Artikel top billede

Derfor er Symantec og Kaspersky færdige i Kina

Udelukkelsen af to sikkerhedsgiganter i Kina er det nyeste eksempel på, at it er blevet et storpolitisk værktøj. Læs her, hvordan Kaspersky forklarer baggrunden for den kinesiske fyring.

Sikkerhedsselskaberne Kaspersky og Symantec er ikke længere inde i varmen hos den kinesiske regering, som i stedet udelukkende har valgt at satse på kinesiske it-sikkerhedsselskaber som sine leverandører.

Den historie kom ud i går, og siden har det russiske sikkerhedsselskab Kaspersky kontaktet Computerworld for at forklare sin side af historien.

"Der er ikke noget bevis for, at Kaspersky Labs produkter er blevet bandlyst af den kinesiske regering, som nogle medier giver udtryk for," indleder Kaspersky-talspersonen sin mail, efter det russiske selskab igennem længere tid har leveret sikkerhedsløsninger til Kinas regering.

"Den kinesiske centralregerings indkøbsfunktion har midlertidigt ophævet sine blåstemplinger af udenlandske sikkerhedsleverandører, så kun kinesiske leverandører nu er på deres godkendte liste," lyder det i mailen fra Kaspersky til Computerworld.

Gælder ikke hele Kina

Fremover kan statslige myndigheder i Kina vælge mellem fem kinesiske leverandører, der tæller: Qihoo 360 Technology, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin og Rising.

Restriktionen til kun at købe kinesisk it-sikkerhed er ifølge Kaspersky begrænset til centralregeringens myndigheder, og forbuddet gælder således ikke i det store lands mange regioner og diverse virksomheder.

Det har desværre ikke været muligt at få oplyst, hvor meget Kaspersky taber på den kinesiske regerings satsning på udelukkende at købe kinesisk it-sikkerhed.

It-storpolitisk knas

At Kinas centralregering har et noget anstrengt forhold til andre landes it-leverandører, er ikke et nyt fænomen.

Blandt andre Microsofts Windows 8 er også blevet sat på porten i den østlige supermagt.

Omme på den anden side af jordkloden har den vestlige supermagt USA også flere gange sat spørgsmålstegn ved kinesiske it-leverandører.

Blandt andet er amerikanske sikkerhedsmyndigheder ved at undersøge IBM's salg af sin x86-serverdivision til kinesiske Lenovo, da eksempelvis det amerikanske forsvarsministerium benytter IBM-servere og altså måske snart Lenovo-servere.

Frygt for spionage i Danmark

Også den kinesiske telegigant Huawei er flere gange i USA blevet fremhævet som et selskab, der spionerer mod Vesten, hvilket flere gange er blevet hvisket i ørerne på præsident Barack Obama.

Mistænkeliggørelsen af Huawei har også været fremherskende i Danmark.

Forsvarets Efterretningstjeneste har tidligere advaret mod den kinesiske teleleverandør, som dog nu er blevet blåstemplet og er storleverandør i en milliardaftale med TDC om levering af det selskabs 3G og 4G-løsninger. 

Sådan foretog NSA ulovlig spionage mod Danmark


Ex PET-chef skælder ud: Spionage er fredsbevarende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere