Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Kommunerne lægger sidste hånd på storstilet digital-projekt til dig

Kommunerne og regeringen har forhandlet de sidste digitale selvbetjeningsområder på plads. Se her, hvad du fremover skal klare selv på din computer.

I helt grove træk er kommunerne mere end halvvejs med at få rullet et stort arsenal af offentlige selvbetjeningsløsninger ud til alle danskere over 15 år.

De såkaldte bølge 1 og bølge 2 er allerede skyllet ind over os, og til efteråret kommer bølge 3 så i form af eksempelvis ansøgning om byggetilladelser og affaldshåndtering fra virksomheder.

I økonomiaftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) for 2015 har de to parter så forhandlet fjerde og foreløbigt sidste bølgeskvulp på plads.

Det betyder, at der om halvandet års tid vil være i alt 31 selvbetjeningsløsninger ude til danskerne, skriver KL i kølvandet på færdigforhandlingen af økonomiaftalen.

Det sker i fjerde bølge

Mens den offentlige sektor i bølge 1 og 2 har høstet lavthængende frugter omkring borgerservice, bevæger de offentlige selvbetjeningsløsninger sig nu ind på områder med mere komplekse indberetninger.

Bølge 3 til efteråret introducerer flere områder inden for teknik og miljø, mens fjerde bølge derudover også er fokuseret på social- og beskæftigelsesområderne.

Helt konkret har regeringen og KL aftalt, at bølge 4 omfatter indberetningen af sygedagpenge, ansøgning om helbredstillæg, ansøgning om udvidet helbredstillæg og så ansøgninger om personligt tillæg, hvilket gælder for pensionister med en tung økonomisk hverdag.

KL har også haft lommeregneren fremme og angiver et større besparelsespotentiale i forbindelse med overgangen fra borgerbetjening til selvbetjening i bølge 4.

"Overgangen til obligatorisk digital selvbetjening for bølge 4 vil frigøre nettopotentialer i kommunerne på 1,1 millioner kroner i 2016 stigende til 40,9 millioner kroner i 2017 og frem," skriver KL på sin hjemmeside.

Mangler stadig store områder

Med bølge 4 forhandlet på plads er selvbetjeningsområderne så godt som i skabet, selv om der stadig er nogle seriøse hængepartier.

Det gælder eksempelvis for kontanthjælp og ejendomsregistreringen (BBR), som først bliver gennemført, "når den fornødne tekniske infrastruktur er på plads", skriver KL.

Det forventes, at BBR-selvbetjeningsløsningen er klar i 2016, mens digital selvbetjening for kontanthjælp, uddannelseshjælp og enkeltydelser forventes at stå klar i 2017.

Læs også:

Digital post er et "man on the moon"-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere