Dit antivirus burde beskytte dig - men kan selv udgøre en trussel

Antivirus-løsningen, der skal beskytte softwaren på din computer, kan selv indeholde alvorlige sårbarheder.

Som virksomhed gør man klogt i at undersøge antivirus-software, før man ruller det ud på medarbejdernes maskiner.

Mange af sikkerhedsprodukterne kan nemlig paradoksalt nok selv indeholde alvorlige sårbarheder.

Joxean Koret, der er researcher hos Singapore-firmaet Coseinc, er i en undersøgelse kommet frem til, at antivirus-programmer kan være lige så sårbare som de applikationer, de ellers skulle beskytte.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Infoworld.

Joxean Koret har analyseret en stribe antivirus-produkter og deres kode og hævder at have fundet dusinvis af sårbarheder, der kan udnyttes på afstand eller lokalt, i 14 af løsningerne.

Sårbarhederne tæller ifølge Infoworld alt fra denial-of-service-problemer til huller, der kan give kriminelle mulighed for at øge deres rettigheder i systemet eller afvikle kode.

Nogle af sårbarhederne blev fundet i selve engine-delen af antivirus-produkterne, andre i andre dele af softwaren.

"At udnytte huller i AV engives er ikke anderledes end i andre klient-applikationer," forklarer sikkerhedseksperten i sin præsentation af sårbarhederne.

Problemet bliver ekstra stort, fordi antivirus-engines typisk kører med de højeste system-rettigheder og derfor kan give de it-kriminelle adgang til kritiske systemfiler, skriver Infoworld blandt andet.

Mange kendte brands nævnes i undersøgelsen
Blandt de produkter, som Joxean Koret skal have fundet sårbarheder i, er Panda Security, Bitdefender, Kaspersky Lab, Sophos, AVG, Avira, Avast og F-Secure.

Tidligere på ugen fortalte vi, at der er fundet tre nuldagssårbarheder i antivirus-software fra Symantec.

Offensive Security, der arbejder med penetrations-test, har opdaget sårbarhederne, der kan gøre det muligt for en bruger, der er logget ind, at rykke til et højere sikkerhedsniveau på computeren.

Hvis sårbarhederne udnyttes, vil man potentielt kunne få adgang til system-filer, man ellers ikke burde kunne tilgå. Læs mere om det her.Læs også:

Ups! tre sårbarheder fundet i antivirus fra Symantec

Stortest af 23 programmer: Her er den mest sikre antivirus-løsning

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.