Artikel top billede

Smart løsning fikser Twitters hacker-problem

Twitter har med hiv og sving fået kværnet antallet af spoof-mails ned fra 110 millioner om dagen til blot et par tusind. Se her hvordan.

På et par måneder har Twitter fået nedbragt antallet af falske Twitter-mail fra gigantiske 110.000 millioner om dagen til blot et par tusind, meddeler selskabet.

De mange millioner falske Twitter-mail har 'spoofet' Twitter-domænet i et forsøg på blandt andet at lokke Twitter-brugerne til at klikke på malware-inficerede links.

Men nu er antallet af spoof-mail i systemet altså faldet til et par tusinde om dagen.

Ifølge Twitter skyldes det massive fald, at selskabet har indført besked-godkendelses-protokollen DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance).

Enkle metoder

DMARC blev grundlagt for et par år siden som et samarbejde mellem blandt andre Google, Microsoft, Facebook og eBays PayPal.

Det skete i et forsøg på at modstå det dengang voldsomt stigende antal spoof-mails, der forsøgte at kopiere domæne-navnene på kendte virksomheder.

DMARC tjekker automatisk, at en e-mail stammer fra det sted, som den forventes at stamme fra, ligesom teknologien kan anvendes til at overvåge systemerne for falske mails, som den dernæst kan enten isolere eller blokere helt for.

Twitter blev i første omgang ret overrasket, da det gik op for selskabet, at Twitter-domænet blev spoofet med 110 millioner mail om dagen.

Siden har det ifølge Twitters besked-ansvarlige, Josh Aberant, taget selskabet flere måneder at implementere DMARC.

Ifølge Twitter er DMARC-protokollen i sagens natur udbredt, da en række af de absolut førende mail-operatører som Google, Yahoo og Microsoft står bag protokollen.

Også flere store kinesiske webmail-udbydere har taget DMARC til sig.

Til gengæld halter det mere i Europa, lyder det fra Twitter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere