når valgstederne lukker klokken 20.00.

Hvordan optællingen foregår via KMD's computere kan du læse mere om her

Læs også: 

Valget: En fis i en hornlygte - men sådan burde det ikke være
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft lukker efter få dage for gratis Windows 365 efter enorm interesse
Efterspørgslen på at prøve Windows 365 har været så stor, at Microsoft har været nødsaget til at sætte pause på prøvemodel på grund af kapacitet, lyder det fra Microsoft.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.