Artikel top billede

Ukendte gerningsmænd på fri fod i hackersag

Ukendte medgerningsmænd er på fri fod i danmarkshistoriens største hacker-sag. Det kom frem under grundlovsforhør af mistænkt svensk tophacker.

Ukendte gerningsmænd er fortsat på fri fod i Danmarkshistoriens største hackersag.

Den mistanke bekræfter Dorit Borgaard, der er advokaturchef i Advokatur Personfarlig Kriminalitet, overfor Computerworld.

Hun oplyser, at dørene blev begæret lukket ved grundlovsforhøret af den mistænkte Gottfrid Svartholm i dag, blandt andet fordi han er sigtet og mistænkes for sammen med en dansker "og pt. ukendte medgerningsmænd" at have stået bag hackerangrebet.

De ukendte gerningsmænd er helt nye oplysninger i den store hackersag, hvor hackere altså trængte ind i CSC-systemer over en længere periode.

Følsomme oplysninger

Her havde gerningsmændene i fjor adgang til cpr-numre og ikke mindst politiets såkaldte Schengen-system, hvor der ligger oplysninger om eksempelvis efterlyste personer.

I lang tid opdagede ingen den ulovlige indtrængen. Først i forbindelse med en svensk efterforskning kom det frem, og dansk politi kom på sporet af sagen.

I Sverige er Gottfrid Svartholm dømt et års fængsel i en anden hackersag.

Ved dagens grundlovsforhør i dag i retten på Frederiksberg endte det med, at dørene blev lukket, som anklageren ønskede.

Ekstra Bladet, der var til stede i retten, kan desuden berette, at dommeren lagde vægt på "at de data, der blev stjålet fra CSC, stadig ikke er blevet fundet, og at et grundlovsforhør for åbne døre dermed kunne skade politiets videre efterforskning."

Både Rigspolitiet, Forsvarets Efterretningstjeneste og PET har været inde over efterforskningen.

Hele historien

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.