Artikel top billede

Endelig på trapperne: Sådan bliver ny stor-opdatering af Windows 8.1

Microsoft på vej med det længe ventede Windows 8.1 "update 1." Især desktop-brugere kan godt begynde at glæde sig. Se her, hvad du kan vente dig.

Windows 8.1 "update 1" bliver en opdatering for desktop-brugerne.

Det fortæller Microsoft nu endelig ved en pressekonference til Mobile World Congress og en tilhørende blog søndag aften.

Her offentliggjorde Joe Belfiore, vicedirektør hos Microsoft og ansvarshavende for Windows Phone og Windows 8's brugeroplevelse, at opdateringen vil komme til foråret.

Dog kommer han ikke nærmere ind på udgivelsesdato eller et egentligt navn for opdateringen, der af analytikere og internettet går under "Update 1".

Fokus i den kommende opdatering bliver på brugeroplevelsen for den store hovedpart af brugere, der ikke har en touchskærm til rådighed.

"Vi vil lave forbedringer til brugeroplevelsen, der i større grad vil skabe en bro mellem touch- og desktop-oplevelsen: Især for de brugere, der har mus og tastatur," skriver Joe Belfiore i sin blog.

Musen længe leve
Joe Belfiore fortætter desuden, at touch-oplevelsen i Windows 8.1 "update 1" ikke vil ændre sig, men at det vil blive betydeligt mere familiært at bruge mus og tastatur.

Blandt andet vil der nu komme et dedikeret sluk-ikon i venstre hjørne (før måtte en bruger "swipe fra højre side, trykke "instillinger", trykke "sluk" og igen trykke "sluk"), og håndteringen af "Metro"-apps vil nu langt hen ad vejen fungere på samme måde som med vinduer på skrivebordet.

Windows 8's Metroapps får nu også adgang til skrivebordets taskbar, så man nemmere kan få overblik over, hvilke programmer, der er tændt.

Windows 8.1 vil også boote direkte til desktoppen, hvis man er træt af at se "startskærmen" hver eneste gang som det første.

Samtidig vil man også kunne højreklikke og få menuer frem på "Startskærmen".

Touch stadig første prioritet

Dog vil der stadig være et stort fokus på touch hos Microsoft.

Flere analytikere anser opdateringen som et skridt tilbage for Microsoft i deres forsøg på at "tvinge" folk til at bruge Windows 8's Metro"-overflade.

Men som Joe Belfiore skrev søndag aften på sin blog, så er det på ingen måde sandt.

"Bare rolig. Vi ELSKER og TROR stadig på touch, og vi har ingen intentioner om at gøre touch-oplevelsen ringere på nogen måde," skriver Joe Belfiore.

Mindre system, mere plads
Opdateringen vil samtidig koge styresystemet ned i hardwarekrav. Joe Belfiore fortæller, at Windows 8.1 vil kunne komme ned og køre på så lidt som en gigabyte ram og 16 gigabyte plads.

Det er noget mindre, end hvad systemet kræver i dag, der for et 64-bit system kræver mindst 2 gigabyte ram og op til 20 giganyte plads. Blandt andet fylder Windows 8.1 godt 27 gigabyte på en Surface Pro 2.

Det er dog endnu uvist om, hvordan Microsoft vil koge systemet ned, men det er uden tvivl et forsøg på at få hardwareproducenterne til at designe og sælge flere low-end tablets og bærbare computere for at bekæmpe Androids suverænitet på netop low-end markedet.

Den hypotese bliver bekræftet af Bloombergs nyhed fra sidste fredag.

Her skrev finansmediet, at Microsoft fremover ville sælge Windows 8.1 licenser 70 procent billigere til producenter, hvis licensen er til en enhed til under 1.200 kroner.

Læs også:Længe ventet Windows 8.1-opdatering forsinket

Læs også: Sådan slipper du for startskærmen i Windows 8.1
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.