Artikel top billede

Sikkerhedshul: 100.000 YouSee-kunder havde åbne hjemmenetværk

YouSee har lukket for deres nyeste service efter kort tid. Blandt andet fordi sikkerheden ikke var i orden.

Først var der ingen sammenhæng mellem kundernes problemer med hastigheden på YouSees net og så den højt profilerede Wi-Fi-delingstjeneste YouSee Wi-Fi-spot. I stedet var det kunderne som surfede mere, end YouSee-ejeren TDC havde regnet med.

Men nu viser det sig, at sammenhængen er der - med den ekstra bonus, at Wi-Fi-spot også i særlige tilfælde kunne åbne for adgang til mapper uden passwordbeskyttelse på dit netværk. Det skriver YouSee i en status på tjenestens Facebook-side.

"Vi har midlertidigt lukket YouSee Wi-Fi-spot på grund af en softwarefejl. Fejlen kan være årsag til de problemer, enkelte af jer har skrevet om med fald i bredbåndshastigheden. Desuden indeholder den en sårbarhed, som skaber risiko for, at udefrakommende i særlige tilfælde kan skaffe sig adgang til en kundes netværk," skriver YouSee.  

Problemer med leverandører

"Vi har haft, hvad man kan kalde intensive drøftelser med vores leverandører Cisco og Netgear her over weekenden," forklarer TDC's pressechef, Ib Konrad Jensen, til Computerworld og understreger, at der endnu ikke er en tidsplan for hvornår Wi-Fi-spot kommer op igen.

Men understreger han, det er helt klart intentionen at få tjenesten tilbage til brugerne, men af hensyn til brugeroplevelsen og brugernes sikkerhed har de valgt at lukke Wi-Fi-spot.

Konkret betød hullet i routerens software, at udefrakommende potentielt kunne få adgang til delte filer på brugerens interne netværk.  Men, forklarer Ib Konrad Jensen, YouSee ikke har nogle konkrete meldinger om brugere som har haft ubudne gæster.

Hullet i routerens software er dog alvorligt nok til, at sikkerhedsselskabet CSIS Security Group har sendt en sikkerhedsbulletin ud: "CSIS har fundet flere kritiske sårbarheder i TDC's Yousee hotspot implementering som kan give adgang til private oplysninger og eksponere følsom netværksdata for uvedkommende."

Indtil videre er Wi-Fi-spot tjenesten dog lukket mens YouSee tester ny software fra leverandørerne. Vil du vide mere, har YouSee oprettet en spørgsmål- og svar-side om problemerne.

Læs også: Du surfer for meget: Københavnske kunder presser YouSees net i bund




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere