Visuel dagbog fra Microsoft

En visuel dagbog, der hænger om halsen på sin ejermand, er Microsofts bud på højteknologi til hverdagsbrug.

Microsoft har netop præsenteret en visuel dagbog bestående af en halskæde med kamera, som tager op til 2.000 billeder i løbet af en dag.

Produktet, SamCam, ligner en halskæde, og har indbygget kamera, som tager op til 2.000 billeder i løbet af en dag. Dagbogen er en af flere nye højteknologiske enheder til dagligdagsbrug fra softwaregiganten.

SamCam findes endnu kun som prototype. Teknologien responderer i sin nuværende form til ændringer af lys og bevægelser, og signalerer til kameraet om at tage billeder, når disse ændringer finder sted.
Andre stimuleringer, som udviklerne håber at få teknologien til at reagere på, kunne eksempelvis være ændringer i hjerterytme og hudens temperatur hos den person, som bærer halskæden.

Microsoft har flere idéer til, hvordan SmartCam kan kombineres med andre teknologier, for eksempel ansigtsgenkendelse, hvorved halskæden kan hjælpe brugeren til at genkende personer, de har set før.

SamCam samt prototyper for andre højteknologiske enheder fra softwaregiganten er netop fremvist på årets TechFest, som arrangeres af Microsoft Research. Microsoft Research er en division, som udvikler alt lige fra højteknologiske applikationer til vacciner mod HIV.

Forskning inden for it-sikkerhed og andre områder, som i dag betegnes som meget vigtige, hører ind under Microsoft Research. Men også smarte livsstilsprodukter prioriteres højt af divisionen. Denne forskning giver en pejling om, hvilke muligheder smart teknik kan bruges til i fremtiden.

Mange af de smarte højteknologiske livsstilsprodukter vil aldrig komme inden for forbrugernes rækkevidde, mens andre allerede findes på markedet, eksempelvis TabletPC'en og Microsofts Smart Watch, der kan hente nyheder og anden information via tjenesten MSN Direct.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere