Artikel top billede

Billedet viser Pebble, som nok er det mest kendte smartwatch.

Microsoft udvikler sit eget smartwatch

Efter Apple og Samsung er det nu Microsofts tur. Softwarefirmaet eksperimenterer med sit eget intelligente ur.

Det ventes, at Apple kommer med et iWatch senere i år, og Samsung har også bekræftet, at man udvikler et computerur. Nu skriver Wall Street Journal, at Microsoft er på vej med et lignende produkt. Microsoft har bedt sine leverandører i Asien om at sende komponenter til et muligt smartwatch. Det fortæller flere kilder hos leverandørerne til avisen.

Det er ikke Microsofts første forsøg på at sælge et ur-produkt. Microsoft kom allerede for 10 år siden med et "Smart Watch" med firmaets egen software. Her kunne brugerne få nyheder, sportsresultater og beskeder sendt til armbåndsuret over FM-signaler. Men salget stoppede i 2008.

Microsoft har bedt sine leverandører om at sende 1,5-tommers displays til den nye prototype. En af leverandørerne fortæller, at man har holdt møder med Microsofts forsknings- og udviklings-afdeling i Redmond. Men det er uklart, om selskabet faktisk har tænkt sig at bringe uret på markedet, eller hvornår det vil ske.

Der ventes et boom inden for "wearables" i det kommende år. Nogle af de nye produkter, som Nikes Fuelband, måler den fysiske aktivitet, mens andre skal fungere som et supplement til din smartphone, så du kan læse tekstbeskeder og hente informationer på håndleddet.

Det gælder også det nye Pebble-ur, der synkroniserer med mobilen. I kategorien "wearables" falder også Googles nye computerbriller, Google Glass, der blænder informationer ind i dit synsfelt.

Microsofts eksperimenter med et smartwatch understreger også selskabets ambitioner om at udvide sit sortiment af hardware-produkter. Sidste år kom Microsoft med sin Surface tablet-pc, og det ventes, at nye modeller - herunder en mindre 7-tommers version - bliver lanceret inden længe. Samtidig tester Microsoft angiveligt også sin egen smartphone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?