Artikel top billede

Google køber kamera-producent for vildt beløb: Her er planen

Google køber kamera-producent for hele tre milliarder kroner. Se her, hvad planen er.

Google-datterselskabet Google Nest står klar med tre milliarder kroner, som selskabet vil lægge på bordet for at overtage kamera-producenten Dropcam.

Dropcam bygger små Wi-Fi-forbundne kameraer, der egentlig er udviklet som sikkerheds-kameraer, der diskret fra deres plads i et hjørne 'overvåger' et lokale.

Google Nest blev skabt i januar, da Google købte termostat-producenten Nest for 17,5 milliarder kroner.

Planen med dette opkøb kan du læse mere om her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma.

Med opkøbet af Dropcam sigter Google for alvor efter at rykke ind i folks hjem i løbet af de kommende generationer af teknologi.

Som det var tilfældet med Nest, er det nemlig ikke selve selskabet og dets produkter, som Google betaler de mange penge for. Det er derimod dets medarbejdere og deres innovative kompetencer, som Google er ude efter.

Planen er således, at Nest og Dropcam sammen skal udvikle nye produkter, der ifølge parterne "tilføjer intelligens til enhederne i folks hjem" ligesom parterne vil sigte efter at udvikle det 'bevidste hjem,' som det lyder fra Google.

Dropcam blev stiftet i 2009. Selskabets små kameraer er via internettet koblet op på en app, så brugerne på deres smartphones hele tiden kan følge med i, hvad der sker hjemme hos dem selv.

Samme princip anvender Nest's termostater, der dels kan styres via internettet, dels er i stand til selv at lære brugernes vaner og indrette hjemmets temperatur-styring efter dette.

På kort sigt betyder det, at Nest-termostaten og Dropcam-kameraet i forening vil være i stand til at registrere, nøjagtigt hvornår der er nogen hjemme og dermed indrette temperaturen nøjagtigt efter disse tidspunkter.

På længere sigt vil perspektiverne være langt større for både Google og brugerne.

For Google gælder det, at selskabet med Nest/Dropcam vil være i stand til at indsamle meget store mængder data om folks hjemmevaner, hvilket selskabet på sigt vil kunne udnytte til at forbedre dets øvrige produkter.

I første omgang kommer det dog ikke til at ske, da Nest opererer efter en privacy-politik, der garanterer, at de indsamlede data ikke vil blive delt med andre - heller ikke moderskibet Google.

Læs også: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.