Artikel top billede

EU's nye digitale oprydder: Han skal indføre det fælles digitale marked

EU udnævner for første gang en fælles-europæisk digital oprydder, der skal sørge for at samle EU's øvrige kommissærer om et fælles digitalt EU. Telesektoren er i kikkerten.

Den tidligere estiske premierminister, Andrus Ansip, bliver ny såkaldt superkommissær for det digitale indre marked.

Han bliver dermed EU's første kommissær med særligt fokus på det digitale område.

EU-formand Jean-Claude Junckers har i forbindelse med udnævnelsen af det nye hold EU-kommissærer udnævnt syv såkaldte superkommissærer eller 'vice presidents,' der kommer til at arbejde på tværs af kommissionen med henblik på at sikre stærkere fokus og bedre samarbejde.

Ideen er, at de syv 'vice presidents' skal sørge for, at de øvrige kommissærer kommer til at arbejde sammen som 'teams,' hvis sammensætning ændrer sig efter behov, hedder det.

Andrus Ansip får ifølge det 'mission letter,' som han har modtaget fra EU-formanden, blandt andet som mål at gøre Europa til 'verdens førende inden for informations- og kommunikationsteknologi udstyret med alle de værktøjer, der skal til for at få succes i den globale digitale økonomi.'

Jean-Claude Juncker mener, at EU ved skabelsen af et samlet digitalt marked kan opbygge et marked på op mod 250 milliarder euro og skabe tusindvis af nye job.

Det vil blandt andet kræve, at de nationale tele-siloer bliver nedbrudt, og telemarkedet bliver gjort fælles-europæisk, ligesom der skal formuleres fælles regler for copyright og data-beskyttelse, hedder det.

Den danske it-organisation, IT-Branchen, erklærer sig vældig tilfreds med udnævnelsen af den estiske superkommissær.

"Det er rigtigt godt nyt for danske it-virksomheder og digitale servicevirksomheder, at EU nu får en digital superkommissær. Det er et klart signal om, at det er absolut afgørende for udvikling og vækst i Europa, at vi får sat fart på at få virkeliggjort planerne om et digitalt indre marked. Vi har alt for længe haltet efter især USA på det digitale område," lyder det fra Cecilia Bonefeld-Dahl, formand for IT-Branchen.

Du kan læse hele EU-formand Jean-Claude Junckers' brev til Andrus Ansip med ønskerne til hans virke her: Mission letter for Andrus Ansip.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere