Artikel top billede

Googles smarte lille feature: En ny 'afmeld'-knap

Gmail kommer i denne uge med en ny "afmeld"-knap. Se her, hvad den kan.

Som mailbruger kender du følelsen: Efter en årrække med den samme mailadresse har du måske været sløset med fluebenene, og har tilmeldt dig en god bunke nyhedsbreve, og det er måske ikke alle, som du rent faktisk læser.

Ønsker du at afmelde dig, skal man ned og finde det lille magiske link blandt det, der er skrevet med småt, igennem et kort forhørslokale med "ønsker du at afmelde dig nyhedsbrevet?", og nogle gange endda et "ønsker du virkelig at afmelde nyhedsbrevet?".

Men alt det gør Google nu nemmere.

I denne uge ruller der en ny funktion ud til Gmail.

'Øverst i din modtagne mail, vil der være et tydeligt "unsubscribe/afmeld", som vil klare det hele for dig - uden at du skal ned og lede efter linket, som en nål i en høstak.

Google: Du undgår spamfiltret
Hvad end du er forbruger eller virksomhed, lyder det nok enten som frelse eller helvede.

For virksomheden betyder det, at forbrugeren langt nemmere kan forlade nyhedsbrevet, hvilket vil hæmme kommunikationen for virksomheden.

Men formålet med knappen er faktisk lige modsat, mener Google.

Når en forbruger ikke kan finde "afmeld"-knappen i et nyhedsbrev eller promoveringsmail, så vælger de ofte i stedet at placere mailen i en spammappe, og gør for mange det, kan det få alvorlige konsekvenser.

"Et af de største problemer med vores spamfilter er, når programmet skal kende forskel mellem uønskede mails og blød spam," forklarer Googles Vijay Eranti, som er ansvarlig for Gmails "anti-abuse"-afdeling.

"Bruger skal undgå spam, men skal modtage jeres mails"

Når en mail bliver placeret i en spammappe, sender det et signal tilbage til Google.

Hvis nok mennesker gør dette, vil Googles automatiske system begynde at se nyhedsbrevet og mailafsenderen som spam, og vil i større grad automatisk sende mailen til en spammappe, hvilket kan skabe store problemer for en virksomhed.

"Vi vil give brugerne mulighed for at kunne kontrollere, hvad de ønsker at modtage på en langt nemmere måde," forklarer Vijay Eranti.

Værktøjet blev fremvist ved en konference i San Fransisco i sidste uge, og her summerede Googles ledende chef for Anti-abuse Research, Elie Burztein, meget godt, hvad Google ønsker:

"Vi ønsker, at vores brugere ikke modtager spam, men vi vil også have, at I (industrien red.) kommer ud til forbrugerne."

Læs også: Når dit køleskab mistænkes for spam

Læs også: ComOFF: Så mærkeligt ville livet være hvis spam ikke var fup

Læs også: Bølger af sms-spam på vej til din mobiltelefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.