Artikel top billede

(Foto: Oscar Insua,Fine Art Photography_ /)

Mogens Elsberg: Her er min vækstplan for millionforretningen e-conomic

Interview: 'Der skal rigtigt meget tryk på,' siger Mogens Elsberg, der netop er udnævnt som ny topchef for det fremadstormende dansk cloud-firma. Se hvordan han vil tredoble omsætningen i løbet af de næste tre år.

Interview: Der ligger en klar vækstplan forude for det danske cloud-selskab e-conomic, der 1. juni får ny topchef i skikkelse af den kendte danske it-mand Mogens Elsberg, der afløser Torben Frigaard Rasmussen.

Det kan du læse mere om her: Kendt dansk it-mand ny topchef for e-conomic.

Målsætningen er, at selskabet i 2017 skal have tredoblet både omsætningen og antallet af kunder på selskabets hovedprodukt, det onlinebaserede økonomistyringssystem e-conomic til mindre virksomheder med op til 50 ansatte.

"Det betyder selvfølgelig, at der skal rigtigt meget tryk på," siger Mogens Elsberg til Computerworld.

E-conomic beskæftiger i dag mere end 200 ansatte og har omkring 75.000 kunder på selskabets cloud-baserede regnskabsprogram samt omkring 200.000 brugere på 'freemium'-løsningen Debitoor.

Selskabet har i de senere år åbnet filialer i otte europæiske lande og forventer at kunne runde en omsætning på 150 millioner kroner i 2014 som led i en aggressiv vækst-plan, som det bliver Mogens Elsbergs opgave at sætte skub på.

"Der er blevet skabt et fantastisk godt fundament, hvor teknologien er kommet forbi proof of concept for kunderne, og det går rigtigt godt," siger Mogens Elsberg.

Nu handler det om at komme videre. Og kursen er sat mod udlandet.

Mogens Elsberg peger på, at e-conomic primært har slået sit navn fast på det danske marked, hvor selskabet er 'verdensberømt'.

Store markeder venter

Væksten skal imidlertid hentes i udlandet, hvor de store markeder venter.

Selskabet vil derfor sætte skub på udrulningen i primært de skandinaviske lande samt i de store lande i Europa.

"Og her er der flere ting, som vi skal i gang med. Først og fremmest skal vi have løsninger, der matcher de lokale krav - både kulturelle og lovmæssige - og det arbejder vi på," siger han.

Dernæst handler det om at opbygge et brand i de pågældende lande, og det kan blive noget af en udfordring, mener Mogens Elsberg.

"Vi skal have samme kendskabsgrad, som vi har i Danmark. Der findes jo lokale spillere i alle lande, som allerede har en høj kendskabsgrad i de pågældende markeder, og det er det, som vi skal kæmpe imod," siger han.

På jagt efter ny direktør

Han forlod i efteråret pludselig stillingen som administrerende direktør for GN Netcom efter en succesrig turn around.

Dengang sagde han, at han sagde op, fordi han ville 'forfølge andre karrieremuligheder.'

Mogens Elsberg, var det det her, du havde i tankerne dengang?

"Det havde jeg faktisk ikke gjort mig klart. Men jeg ville gerne prøve noget helt andet og nyt og i en anden type virksomhed end dem, som jeg hidtil havde været i," siger han.

Mogens Elsberg udarbejdede en liste med en række kriterier, som han ønskede opfyldt i et kommende job.

"Det ville være spændende med en kapitalfondsejet virksomhed, fordi der så ville være muskler og kapital bagved," fortæller han.

"Og det skulle ikke være en børsnoteret virksomhed på grund af den megen rapportering. Og så skulle det være en ny teknologi. Cloud er selvfølgelig ikke helt ny, men det er nyt, at 100 procent af virksomhedens produkt er cloud-baseret," siger han.

Fik et godt tilbud fra e-conomics ejer

Masser af penge bag

E-conomic blev sidste år solgt til den britiske kapitalfond HgCapital, hvilket du kan læse mere om her : Direktør: Derfor har vi solgt e-conomic

Det faldt sådan ud, at Mogens Elsberg med sin liste i hånden var i gang med at tale uforpligtende med forskellige kapitalfonde i blandt andet London, og han kom ved et tilfælde her også til at tale med Nic Humphries, der er managing partner i HgCapital.

"Jeg havde faktisk ikke skænket e-conomic en tanke, men så kom de altså for et par måneder siden og fortalte, at de kunne tænke sig at lave det her skifte," siger Mogens Elsberg.

Det kan allerede mærkes, at der står en rig kapitalfond bag selskabet.

Mogens Elsberg og e-conomic har nemlig allerede fået håndslag på, at der er penge til at foretage opkøb, hvis mulighederne skulle melde sig.

"Vi har rigeligt med penge, og der er en villighed til at støtte firmaet med kapital. Men det er klart, at der hver gang skal ligge en solid business case," siger Mogens Elsberg.

Selskabet er helt åbent for den måde, hvorpå vækst-målene bliver nået.

Ifølge Mogens Elsberg vil e-conomic sandsynligvis komme til at arbejde med tre modeller, nemlig landsætningen af egne folk i et land for at opbygge en forretning fra grunden, etableringen af partnerskaber med lokale firmaer samt gennemførelsen af opkøb.

"Og vi kommer nok til at se alle tre modeller," siger han.

Han fortæller, at det første han vil foretage sig, når han tiltræder 1. juni, er at 'lytte og lære.'

"Jeg har meget stor respekt for e-conomic og de resultater, der er blevet skabt. Når jeg har lyttet og lært, vil vi i ledelsesteamet sætte en retning i forhold til strategien, og dernæst skal vi i gang med at eksekvere, og det bliver udfordringen. Alle kan jo lægge en strategi. Det er eksekveringen, der er den svære del," siger Mogens Elsberg.

Læs også:

Her er de største spillere på det danske ERP-marked

Dansk direktør: Derfor har vi solgt e-conomic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere