Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Microsoft genopliver 10 år gammelt it-flop

Markedet for bærbar it er i rivende udvikling, og nu vil Microsoft også have en del af kagen med en snarlig lancering af et smartwatch.

It-feinschmeckere har længe vidst det.

Microsoft er på vej med et smartwatch, som selskabet uden den store succes også lancerede tilbage i 2004, hvor kodefabrikkens legendariske leder Bill Gates dengang lagde håndled til lanceringen.

Nu er Microsoft så angiveligt igen på vej ind på det marked, som konkurrenter som Google og Samsung for nyligt har banet vejen for i en mere moderne version.

Det skriver Forbes.

Mål din hjerterytme

Microsoft kommende smartwatch version 2.0 skal angiveligt være udstyret med sensorer, der blandt andet kan måle brugerens hjerterytme og advare om faresignaler.

Samtidig vil det være muligt at synkronisere data med Windows Phones samt også de konkurrerende mobile styresystemer Android og iOS fra henholdsvis Google og Apple.

Batteritiden på det kommende smartwatch fra Microsoft anslås til at ligge på to døgn, hvilket dermed nogenlunde matcher Samsungs Gear Fit.

Kommer til sommer?

Endnu vides det ikke, hvornår Microsoft smartwatch ser dagens lys i butikker, men det forventes at blive inden længe.

Forbes skriver, at det kan ske allerede nu her til sommer, men Microsoft har ingen kommentarer til den forudsigelse.

Med en kommende lancering af et smart ur med mulighed for synkronisering mod Android og iOS fortsætter Microsoft relativt nyudnævnte direktør Satya Nadella med at sprede selskabets produkter ud til konkurrenternes platforme.

Det har vi blandet andet også set med Microsofts succesrige lancering af Office til Apples iPads.

Satya Nadella har tidligere udtalt, at Microsofts produkter skal være tilgængelige på alle enheder, og at selskabet leder efter at udvikle 'the next big thing'.

Læs også: 

Fire tegn på at Apples iWatch er lige på trapperne

Samsung på vej med et smartwatch, som rent faktisk er en smartphone

Nu kommer en helt ny type smart ur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.