Artikel top billede

Ukendte gerningsmænd på fri fod i hackersag

Ukendte medgerningsmænd er på fri fod i danmarkshistoriens største hacker-sag. Det kom frem under grundlovsforhør af mistænkt svensk tophacker.

Ukendte gerningsmænd er fortsat på fri fod i Danmarkshistoriens største hackersag.

Den mistanke bekræfter Dorit Borgaard, der er advokaturchef i Advokatur Personfarlig Kriminalitet, overfor Computerworld.

Hun oplyser, at dørene blev begæret lukket ved grundlovsforhøret af den mistænkte Gottfrid Svartholm i dag, blandt andet fordi han er sigtet og mistænkes for sammen med en dansker "og pt. ukendte medgerningsmænd" at have stået bag hackerangrebet.

De ukendte gerningsmænd er helt nye oplysninger i den store hackersag, hvor hackere altså trængte ind i CSC-systemer over en længere periode.

Følsomme oplysninger

Her havde gerningsmændene i fjor adgang til cpr-numre og ikke mindst politiets såkaldte Schengen-system, hvor der ligger oplysninger om eksempelvis efterlyste personer.

I lang tid opdagede ingen den ulovlige indtrængen. Først i forbindelse med en svensk efterforskning kom det frem, og dansk politi kom på sporet af sagen.

I Sverige er Gottfrid Svartholm dømt et års fængsel i en anden hackersag.

Ved dagens grundlovsforhør i dag i retten på Frederiksberg endte det med, at dørene blev lukket, som anklageren ønskede.

Ekstra Bladet, der var til stede i retten, kan desuden berette, at dommeren lagde vægt på "at de data, der blev stjålet fra CSC, stadig ikke er blevet fundet, og at et grundlovsforhør for åbne døre dermed kunne skade politiets videre efterforskning."

Både Rigspolitiet, Forsvarets Efterretningstjeneste og PET har været inde over efterforskningen.

Hele historien

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?