Artikel top billede

EU's nye digitale oprydder: Han skal indføre det fælles digitale marked

EU udnævner for første gang en fælles-europæisk digital oprydder, der skal sørge for at samle EU's øvrige kommissærer om et fælles digitalt EU. Telesektoren er i kikkerten.

Den tidligere estiske premierminister, Andrus Ansip, bliver ny såkaldt superkommissær for det digitale indre marked.

Han bliver dermed EU's første kommissær med særligt fokus på det digitale område.

EU-formand Jean-Claude Junckers har i forbindelse med udnævnelsen af det nye hold EU-kommissærer udnævnt syv såkaldte superkommissærer eller 'vice presidents,' der kommer til at arbejde på tværs af kommissionen med henblik på at sikre stærkere fokus og bedre samarbejde.

Ideen er, at de syv 'vice presidents' skal sørge for, at de øvrige kommissærer kommer til at arbejde sammen som 'teams,' hvis sammensætning ændrer sig efter behov, hedder det.

Andrus Ansip får ifølge det 'mission letter,' som han har modtaget fra EU-formanden, blandt andet som mål at gøre Europa til 'verdens førende inden for informations- og kommunikationsteknologi udstyret med alle de værktøjer, der skal til for at få succes i den globale digitale økonomi.'

Jean-Claude Juncker mener, at EU ved skabelsen af et samlet digitalt marked kan opbygge et marked på op mod 250 milliarder euro og skabe tusindvis af nye job.

Det vil blandt andet kræve, at de nationale tele-siloer bliver nedbrudt, og telemarkedet bliver gjort fælles-europæisk, ligesom der skal formuleres fælles regler for copyright og data-beskyttelse, hedder det.

Den danske it-organisation, IT-Branchen, erklærer sig vældig tilfreds med udnævnelsen af den estiske superkommissær.

"Det er rigtigt godt nyt for danske it-virksomheder og digitale servicevirksomheder, at EU nu får en digital superkommissær. Det er et klart signal om, at det er absolut afgørende for udvikling og vækst i Europa, at vi får sat fart på at få virkeliggjort planerne om et digitalt indre marked. Vi har alt for længe haltet efter især USA på det digitale område," lyder det fra Cecilia Bonefeld-Dahl, formand for IT-Branchen.

Du kan læse hele EU-formand Jean-Claude Junckers' brev til Andrus Ansip med ønskerne til hans virke her: Mission letter for Andrus Ansip.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere