Artikel top billede

Billedet viser Pebble, som nok er det mest kendte smartwatch.

Microsoft udvikler sit eget smartwatch

Efter Apple og Samsung er det nu Microsofts tur. Softwarefirmaet eksperimenterer med sit eget intelligente ur.

Det ventes, at Apple kommer med et iWatch senere i år, og Samsung har også bekræftet, at man udvikler et computerur. Nu skriver Wall Street Journal, at Microsoft er på vej med et lignende produkt. Microsoft har bedt sine leverandører i Asien om at sende komponenter til et muligt smartwatch. Det fortæller flere kilder hos leverandørerne til avisen.

Det er ikke Microsofts første forsøg på at sælge et ur-produkt. Microsoft kom allerede for 10 år siden med et "Smart Watch" med firmaets egen software. Her kunne brugerne få nyheder, sportsresultater og beskeder sendt til armbåndsuret over FM-signaler. Men salget stoppede i 2008.

Microsoft har bedt sine leverandører om at sende 1,5-tommers displays til den nye prototype. En af leverandørerne fortæller, at man har holdt møder med Microsofts forsknings- og udviklings-afdeling i Redmond. Men det er uklart, om selskabet faktisk har tænkt sig at bringe uret på markedet, eller hvornår det vil ske.

Der ventes et boom inden for "wearables" i det kommende år. Nogle af de nye produkter, som Nikes Fuelband, måler den fysiske aktivitet, mens andre skal fungere som et supplement til din smartphone, så du kan læse tekstbeskeder og hente informationer på håndleddet.

Det gælder også det nye Pebble-ur, der synkroniserer med mobilen. I kategorien "wearables" falder også Googles nye computerbriller, Google Glass, der blænder informationer ind i dit synsfelt.

Microsofts eksperimenter med et smartwatch understreger også selskabets ambitioner om at udvide sit sortiment af hardware-produkter. Sidste år kom Microsoft med sin Surface tablet-pc, og det ventes, at nye modeller - herunder en mindre 7-tommers version - bliver lanceret inden længe. Samtidig tester Microsoft angiveligt også sin egen smartphone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere