Artikel top billede

Vi kårer Årets it-fuser 2013 - hvem vil du nominere?

Nu kan du være med til at kåre Årets it-fuser 2013. Læs her, hvordan du peger på den eller de kandidater, som du mener fortjener vanæren som årets største it-fuser.

Ak og ve.

Selv om it-udbredelsen i Danmark i høj grad er med til at modernisere vores samfund, er der visse tilfælde, hvor it-udrulningen virker oldnordisk, sløvende og direkte skræmmende fremfor smart og effektiv. 

Derfor kårer Computerworld igen i år Årets it-fuser, der kan stå som en skamstøtte til skræk og advarsel for alle it-folk, der kaster sig ud i farverige projekter.

Du, kære læser, er overdommer i denne konkurrence, for det er i sidste ende din stemme, der afgør, hvem vanæren i år skal tilfalde.

Derfor opfordrer vi dig til i en mail, eller i det nedenstående debatfelt, at nominere din kandidat - gerne med en god begrundelse. 

Usikre tegn i 2013

Allerede i foråret skyllede en af de første og største it-skandaler i land, da det blev konstateret, at et hackerangreb var foretaget mod Rigspolitiets dataregistre hos it-leverandøren CSC. 

Op mod fire millioner CPR-numre anslås at være blevet downloadet og kopieret i forbindelse med hackerangrebene, som den svenske Piratebay-stifter Gottfrid Svartholm Warg menes at stå bag. 

Også sikkerheden hos en tidligere vinder af Computerworld-prisen, Årets it-fuser 2010, NemID, var igen i 2013 i vælten.

Denne gang blev der stillet spørgsmål til sikkerheden i den centrale login-løsning, efter at NemID i foråret blev nedlagt i flere timer med et web-værktøj til 10 dollar til DDoS-angreb

Sidenhen var løsningen i efteråret nede i tre dage, efter at Java blev opdateret. Computerworld-læsere har i sommers haft det tre et halvt år gamle NemID til eksamen, og her var konklusionen, at den digitale login-løsning er bestået

Hacket og forsinket 
Et andet stort hackerangreb blev i efteråret afsløret hos software-selskabet Adobe, der tilsyneladende har fået stjålet op mod 360.000 danske Adobe-konti som følge af sløset sikkerhed. 

I efteråret 2013 havde mange selskaber også meget travlt med at få digital post til at modtage skriftlige henvendelser fra offentlige myndigheder.

Men det viste sig under slutspurten med at nå i land med digital post, at selvsamme myndigheder langtfra var klar til Digital post - på trods af et krav om, at de skulle være klar allerede i 2010

Årets digitale post til virksomheder blev lagt ud på Virk.dk, som i 2013 har haft endog meget svært ved at leve op til sit navn flere tilfælde. Fire gange på et halvt år har det offentlige website været tvunget i knæ. 

It-folk med hvide tennissokker
Det blev også forklaret som et større nedbrud, da socialdemokraternes tidligere it-ordfører Trine Bramsen i sommers i et blogindlæg på Version2 skulle gøre sig morsom angående it-folks påklædning og muligheder som parringspartnere.  

Det endte med, at Trine Bramsen fik hele it-branchen på nakken efter sit Sokkegate-indlæg.

Et mere konkret nedbrud kunne ikke bare konstateres én, men hele tre gange på et år i Region Midtjyllands EPJ-system, hvilket til sidst kostede it-direktøren jobbet.

Og selv om det ikke ligefrem kan kaldes en dansk it-fuser, blev det i 2013 afsløret af whistlebloweren Edward Snowden, hvor meget overvågning USA i al hemmelighed har rettet mod europæiske lande som Danmark.

Ovenstående var blot nogle få eksempler på forskellige former for it-fusere i 2013, og du skal være meget velkommen til at foreslå flere kandidater via maildressen redaktionen@cw.dk eller i debatfeltet.  

For valget er dog helt og holdent dit - så hvem nominerer du til Årets it-fuser 2013?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.