Her er alle de kritiske sikkerhedshuller du skal lappe med det samme

To software-giganter er klar med kritiske sikkerhedsopdateringer til flere populære programmer, hvoraf nogle allerede er blevet misbrugt i angreb. Få overblikket over sikkerhedslapperne her.

I går tirsdag udsendte Microsoft sine sikkerhedsopdateringer for maj, og nogenlunde samtidig var Adobe også på banen med sine sikkerhedslapper.

For Microsofts vedkommende drejer det sig om rettelser til Windows og Internet Explorer, hvor sikkerhedshullerne allerede er blevet brugt i angreb, samt til kontorprogrammet Office og Sharepoint.

Sikkerhedspakken fra Redmond består af i alt ni opdateringer, hvoraf tre er kategoriseret som kritiske.

Sikkerhedsselskabet CSIS Security Group fremhæver, at de vigtigste lapper er dem til Internet Explorer version 6 til 11, Sharepoint og Office Web Apps 2013.

"De mest væsentlige af månedens opdateringer hedder henholdsvis MS14-021 (frigivet som out of band den 1. maj), MS14-029 samt MS14-029," lyder det i en informationsmail fra CSIS Security Group.

Du kan se mere information om Microsofts sikkerhedsopdateringer på selskabets hjemmeside.

Tre store huller hos Adobe
Også software-virksomheden Adobe har været ude med det store lappegrej til tre kritiske sikkerhedshuller.

I alt er der lapper til Flash Player, Acrobat, Acrobat Reader, AIR og et hotfix til Illustrator.

CSIS Security Group fremhæver blandt andet sikkerhedsopdateringen til Flash Player og Air som værende yderst vigtig.

"Her er der tale om en yderst kritisk sikkerhedspatch som lapper flere alvorlige huller i dette populære tredjepartssoftware. Mere specifikt: CVE-2014-0510, CVE-2014-0516, CVE-2014-0517, CVE-2014-0518, CVE-2014-0519, CVE-2014-0520. Opdateringen er designet til alle platforme og bør installeres med det samme."

Lapperne til Acrobat og Acrobat Reader bør man ifølge sikkerhedsselskabet holde sig for øje.

"Også her er opdateringen rettet mod flere af selskabets supporterede platforme og lapper en sværm af sårbarheder fordelt på følgende unikke CVE-Ids: CVE-2014-0511, CVE-2014-0512, CVE-2014-0521, CVE-2014-0522, CVE-2014-0523, CVE-2014-0524, CVE-2014-0525, CVE-2014-0526, CVE-2014-0527, CVE-2014-0528, CVE-2014-0529," lyder det fra CSIS Security Group.

Du kan få mere information på Adobes egen oversigt over sikkerhedsopdateringer på software-virksomhedens hjemmeside.

Læs også:
Kun en uge siden seneste rettelse: Microsoft opdager nyt kæmpehul i Internet Explorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.