Førstehåndsindtryk af OnePLus One: En Android-nørds våde drøm

Det kinesiske firma OnePlus overraskede verden med en telefon, som er halv pris af tilsvarende modeller fra Apple og Samsung. Nu har vi endelig fået fingre i telefonen. Se førstehåndsindtrykket her.

OnePlus One. Hvis du ikke har hørt navnet før, har du bevæget dig uden om de store tech-medier de sidste par måneder, for mediedækningen af den kinesiske telefon har været enorm, siden den blev lanceret tilbage i april.

Se også en kort video med mit indtryk af telefonen i toppen af denne artikel.

Produceret af det blot seks måneder gamle firma OnePlus i Kina, har telefonen alt, hvad hjertet kan begære: Full HD IPS-skærm, en Snapdragon 801 processor - den samme som både Samsungs Galaxy S5 og HTC One (M8) - og et design som ikke signalerer 2.500 kroner.

Telefonen koster nemlig kun sølle 2.500 kroner, og det er endda for en version med 64 gigabyte lager.

Efter tre ugers ventetid for at få fat på telefonen står vi endelig med den. Og den er gigantisk. 5,5 tommer lyder måske overkommeligt - det er den samme størrelse som på LG G3 - men OnePlus One er endnu større.

Det vil langt fra være alle, som rent faktisk vil kunne bruge telefonen, ganske enkelt fordi den er så stor at have i hånden. Den er kun 0,1 tomme fra at være lige så stor som en Note 3, der hører under phablet-kategorien.

Til gengæld er designet og materialevalget gennemført. Glasset er Gorillaglass 3, kanten er af aluminium og bagcoveret er af en type plastik, som giver en gummi-agtig følelse. Det minder meget om den type plastik, som Lenovo i en periode brugte på deres Thinkpads.

Indpakningen til telefonen er næsten en oplevelse i sig selv. Ikke bare en lille papkasse, men røde og hvide bokse, som elegant glider fra hinanden. Det er billige point at hente, men det giver bare en god følelse, når pakken bliver åbnet. 

Jeg har slet ikke følelsen af at sidde med en telefon til kun 2.500 kroner.

God skærm og forførende software

Så snart skærmen kommer på, mødes man af en 5,5 tommer 1.080p IPS-skærm, som giver gode betragtningsvinkler og flotte farver. Den virker ikke lige så "levende" som Samsungs AMOLED-skærm, ej heller så skarp som LG G3's QuadHD-skærm, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Normale smartphones med Android har ofte en startside, hvor producenterne har placeret deres egen grafiske overflade.

På OnePlus One kommer telefonen i stedet med CyanogenMod, en modificeret version af Android, som en gruppe entusiaster begyndte at udvikle for år tilbage, da de ikke syntes, at producenterne "behandlede" Android godt nok.

Normalt skal man "roote" sin telefon - installere sit eget system - hvilket fjerner garantien, hvis man vil have CyanogenMod på sin telefon, samtidig med at man skal rode i telefonens dybeste software, hvilket potentielt kan ødelægge telefonen.

Bare ikke på OnePlus One, hvor det hele er installeret fra starten af.

Som tidligere CyanogenMod-bruger er det en fryd at komme tilbage og se alle de uendelige muligheder for at forandre ens telefon til lige præcis, hvad man nu ønsker.

Hvor mange muligheder jeg reelt har, bliver spændende at se.

Alt i alt virker telefonen til at være ventetiden værd. Men den har været nærmest umulig at få fingrene i på grund af et tåbeligt invitationssystem, som skulle skabe hype omkring telefonen. Det virkede, men det er stadig ikke muligt at få fat i en telefon uden en invitation, og det begynder nok at give bagslag.

Vi er på vej med en anmeldelse af OnePlus One, og hvis du har noget konkret, som du synes, at vi skal kigge på, så skriv det endelig i kommentarfeltet.

Læs også: 

Test: HTC One M8 er en suveræn mobil og scorer topkarakter

Test: Så fed er ny top-smartphone fra Sony

Læs også: Test: LG G3 har den flotteste skærm nogensinde set på en telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere