Artikel top billede

Vi kårer Årets it-fuser 2013 - hvem vil du nominere?

Nu kan du være med til at kåre Årets it-fuser 2013. Læs her, hvordan du peger på den eller de kandidater, som du mener fortjener vanæren som årets største it-fuser.

Ak og ve.

Selv om it-udbredelsen i Danmark i høj grad er med til at modernisere vores samfund, er der visse tilfælde, hvor it-udrulningen virker oldnordisk, sløvende og direkte skræmmende fremfor smart og effektiv. 

Derfor kårer Computerworld igen i år Årets it-fuser, der kan stå som en skamstøtte til skræk og advarsel for alle it-folk, der kaster sig ud i farverige projekter.

Du, kære læser, er overdommer i denne konkurrence, for det er i sidste ende din stemme, der afgør, hvem vanæren i år skal tilfalde.

Derfor opfordrer vi dig til i en mail, eller i det nedenstående debatfelt, at nominere din kandidat - gerne med en god begrundelse. 

Usikre tegn i 2013

Allerede i foråret skyllede en af de første og største it-skandaler i land, da det blev konstateret, at et hackerangreb var foretaget mod Rigspolitiets dataregistre hos it-leverandøren CSC. 

Op mod fire millioner CPR-numre anslås at være blevet downloadet og kopieret i forbindelse med hackerangrebene, som den svenske Piratebay-stifter Gottfrid Svartholm Warg menes at stå bag. 

Også sikkerheden hos en tidligere vinder af Computerworld-prisen, Årets it-fuser 2010, NemID, var igen i 2013 i vælten.

Denne gang blev der stillet spørgsmål til sikkerheden i den centrale login-løsning, efter at NemID i foråret blev nedlagt i flere timer med et web-værktøj til 10 dollar til DDoS-angreb

Sidenhen var løsningen i efteråret nede i tre dage, efter at Java blev opdateret. Computerworld-læsere har i sommers haft det tre et halvt år gamle NemID til eksamen, og her var konklusionen, at den digitale login-løsning er bestået

Hacket og forsinket 
Et andet stort hackerangreb blev i efteråret afsløret hos software-selskabet Adobe, der tilsyneladende har fået stjålet op mod 360.000 danske Adobe-konti som følge af sløset sikkerhed. 

I efteråret 2013 havde mange selskaber også meget travlt med at få digital post til at modtage skriftlige henvendelser fra offentlige myndigheder.

Men det viste sig under slutspurten med at nå i land med digital post, at selvsamme myndigheder langtfra var klar til Digital post - på trods af et krav om, at de skulle være klar allerede i 2010

Årets digitale post til virksomheder blev lagt ud på Virk.dk, som i 2013 har haft endog meget svært ved at leve op til sit navn flere tilfælde. Fire gange på et halvt år har det offentlige website været tvunget i knæ. 

It-folk med hvide tennissokker
Det blev også forklaret som et større nedbrud, da socialdemokraternes tidligere it-ordfører Trine Bramsen i sommers i et blogindlæg på Version2 skulle gøre sig morsom angående it-folks påklædning og muligheder som parringspartnere.  

Det endte med, at Trine Bramsen fik hele it-branchen på nakken efter sit Sokkegate-indlæg.

Et mere konkret nedbrud kunne ikke bare konstateres én, men hele tre gange på et år i Region Midtjyllands EPJ-system, hvilket til sidst kostede it-direktøren jobbet.

Og selv om det ikke ligefrem kan kaldes en dansk it-fuser, blev det i 2013 afsløret af whistlebloweren Edward Snowden, hvor meget overvågning USA i al hemmelighed har rettet mod europæiske lande som Danmark.

Ovenstående var blot nogle få eksempler på forskellige former for it-fusere i 2013, og du skal være meget velkommen til at foreslå flere kandidater via maildressen redaktionen@cw.dk eller i debatfeltet.  

For valget er dog helt og holdent dit - så hvem nominerer du til Årets it-fuser 2013?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere