Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Bling-bling: Din fremtidige computer bliver (måske) bygget med diamanter

Snart kan der for alvor komme bling-bling ind i dine computerkabler. Diamantledninger skal måske afløse nutidens kredsløb.

Et forskerhold fra Ohio State Universitetet i USA har i et nyt forsøg haft held til at bruge diamanter som indmad i en computer.

Formålet har været at teste forbindelser bygget af diamanter i forhold til moderne halvledere i computerkredsløb, og her står en piges bedste ven rigtig stærkt, når informationerne skal løbe hurtigt igennem computeren.

Det skriver videnskabssitet Phys.org.

Det taler til diamanternes fordel

Fordelen ved ledninger i det noget utraditionelle materiale er blandt andet, at diamanterne er hårde, elektrisk isolerende, miljørigtige og modstandsdygtige over for syre.

Dertil holder de ikke på varmen, som vi ellers kender det fra nutidens halvledere.

Diamant-ledninger fungerer da heller ikke som almindelige ledninger i traditionel elektronik, hvor informationer flyder som elektroner.

Derimod virker diamantkablerne ved en magnetisk effekt, hvor nitrogen-atomer bliver tilføjet til ledningen, så informationerne kan løbe gennem diamanterne som 'bølgen' til en sportsbegivenhed.

Og denne 'diamantbølge' løber i flere tilfælde hurtigere igennem diamanter end elektronerne i de metaller, som halvledere i dag er bygget af, har Ohio-forsøget vist.

Her er prisen

Prisen på de anvendte diamanter får ikke låget på computeren til at flyve af.

For der er tale om syntetiske diamanter, der er væsentligt billigere end de sten, der bruges i forlovelsesringe.

Prisen for diamantledningen i Ohio-forsøget lød således også på relativt beskedne 100 dollar (541 kroner), hvilket naturligvis kan presses endnu længere ned, såfremt der skal masseproduceres ledninger i det tilsyneladende fine materiale.

Tidligere har japanske forsøg også vist et stort potentiale for at bruge diamanter til indmad i fremtidens computere. 

Læs også: 
Diamanter kan bane vejen for grønnere it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.