Artikel top billede

Derfor er Symantec og Kaspersky færdige i Kina

Udelukkelsen af to sikkerhedsgiganter i Kina er det nyeste eksempel på, at it er blevet et storpolitisk værktøj. Læs her, hvordan Kaspersky forklarer baggrunden for den kinesiske fyring.

Sikkerhedsselskaberne Kaspersky og Symantec er ikke længere inde i varmen hos den kinesiske regering, som i stedet udelukkende har valgt at satse på kinesiske it-sikkerhedsselskaber som sine leverandører.

Den historie kom ud i går, og siden har det russiske sikkerhedsselskab Kaspersky kontaktet Computerworld for at forklare sin side af historien.

"Der er ikke noget bevis for, at Kaspersky Labs produkter er blevet bandlyst af den kinesiske regering, som nogle medier giver udtryk for," indleder Kaspersky-talspersonen sin mail, efter det russiske selskab igennem længere tid har leveret sikkerhedsløsninger til Kinas regering.

"Den kinesiske centralregerings indkøbsfunktion har midlertidigt ophævet sine blåstemplinger af udenlandske sikkerhedsleverandører, så kun kinesiske leverandører nu er på deres godkendte liste," lyder det i mailen fra Kaspersky til Computerworld.

Gælder ikke hele Kina

Fremover kan statslige myndigheder i Kina vælge mellem fem kinesiske leverandører, der tæller: Qihoo 360 Technology, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin og Rising.

Restriktionen til kun at købe kinesisk it-sikkerhed er ifølge Kaspersky begrænset til centralregeringens myndigheder, og forbuddet gælder således ikke i det store lands mange regioner og diverse virksomheder.

Det har desværre ikke været muligt at få oplyst, hvor meget Kaspersky taber på den kinesiske regerings satsning på udelukkende at købe kinesisk it-sikkerhed.

It-storpolitisk knas

At Kinas centralregering har et noget anstrengt forhold til andre landes it-leverandører, er ikke et nyt fænomen.

Blandt andre Microsofts Windows 8 er også blevet sat på porten i den østlige supermagt.

Omme på den anden side af jordkloden har den vestlige supermagt USA også flere gange sat spørgsmålstegn ved kinesiske it-leverandører.

Blandt andet er amerikanske sikkerhedsmyndigheder ved at undersøge IBM's salg af sin x86-serverdivision til kinesiske Lenovo, da eksempelvis det amerikanske forsvarsministerium benytter IBM-servere og altså måske snart Lenovo-servere.

Frygt for spionage i Danmark

Også den kinesiske telegigant Huawei er flere gange i USA blevet fremhævet som et selskab, der spionerer mod Vesten, hvilket flere gange er blevet hvisket i ørerne på præsident Barack Obama.

Mistænkeliggørelsen af Huawei har også været fremherskende i Danmark.

Forsvarets Efterretningstjeneste har tidligere advaret mod den kinesiske teleleverandør, som dog nu er blevet blåstemplet og er storleverandør i en milliardaftale med TDC om levering af det selskabs 3G og 4G-løsninger. 

Sådan foretog NSA ulovlig spionage mod Danmark


Ex PET-chef skælder ud: Spionage er fredsbevarende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere