Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft genopliver 10 år gammelt it-flop

Markedet for bærbar it er i rivende udvikling, og nu vil Microsoft også have en del af kagen med en snarlig lancering af et smartwatch.

It-feinschmeckere har længe vidst det.

Microsoft er på vej med et smartwatch, som selskabet uden den store succes også lancerede tilbage i 2004, hvor kodefabrikkens legendariske leder Bill Gates dengang lagde håndled til lanceringen.

Nu er Microsoft så angiveligt igen på vej ind på det marked, som konkurrenter som Google og Samsung for nyligt har banet vejen for i en mere moderne version.

Det skriver Forbes.

Mål din hjerterytme

Microsoft kommende smartwatch version 2.0 skal angiveligt være udstyret med sensorer, der blandt andet kan måle brugerens hjerterytme og advare om faresignaler.

Samtidig vil det være muligt at synkronisere data med Windows Phones samt også de konkurrerende mobile styresystemer Android og iOS fra henholdsvis Google og Apple.

Batteritiden på det kommende smartwatch fra Microsoft anslås til at ligge på to døgn, hvilket dermed nogenlunde matcher Samsungs Gear Fit.

Kommer til sommer?

Endnu vides det ikke, hvornår Microsoft smartwatch ser dagens lys i butikker, men det forventes at blive inden længe.

Forbes skriver, at det kan ske allerede nu her til sommer, men Microsoft har ingen kommentarer til den forudsigelse.

Med en kommende lancering af et smart ur med mulighed for synkronisering mod Android og iOS fortsætter Microsoft relativt nyudnævnte direktør Satya Nadella med at sprede selskabets produkter ud til konkurrenternes platforme.

Det har vi blandet andet også set med Microsofts succesrige lancering af Office til Apples iPads.

Satya Nadella har tidligere udtalt, at Microsofts produkter skal være tilgængelige på alle enheder, og at selskabet leder efter at udvikle 'the next big thing'.

Læs også: 

Fire tegn på at Apples iWatch er lige på trapperne

Samsung på vej med et smartwatch, som rent faktisk er en smartphone

Nu kommer en helt ny type smart ur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere