Artikel top billede

Dit antivirus burde beskytte dig - men kan selv udgøre en trussel

Antivirus-løsningen, der skal beskytte softwaren på din computer, kan selv indeholde alvorlige sårbarheder.

Som virksomhed gør man klogt i at undersøge antivirus-software, før man ruller det ud på medarbejdernes maskiner.

Mange af sikkerhedsprodukterne kan nemlig paradoksalt nok selv indeholde alvorlige sårbarheder.

Joxean Koret, der er researcher hos Singapore-firmaet Coseinc, er i en undersøgelse kommet frem til, at antivirus-programmer kan være lige så sårbare som de applikationer, de ellers skulle beskytte.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Infoworld.

Joxean Koret har analyseret en stribe antivirus-produkter og deres kode og hævder at have fundet dusinvis af sårbarheder, der kan udnyttes på afstand eller lokalt, i 14 af løsningerne.

Sårbarhederne tæller ifølge Infoworld alt fra denial-of-service-problemer til huller, der kan give kriminelle mulighed for at øge deres rettigheder i systemet eller afvikle kode.

Nogle af sårbarhederne blev fundet i selve engine-delen af antivirus-produkterne, andre i andre dele af softwaren.

"At udnytte huller i AV engives er ikke anderledes end i andre klient-applikationer," forklarer sikkerhedseksperten i sin præsentation af sårbarhederne.

Problemet bliver ekstra stort, fordi antivirus-engines typisk kører med de højeste system-rettigheder og derfor kan give de it-kriminelle adgang til kritiske systemfiler, skriver Infoworld blandt andet.

Mange kendte brands nævnes i undersøgelsen

Blandt de produkter, som Joxean Koret skal have fundet sårbarheder i, er Panda Security, Bitdefender, Kaspersky Lab, Sophos, AVG, Avira, Avast og F-Secure.

Tidligere på ugen fortalte vi, at der er fundet tre nuldagssårbarheder i antivirus-software fra Symantec.

Offensive Security, der arbejder med penetrations-test, har opdaget sårbarhederne, der kan gøre det muligt for en bruger, der er logget ind, at rykke til et højere sikkerhedsniveau på computeren.

Hvis sårbarhederne udnyttes, vil man potentielt kunne få adgang til system-filer, man ellers ikke burde kunne tilgå. Læs mere om det her.

Læs også:

Ups! tre sårbarheder fundet i antivirus fra Symantec

Stortest af 23 programmer: Her er den mest sikre antivirus-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere