Artikel top billede

Billedet viser Pebble, som nok er det mest kendte smartwatch.

Microsoft udvikler sit eget smartwatch

Efter Apple og Samsung er det nu Microsofts tur. Softwarefirmaet eksperimenterer med sit eget intelligente ur.

Det ventes, at Apple kommer med et iWatch senere i år, og Samsung har også bekræftet, at man udvikler et computerur. Nu skriver Wall Street Journal, at Microsoft er på vej med et lignende produkt. Microsoft har bedt sine leverandører i Asien om at sende komponenter til et muligt smartwatch. Det fortæller flere kilder hos leverandørerne til avisen.

Det er ikke Microsofts første forsøg på at sælge et ur-produkt. Microsoft kom allerede for 10 år siden med et "Smart Watch" med firmaets egen software. Her kunne brugerne få nyheder, sportsresultater og beskeder sendt til armbåndsuret over FM-signaler. Men salget stoppede i 2008.

Microsoft har bedt sine leverandører om at sende 1,5-tommers displays til den nye prototype. En af leverandørerne fortæller, at man har holdt møder med Microsofts forsknings- og udviklings-afdeling i Redmond. Men det er uklart, om selskabet faktisk har tænkt sig at bringe uret på markedet, eller hvornår det vil ske.

Der ventes et boom inden for "wearables" i det kommende år. Nogle af de nye produkter, som Nikes Fuelband, måler den fysiske aktivitet, mens andre skal fungere som et supplement til din smartphone, så du kan læse tekstbeskeder og hente informationer på håndleddet.

Det gælder også det nye Pebble-ur, der synkroniserer med mobilen. I kategorien "wearables" falder også Googles nye computerbriller, Google Glass, der blænder informationer ind i dit synsfelt.

Microsofts eksperimenter med et smartwatch understreger også selskabets ambitioner om at udvide sit sortiment af hardware-produkter. Sidste år kom Microsoft med sin Surface tablet-pc, og det ventes, at nye modeller - herunder en mindre 7-tommers version - bliver lanceret inden længe. Samtidig tester Microsoft angiveligt også sin egen smartphone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.