Artikel top billede

Smart løsning fikser Twitters hacker-problem

Twitter har med hiv og sving fået kværnet antallet af spoof-mails ned fra 110 millioner om dagen til blot et par tusind. Se her hvordan.

På et par måneder har Twitter fået nedbragt antallet af falske Twitter-mail fra gigantiske 110.000 millioner om dagen til blot et par tusind, meddeler selskabet.

De mange millioner falske Twitter-mail har 'spoofet' Twitter-domænet i et forsøg på blandt andet at lokke Twitter-brugerne til at klikke på malware-inficerede links.

Men nu er antallet af spoof-mail i systemet altså faldet til et par tusinde om dagen.

Ifølge Twitter skyldes det massive fald, at selskabet har indført besked-godkendelses-protokollen DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance).

Enkle metoder

DMARC blev grundlagt for et par år siden som et samarbejde mellem blandt andre Google, Microsoft, Facebook og eBays PayPal.

Det skete i et forsøg på at modstå det dengang voldsomt stigende antal spoof-mails, der forsøgte at kopiere domæne-navnene på kendte virksomheder.

DMARC tjekker automatisk, at en e-mail stammer fra det sted, som den forventes at stamme fra, ligesom teknologien kan anvendes til at overvåge systemerne for falske mails, som den dernæst kan enten isolere eller blokere helt for.

Twitter blev i første omgang ret overrasket, da det gik op for selskabet, at Twitter-domænet blev spoofet med 110 millioner mail om dagen.

Siden har det ifølge Twitters besked-ansvarlige, Josh Aberant, taget selskabet flere måneder at implementere DMARC.

Ifølge Twitter er DMARC-protokollen i sagens natur udbredt, da en række af de absolut førende mail-operatører som Google, Yahoo og Microsoft står bag protokollen.

Også flere store kinesiske webmail-udbydere har taget DMARC til sig.

Til gengæld halter det mere i Europa, lyder det fra Twitter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere