Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Roaming-skandale griber om sig: Borgmester sagde i sms'er "ja" til kæmperegning

Odenses borgmester bekræftede i to sms'er, at TDC kunne hæve loftet for hans mobilregning. "En lortesag,"siger partiforeningen.

To gange sendte Odenses borgmester,  Anker Boye (S), sms'er til TDC med den besked, at de kunne hæve loftet for hans mobilregning, mens han var på ferie i Tyrkiet.

Først fra 100.000 til 200.000 kroner og dernæst fra 200.000 til 300.000 kroner. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Kære kunde. Du har nu brugt 100.000 kr., og din dataforbindelse er spærret. Besvar denne sms med 'ja', hvis du ønsker et nyt max på 200.000 kr. Forbrug takseres til 20 kr/Mb i EU og op til 115 kr/Mb uden for EU. Mvh Kundeservice".

Sådan er den præcise ordlyd af den første sms, der tikkede ind fra TDC til borgmesteren, mens han var på ferie i Tyrkiet tilbage i oktober 2011.

Borgmesterens svar var ja. Siden modtog han endnu en sms, og denne gang blev han spurgt, om han ønskede et nyt max på 300.000 kroner efter at have nået det hidtidige loft - en sms, der fik samme svar som den første.

Helt op på 300.000 kroner nåede regningen ikke at komme, men den endte stadig med at lyde på svimlende 245.057 kroner.

Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i regningen fra TDC til Odense Kommune. Her fremgår det, at det hverken er sms'er eller telefonopkald, der har været tungen på vægtskålen for den massive regning.

74 telefonsamtaler på i alt tre timer og 15 minutter kostede 1941 kroner, mens prisen for 29 sms'er var 46,40 kroner. I alt altså under en procent af den samlede regning. Det var derimod download af 3,19 GB, der gjorde udslaget.

Formanden for Socialdemokraterne i Odense, Leif Knudsen, har det "rigtigt dårligt" med sagen.

"Det er rent ud sagt en lortesag, og jeg må sige, at borgmesteren i den her sag har klokket i det. Han er ked af det, og det er vi andre også," siger Leif Knudsen til Fyens Stiftstidende.

Borgmesteren siger til avisen, at han ikke husker at have svaret på sms'erne fra TDC om at forhøje beløbsgrænsen til henholdsvis 200.000 og 300.000 kr. tilbage i 2011.

"For at være helt ærlig står lige præcis de sms'er ikke knivskarpt i hukommelsen," siger Anker Boye til Fyens Stiftstidende.

Odense Kommune har foreløbig afvist at betale regningen, fordi kommunen savner dokumentation fra TDC.

Tværtimod har kommunen sendt et erstatningskrav til TDC på 9,5 millioner kroner for fejl i adskillige sager mellem kommunen og teleselskabet.

Jyllands-Posten skriver, at det store - og dyre - dataforbrug ifølge TDC kun kan skyldes streaming, og desuden har TDC ikke en roamingaftale med Tyrkiet, hvilket giver højere takster.

Desuden anbefaler TDC kommunen at give en mere uddybende orientering til sine ansatte og politisk valgte omkring de særlige forhold ved dataforbindelser i udlandet.

Odense Kommune har desuden indført faste beløbsgrænser på datatrafik for politikere og ansatte på ophold i udlandet - 4.000 kr. for ansatte og 8.000 kr. for byrådsmedlemmer.

Når man grænsen, skal man via sms bekræfte at forhøje forbruget til næste beløbsgrænse, skriver Jyllands-Posten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere