Google køber kamera-producent for vildt beløb: Her er planen

Google køber kamera-producent for hele tre milliarder kroner. Se her, hvad planen er.

Google-datterselskabet Google Nest står klar med tre milliarder kroner, som selskabet vil lægge på bordet for at overtage kamera-producenten Dropcam.

Dropcam bygger små Wi-Fi-forbundne kameraer, der egentlig er udviklet som sikkerheds-kameraer, der diskret fra deres plads i et hjørne 'overvåger' et lokale.

Google Nest blev skabt i januar, da Google købte termostat-producenten Nest for 17,5 milliarder kroner.

Planen med dette opkøb kan du læse mere om her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma.

Med opkøbet af Dropcam sigter Google for alvor efter at rykke ind i folks hjem i løbet af de kommende generationer af teknologi.

Som det var tilfældet med Nest, er det nemlig ikke selve selskabet og dets produkter, som Google betaler de mange penge for. Det er derimod dets medarbejdere og deres innovative kompetencer, som Google er ude efter.

Planen er således, at Nest og Dropcam sammen skal udvikle nye produkter, der ifølge parterne "tilføjer intelligens til enhederne i folks hjem" ligesom parterne vil sigte efter at udvikle det 'bevidste hjem,' som det lyder fra Google.

Dropcam blev stiftet i 2009. Selskabets små kameraer er via internettet koblet op på en app, så brugerne på deres smartphones hele tiden kan følge med i, hvad der sker hjemme hos dem selv.

Samme princip anvender Nest's termostater, der dels kan styres via internettet, dels er i stand til selv at lære brugernes vaner og indrette hjemmets temperatur-styring efter dette.

På kort sigt betyder det, at Nest-termostaten og Dropcam-kameraet i forening vil være i stand til at registrere, nøjagtigt hvornår der er nogen hjemme og dermed indrette temperaturen nøjagtigt efter disse tidspunkter.

På længere sigt vil perspektiverne være langt større for både Google og brugerne.

For Google gælder det, at selskabet med Nest/Dropcam vil være i stand til at indsamle meget store mængder data om folks hjemmevaner, hvilket selskabet på sigt vil kunne udnytte til at forbedre dets øvrige produkter.

I første omgang kommer det dog ikke til at ske, da Nest opererer efter en privacy-politik, der garanterer, at de indsamlede data ikke vil blive delt med andre - heller ikke moderskibet Google.

Læs også: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.