Artikel top billede

Komplet tåbeligt spil: Der er gået ged i det hele

Når der nu findes simulatorspil om alt fra lastbilskørsel til rutebiler, skal der selvfølgelig også være plads til en gedesimulator.

Goat Simulator er et fuldstændigt tåbeligt spil. For at være helt ærlig, burde du bruge dine penge på noget andet som for eksempel en hulahopring, en bunke mursten eller måske skulle du splejse med dine venner og købe en rigtig ged.

Det er med disse ord, at folkene fra spiludvikleren Coffee Stain Studios afslutter deres salgstale for deres simulationsspil Goat Simulator - et spil der bedst kan beskrives som et old school skaterboardspil, hvor alt blot er gået i ged.

Ged med smag for destruktion

Du er en ged. En helt almindelig en af slagsen med fire ben, ru pels, horn og en lang rød tunge. Med blot et enkelt tryk på tastaturet bræger du højt og er klar til at gå på opdagelse i det lille bymiljø.

Men hvor enhver anden ged ville være tilfreds med at gnaske lidt i en glemt sweater og på den måde have opfyldt det umiddelbare formål i en gedesimulator, så står din menu på destruktion og skønne eksplosioner.

Et klik på venstre museknap, og geden sænker hovedet parat til at stange alt fra paniske borgere til benzinstandere eller modkørende biler. Jo mere kaos og destruktion der kan hældes oven i hinanden, jo hurtigere tikker pointene ind, mens geden sejler gennem luften, og flammerne står omkring den.

Og det er vitterligt det. Du er en ged. Du kan stange til alt, og du kan fæstne din tunge til alt. Udforsk omgivelserne og find de mest vanvittige måder at forårsage ødelæggelser på spektakulær facon.

Aprilsnar med ged

Goat Simulator lyder som en vittighed - og det er spillet faktisk også. Den oprindelige udgave opstod under en såkaldt Game Jam internt i Coffee Stain Studios og var blot en uformel leg med spilteknologier som Unreal Engine 3, Nvidia PhysX og fysiksystemet Apex, der udviklede sig til en parodi på det hav af simulatorspil, som udkommer hvert eneste år.

Videoklip fra alpha-versionen af gedesimulatoren endte imidlertid på Youtube og blev hurtigt så populære, at en regulær udgivelse af Goat Simulator pludselig var en regulær mulighed. At spillet virkelig er ment som en vittighed understreges så af, at det udkom via spiltjenesten Steam den 1. april.

Spillet er fyldt med fejl

Som en rigtig god vittighed har spillet i mellemtiden opnået regulær kultstatus - og det skyldes ikke mindst, at spilkoden er propfyldt med fejl.

Coffee Stain Studios har i forbindelse med Goat Simulator nemlig meldt ud, at de udelukkende vil rette de fejl, som decideret får spillet til at gå ned. Alle andre fejl får lov at blive, da de i spiludviklernes øjne er stærkt medvirkende til spillets underholdningsværdi.

Det er derfor ikke usædvanligt, at gedens hals for eksempel er vredet omkring, så hovedet hænger dingler. Eller at geden bliver fanget i grafikken, så fysikken går fuldstændig i hat og briller.

Goat Simulator er således hverken smukt, velpoleret eller egentligt sjovt i mere end ti minutter ad gangen. Og det er der kun én ting at sige til: Mæh!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere