Artikel top billede

Google gør klar til sin hardware-fremtid

Google udvider sit hovedkvarter med et stort byggeri til næsten 700 mio. kr.

Internet-giganten Google er midt i en større udbygning af sit berømte hovedkvarter i Mountain View, Googleplex, og den samlede pris for nybyggeriet anslås til 700 mio. kr. Det er ikke helt i samme liga som det nye Apple-hovedkvarter i Silicon Valley, der allerede bliver sammenlignet med et strandet rumskib, men Googles planer fortæller alligevel meget om selskabets strategi i de kommende år. Det skriver San Jose Mercury News.

Den største del af nybyggeriet er et Google Experience Center på 11.000 kvm., der skal fungere som et slags privat museum for de vigtigste partnere og klienter. Her vil Google "dele visionære ideer og udforske nye arbejdsformer" med op til 900 VIP'er og vigtige gæster, som det hedder i de dokumenter Google har afleveret til bystyret i Mountain View.

Dette Experience Center skal ligge i hjertet af Googleplex og det vil altså være forbeholdt de særligt indbudte.

Google vil også bygge et laboratorium hvor man skal teste et nyt forbrugerprodukt under navnet "@home", som skal streame musik og data trådløst til andre enheder i hjemmet. Desuden er der planer om at laboratorium til et mystisk projekt med titlen "Project X", som tilsyneladende handler om optisk teknologi.

Det kan være et projekt fra Googles hemmelighedsfulde fremtids-laboratorium Google X, som ligger et ukendt sted i San Francisco-området. Her arbejder man angiveligt med alt fra robotter til rumelevatorer.

San Jose Mercury News har fået aktindsigt i de dokumenter, som Google har afleveret i forbindelse med sin udvidelse af hovedkvarteret. De nye hardware-laboratorier viser at Google skifter sit fokus fra at være et internet- og softwarefirma til at udvikle produkter, der kan sælges til private forbrugere og virksomheder - altså forsøger at komme til at ligne Apple.

Indtil nu har Google haft blandet held - Google TV-platformen, hvor hardwaren bliver produceret af hardware-partnere som Sony og Logitech, er blevet et flop.

I øjeblikket afventer Google grønt lys for sit køb af Motorola Mobility, som for alvor vil gøre Google til et hardware-firma.

Så er det ikke så overraskende, at Google bygger faciliteter som blandt andet skal bruges til at teste antenner og nye produkter.

Google er i gang med at renovere 85.000 kvm i sit hovedkvarter og der installeres blandt andet nye kantiner, brusekabiner og ladestationer til elbiler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere