Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Komplet tåbeligt spil: Der er gået ged i det hele

Når der nu findes simulatorspil om alt fra lastbilskørsel til rutebiler, skal der selvfølgelig også være plads til en gedesimulator.

Goat Simulator er et fuldstændigt tåbeligt spil. For at være helt ærlig, burde du bruge dine penge på noget andet som for eksempel en hulahopring, en bunke mursten eller måske skulle du splejse med dine venner og købe en rigtig ged.

Det er med disse ord, at folkene fra spiludvikleren Coffee Stain Studios afslutter deres salgstale for deres simulationsspil Goat Simulator - et spil der bedst kan beskrives som et old school skaterboardspil, hvor alt blot er gået i ged.

Ged med smag for destruktion

Du er en ged. En helt almindelig en af slagsen med fire ben, ru pels, horn og en lang rød tunge. Med blot et enkelt tryk på tastaturet bræger du højt og er klar til at gå på opdagelse i det lille bymiljø.

Men hvor enhver anden ged ville være tilfreds med at gnaske lidt i en glemt sweater og på den måde have opfyldt det umiddelbare formål i en gedesimulator, så står din menu på destruktion og skønne eksplosioner.

Et klik på venstre museknap, og geden sænker hovedet parat til at stange alt fra paniske borgere til benzinstandere eller modkørende biler. Jo mere kaos og destruktion der kan hældes oven i hinanden, jo hurtigere tikker pointene ind, mens geden sejler gennem luften, og flammerne står omkring den.

Og det er vitterligt det. Du er en ged. Du kan stange til alt, og du kan fæstne din tunge til alt. Udforsk omgivelserne og find de mest vanvittige måder at forårsage ødelæggelser på spektakulær facon.

Aprilsnar med ged

Goat Simulator lyder som en vittighed - og det er spillet faktisk også. Den oprindelige udgave opstod under en såkaldt Game Jam internt i Coffee Stain Studios og var blot en uformel leg med spilteknologier som Unreal Engine 3, Nvidia PhysX og fysiksystemet Apex, der udviklede sig til en parodi på det hav af simulatorspil, som udkommer hvert eneste år.

Videoklip fra alpha-versionen af gedesimulatoren endte imidlertid på Youtube og blev hurtigt så populære, at en regulær udgivelse af Goat Simulator pludselig var en regulær mulighed. At spillet virkelig er ment som en vittighed understreges så af, at det udkom via spiltjenesten Steam den 1. april.

Spillet er fyldt med fejl

Som en rigtig god vittighed har spillet i mellemtiden opnået regulær kultstatus - og det skyldes ikke mindst, at spilkoden er propfyldt med fejl.

Coffee Stain Studios har i forbindelse med Goat Simulator nemlig meldt ud, at de udelukkende vil rette de fejl, som decideret får spillet til at gå ned. Alle andre fejl får lov at blive, da de i spiludviklernes øjne er stærkt medvirkende til spillets underholdningsværdi.

Det er derfor ikke usædvanligt, at gedens hals for eksempel er vredet omkring, så hovedet hænger dingler. Eller at geden bliver fanget i grafikken, så fysikken går fuldstændig i hat og briller.

Goat Simulator er således hverken smukt, velpoleret eller egentligt sjovt i mere end ti minutter ad gangen. Og det er der kun én ting at sige til: Mæh!
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.