Artikel top billede

Googles smarte lille feature: En ny 'afmeld'-knap

Gmail kommer i denne uge med en ny "afmeld"-knap. Se her, hvad den kan.

Som mailbruger kender du følelsen: Efter en årrække med den samme mailadresse har du måske været sløset med fluebenene, og har tilmeldt dig en god bunke nyhedsbreve, og det er måske ikke alle, som du rent faktisk læser.

Ønsker du at afmelde dig, skal man ned og finde det lille magiske link blandt det, der er skrevet med småt, igennem et kort forhørslokale med "ønsker du at afmelde dig nyhedsbrevet?", og nogle gange endda et "ønsker du virkelig at afmelde nyhedsbrevet?".

Men alt det gør Google nu nemmere.

I denne uge ruller der en ny funktion ud til Gmail.

'Øverst i din modtagne mail, vil der være et tydeligt "unsubscribe/afmeld", som vil klare det hele for dig - uden at du skal ned og lede efter linket, som en nål i en høstak.

Google: Du undgår spamfiltret
Hvad end du er forbruger eller virksomhed, lyder det nok enten som frelse eller helvede.

For virksomheden betyder det, at forbrugeren langt nemmere kan forlade nyhedsbrevet, hvilket vil hæmme kommunikationen for virksomheden.

Men formålet med knappen er faktisk lige modsat, mener Google.

Når en forbruger ikke kan finde "afmeld"-knappen i et nyhedsbrev eller promoveringsmail, så vælger de ofte i stedet at placere mailen i en spammappe, og gør for mange det, kan det få alvorlige konsekvenser.

"Et af de største problemer med vores spamfilter er, når programmet skal kende forskel mellem uønskede mails og blød spam," forklarer Googles Vijay Eranti, som er ansvarlig for Gmails "anti-abuse"-afdeling.

"Bruger skal undgå spam, men skal modtage jeres mails"

Når en mail bliver placeret i en spammappe, sender det et signal tilbage til Google.

Hvis nok mennesker gør dette, vil Googles automatiske system begynde at se nyhedsbrevet og mailafsenderen som spam, og vil i større grad automatisk sende mailen til en spammappe, hvilket kan skabe store problemer for en virksomhed.

"Vi vil give brugerne mulighed for at kunne kontrollere, hvad de ønsker at modtage på en langt nemmere måde," forklarer Vijay Eranti.

Værktøjet blev fremvist ved en konference i San Fransisco i sidste uge, og her summerede Googles ledende chef for Anti-abuse Research, Elie Burztein, meget godt, hvad Google ønsker:

"Vi ønsker, at vores brugere ikke modtager spam, men vi vil også have, at I (industrien red.) kommer ud til forbrugerne."

Læs også: Når dit køleskab mistænkes for spam

Læs også: ComOFF: Så mærkeligt ville livet være hvis spam ikke var fup

Læs også: Bølger af sms-spam på vej til din mobiltelefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere