Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Foto: Dan Jensen.

Kommunerne lægger sidste hånd på storstilet digital-projekt til dig

Kommunerne og regeringen har forhandlet de sidste digitale selvbetjeningsområder på plads. Se her, hvad du fremover skal klare selv på din computer.

I helt grove træk er kommunerne mere end halvvejs med at få rullet et stort arsenal af offentlige selvbetjeningsløsninger ud til alle danskere over 15 år.

De såkaldte bølge 1 og bølge 2 er allerede skyllet ind over os, og til efteråret kommer bølge 3 så i form af eksempelvis ansøgning om byggetilladelser og affaldshåndtering fra virksomheder.

I økonomiaftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) for 2015 har de to parter så forhandlet fjerde og foreløbigt sidste bølgeskvulp på plads.

Det betyder, at der om halvandet års tid vil være i alt 31 selvbetjeningsløsninger ude til danskerne, skriver KL i kølvandet på færdigforhandlingen af økonomiaftalen.

Det sker i fjerde bølge

Mens den offentlige sektor i bølge 1 og 2 har høstet lavthængende frugter omkring borgerservice, bevæger de offentlige selvbetjeningsløsninger sig nu ind på områder med mere komplekse indberetninger.

Bølge 3 til efteråret introducerer flere områder inden for teknik og miljø, mens fjerde bølge derudover også er fokuseret på social- og beskæftigelsesområderne.

Helt konkret har regeringen og KL aftalt, at bølge 4 omfatter indberetningen af sygedagpenge, ansøgning om helbredstillæg, ansøgning om udvidet helbredstillæg og så ansøgninger om personligt tillæg, hvilket gælder for pensionister med en tung økonomisk hverdag.

KL har også haft lommeregneren fremme og angiver et større besparelsespotentiale i forbindelse med overgangen fra borgerbetjening til selvbetjening i bølge 4.

"Overgangen til obligatorisk digital selvbetjening for bølge 4 vil frigøre nettopotentialer i kommunerne på 1,1 millioner kroner i 2016 stigende til 40,9 millioner kroner i 2017 og frem," skriver KL på sin hjemmeside.

Mangler stadig store områder

Med bølge 4 forhandlet på plads er selvbetjeningsområderne så godt som i skabet, selv om der stadig er nogle seriøse hængepartier.

Det gælder eksempelvis for kontanthjælp og ejendomsregistreringen (BBR), som først bliver gennemført, "når den fornødne tekniske infrastruktur er på plads", skriver KL.

Det forventes, at BBR-selvbetjeningsløsningen er klar i 2016, mens digital selvbetjening for kontanthjælp, uddannelseshjælp og enkeltydelser forventes at stå klar i 2017.

Læs også:

Digital post er et "man on the moon"-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.