Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Førstehåndsindtryk af OnePLus One: En Android-nørds våde drøm

Det kinesiske firma OnePlus overraskede verden med en telefon, som er halv pris af tilsvarende modeller fra Apple og Samsung. Nu har vi endelig fået fingre i telefonen. Se førstehåndsindtrykket her.

OnePlus One. Hvis du ikke har hørt navnet før, har du bevæget dig uden om de store tech-medier de sidste par måneder, for mediedækningen af den kinesiske telefon har været enorm, siden den blev lanceret tilbage i april.

Se også en kort video med mit indtryk af telefonen i toppen af denne artikel.

Produceret af det blot seks måneder gamle firma OnePlus i Kina, har telefonen alt, hvad hjertet kan begære: Full HD IPS-skærm, en Snapdragon 801 processor - den samme som både Samsungs Galaxy S5 og HTC One (M8) - og et design som ikke signalerer 2.500 kroner.

Telefonen koster nemlig kun sølle 2.500 kroner, og det er endda for en version med 64 gigabyte lager.

Efter tre ugers ventetid for at få fat på telefonen står vi endelig med den. Og den er gigantisk. 5,5 tommer lyder måske overkommeligt - det er den samme størrelse som på LG G3 - men OnePlus One er endnu større.

Det vil langt fra være alle, som rent faktisk vil kunne bruge telefonen, ganske enkelt fordi den er så stor at have i hånden. Den er kun 0,1 tomme fra at være lige så stor som en Note 3, der hører under phablet-kategorien.

Til gengæld er designet og materialevalget gennemført. Glasset er Gorillaglass 3, kanten er af aluminium og bagcoveret er af en type plastik, som giver en gummi-agtig følelse. Det minder meget om den type plastik, som Lenovo i en periode brugte på deres Thinkpads.

Indpakningen til telefonen er næsten en oplevelse i sig selv. Ikke bare en lille papkasse, men røde og hvide bokse, som elegant glider fra hinanden. Det er billige point at hente, men det giver bare en god følelse, når pakken bliver åbnet. 

Jeg har slet ikke følelsen af at sidde med en telefon til kun 2.500 kroner.

God skærm og forførende software

Så snart skærmen kommer på, mødes man af en 5,5 tommer 1.080p IPS-skærm, som giver gode betragtningsvinkler og flotte farver. Den virker ikke lige så "levende" som Samsungs AMOLED-skærm, ej heller så skarp som LG G3's QuadHD-skærm, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Normale smartphones med Android har ofte en startside, hvor producenterne har placeret deres egen grafiske overflade.

På OnePlus One kommer telefonen i stedet med CyanogenMod, en modificeret version af Android, som en gruppe entusiaster begyndte at udvikle for år tilbage, da de ikke syntes, at producenterne "behandlede" Android godt nok.

Normalt skal man "roote" sin telefon - installere sit eget system - hvilket fjerner garantien, hvis man vil have CyanogenMod på sin telefon, samtidig med at man skal rode i telefonens dybeste software, hvilket potentielt kan ødelægge telefonen.

Bare ikke på OnePlus One, hvor det hele er installeret fra starten af.

Som tidligere CyanogenMod-bruger er det en fryd at komme tilbage og se alle de uendelige muligheder for at forandre ens telefon til lige præcis, hvad man nu ønsker.

Hvor mange muligheder jeg reelt har, bliver spændende at se.

Alt i alt virker telefonen til at være ventetiden værd. Men den har været nærmest umulig at få fingrene i på grund af et tåbeligt invitationssystem, som skulle skabe hype omkring telefonen. Det virkede, men det er stadig ikke muligt at få fat i en telefon uden en invitation, og det begynder nok at give bagslag.

Vi er på vej med en anmeldelse af OnePlus One, og hvis du har noget konkret, som du synes, at vi skal kigge på, så skriv det endelig i kommentarfeltet.

Læs også: 

Test: HTC One M8 er en suveræn mobil og scorer topkarakter

Test: Så fed er ny top-smartphone fra Sony

Læs også: Test: LG G3 har den flotteste skærm nogensinde set på en telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.