Artikel top billede

Ups! Dansk bank glemmer sikkerheden for kunderne

En dansk bank har glemt at opdatere sit SSL-certifikat og efterlader kunderne med en advarsel om, at det ikke anbefales, at de tager et kig på de elektroniske bankbøger.

"Tag ansvar - vælg et pengeinstitut med holdning."

Det kan man læse på forsiden af banken Merkur Andelskasses webside.

Dog under forudsætning af, at banken får udskiftet sine SSL-certifikater, for det ansvar har Merkur nemlig ikke levet op til.

Hvis du i går eller her til morgen har indtastet bankens domænenavn i adressefeltet på sin browser, har du fået denne besked:

"Dette websteds sikkerhedscertifikat er udløbet eller er endnu ikke gyldigt."

"Det er meget beklageligt," siger Karl Johnsen, der er pressekontakt i banken.

Menneskelig fejl

Han forklarer uheldet således:

"Der er tale om en menneskelig fejl. Det er sket i forbindelse med en personale-omstrukturering, hvor lige præcis denne opgave ikke er blevet overleveret," fortæller han.

"Da vi opdagede problemet i går, fik vi lagt certifikatet på i løbet af en halv time, men BEC, der administrerer Merkurs løsning, havde først mulighed for at aktivere det fra morgenstunden."

"Det er en rigtig dum fejl, men den har ikke kompromitteret vores sikkerhed," siger Karl Johnsen.

Bankens app har ikke været berørt af certifikatfejlen.

Problemet er blevet løst i dag klokken ni.

Læs også:
Heartbleed-fejlen får nu irriterende konsekvens for internettet

Microsoft: Windows Update ikke ramt af SSL-tyveri

Slem brist i SSL-protokol åbner for avanceret angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere