BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft: Slut med hemmelig overvågning - du skal have alt at vide

Fremover får du besked fra Microsoft, hvis myndighederne vil se dine data. Samtidig indfører selskabet superkryptering af alle data.

Microsoft vil fremover oplyse sine kunder om det, hver gang der bliver indleveret lovlige ønsker om udlevering af deres data.

Sådan lyder det fra selskabet, efter at den store NSA-overvågningsskandale i meget høj grad har fået Microsoft i søgelyset som et af de firmaer, der muligvis har udleveret kunde-relaterede data til blandt andet de amerikanske myndigheder.

Det er skadeligt for business, hvis kunderne mistænker en leverandør for at udlevere data i al hemmelighed.

Derfor bedyrer Microsoft nu, at selskabet omgående vil bekæmpe ethvert krav om, at udlevering af data holdes hemmelig for kunderne - om nødvendigt i retten.

Samtidig går selskabet i gang med at udrulle kryptering af de kunde-data, der flyder mellem Microsofts datacentre.

Udrulningen ventes færdig mod slutningen af 2014.

Snowden-sagen

Beslutningen om at fremlægge alle ansøgninger om indsigt i kunde-data kommer, efter at den tidligere NSA-mand Edward Snowden har afsløret, at amerikanske NSA har været involveret i hemmelige overvågninger af mail, telefon-opkald og mobile lokations-data.

Ligeledes er det kommet frem, at NSA har suget data ud af de fysiske koblingspunkter, der forbinder Google og Yahoos datacentre verden over.

Det kan du læse mere om her: Sådan har NSA overvåget din Google- og Yahoo-konto

Både Yahoo og Google har siden meddelt, at de vil forstærke krypteringerne af de data, der sendes mellem selskabernes datacentre.

Microsofts juridiske chef, Brad Smith, skriver i en blog, at Microsoft deler kundernes bekymringer om myndigheds-overvågning.

"Det er grunden til, at vi nu tager skridt til at sikre, at myndighederne anvender lovlige procedurer fremfor teknologisk muskelkraft til at få adgang til kundedata," skriver han.

De ubehagelige gag-ordrer

Gag-ordrer

I USA arbejder myndigheder med det, som Microsoft kalder for 'gag-orders' - altså ordrer til at lukke munden.

Men Brad Smith skriver, at Microsoft ikke længere vil acceptere 'gag-ordrer.'

"Vi vil udfordre gag-ordrer, der sigter efter at forbyde os dette [at give virksomheder og offentlige kunder besked om alle henvendelser om deres data, red.] i retten," skriver han.

"Det har vi tidligere gjort, og det vil fortsætte med for at sikre vores mulighed for at gøre kunder opmærksom på, at en myndighed vil skaffe sig deres data," skriver Brad Smith.

Ifølge ham kan myndigheder i stedet henvende sig direkte til de pågældende organisationer, hvis de ønsker data om organisationens ansatte - nøjagtigt ligesom de gjorde, før cloud'en og de store datacentre så dagens lys.

Bedste kryptering

Microsoft vil inden for det næste års tid indføre noget af det bedste kryptering på markedet, oplyser selskabet.

Det kommer til at inkludere Perfect Forward Secrecy og 2048-bit nøgler.

Ifølge Microsoft er indhold i Office 365 og Office.com allerede krypteret, når de flyttes mellem slutbrugeren og Microsoft.

De fleste Office 365-workloads samt Windows Azure-indhold bliver for tiden krypteret, når det flyttes mellem Microsofts datacentre.

"Vi sætter yderligere fart i planerne om øget kryptering i andre områder," lyder det fra Brad Smith.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere