Artikel top billede

Dit antivirus burde beskytte dig - men kan selv udgøre en trussel

Antivirus-løsningen, der skal beskytte softwaren på din computer, kan selv indeholde alvorlige sårbarheder.

Som virksomhed gør man klogt i at undersøge antivirus-software, før man ruller det ud på medarbejdernes maskiner.

Mange af sikkerhedsprodukterne kan nemlig paradoksalt nok selv indeholde alvorlige sårbarheder.

Joxean Koret, der er researcher hos Singapore-firmaet Coseinc, er i en undersøgelse kommet frem til, at antivirus-programmer kan være lige så sårbare som de applikationer, de ellers skulle beskytte.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Infoworld.

Joxean Koret har analyseret en stribe antivirus-produkter og deres kode og hævder at have fundet dusinvis af sårbarheder, der kan udnyttes på afstand eller lokalt, i 14 af løsningerne.

Sårbarhederne tæller ifølge Infoworld alt fra denial-of-service-problemer til huller, der kan give kriminelle mulighed for at øge deres rettigheder i systemet eller afvikle kode.

Nogle af sårbarhederne blev fundet i selve engine-delen af antivirus-produkterne, andre i andre dele af softwaren.

"At udnytte huller i AV engives er ikke anderledes end i andre klient-applikationer," forklarer sikkerhedseksperten i sin præsentation af sårbarhederne.

Problemet bliver ekstra stort, fordi antivirus-engines typisk kører med de højeste system-rettigheder og derfor kan give de it-kriminelle adgang til kritiske systemfiler, skriver Infoworld blandt andet.

Mange kendte brands nævnes i undersøgelsen

Blandt de produkter, som Joxean Koret skal have fundet sårbarheder i, er Panda Security, Bitdefender, Kaspersky Lab, Sophos, AVG, Avira, Avast og F-Secure.

Tidligere på ugen fortalte vi, at der er fundet tre nuldagssårbarheder i antivirus-software fra Symantec.

Offensive Security, der arbejder med penetrations-test, har opdaget sårbarhederne, der kan gøre det muligt for en bruger, der er logget ind, at rykke til et højere sikkerhedsniveau på computeren.

Hvis sårbarhederne udnyttes, vil man potentielt kunne få adgang til system-filer, man ellers ikke burde kunne tilgå. Læs mere om det her.

Læs også:

Ups! tre sårbarheder fundet i antivirus fra Symantec

Stortest af 23 programmer: Her er den mest sikre antivirus-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere